Huszonnégy órán át programozhatnak megállás nélkül a nagyszabású hackathon résztvevői

2024 / 02 / 27 / Támogatott Tartalom
Huszonnégy órán át programozhatnak megállás nélkül a nagyszabású hackathon résztvevői
Idén is próbára tehetik a programozói-, és koncentrálóképességüket a hazai IT-tehetségek az ArubaCloud versenyén, ahol a nyertesek a saját startupjuk beindításához kapnak támogatást.

Európa egyik vezető felhőszolgáltatója, az ArubaCloud idén újra megrendezi programozói versenyét, amelyen a hazai kódolótehetségek mérhetik össze tudásukat és a legjobbak közülük értékes nyereményhez is juthatnak. A verseny célja a tehetséggondozás mellett az, hogy letegyék egy egyetemek közötti szakmai verseny alapjait és a hackathonnal hagyományt teremtsenek, ami hozzájárulhat a jövő programozóinak felfedezéséhez és fejlesztéséhez. A megmérettetésen felsőoktatási intézmények hallgatói vehetnek részt, akik rendelkeznek valamilyen fokú kódolói ismerettel és tudnak cloud alapú rendszerekkel dolgozni, bár ez utóbbi kitétel nem létfontosságú, mivel az ArubaCloud a verseny előtt webináriumokat tart majd a felhőrendszerek bemutatására.

A szeptember 14-én és 15-én zajló rendezvényen maximum 15 csapat vehet részt, egyenként 3-5 taggal, akiket a kijelölt csapatkapitány nevezhet be a regisztráció során. A programozók (akiknek aktív hallgatói státusszal kell rendelkeznie) dolgozhatnak saját laptopjukon, de igény esetén a rendezők is biztosíthatnak eszközt számukra.

A hackathonon bármilyen programnyelvben lehet dolgozni és a feladatokat Kubernetes környezetben kell kidolgozni.

A szükséges cloud szolgáltatást az ArubaCloud biztosítja a versenyzőknek. A győztes csapat egymillió forintot nyer, amit a saját startup vállalkozásuk beindítására fordíthatnak és részt vehetnek a magyarországi Superbike világbajnokságon, ahol egyúttal megismerkedhetnek az ArubaCloud versenyzői csapatával is.

A hackathon izgalmát a 24 órán át tartó folyamatos munka és koncentráció adja, ami a tavalyi verseny résztvevőinek elmondása szerint nagy kihívást jelentett mindenkinek, de a fáradtságért cserébe a versenyen való helytállás nagy előnyökkel is jár: lehetőséget biztosít a jövőbeli programozói karrier építéséhez, valamint arra, hogy a hallgatók személyes, közvetlen kapcsolatba kerüljenek az IT szektorban dolgozó szakemberekkel, befektetőkkel és a legfontosabb iparági cégek képviselőivel. A versenyre már lehet jelentkezni az alábbi oldalon, ahol a kitöltött regisztrációs lapot május 31-ig kell elküldeni.

A cikk elkészítésében együttműködő partnerünk volt az ArubaCloud, Európa egyik vezető felhőszolgáltatója.

(Fotó: Jefferson Santos/Unsplash)


Egy vasúttársaság legújabb dolgozója egy óriás robotavatár
Egy vasúttársaság legújabb dolgozója egy óriás robotavatár
Betartja két évvel ezelőtti ígéretét a vasúttársaság és munkába állítják a robotot, aminek fő feladata, hogy a felsővezetékeket javítsa.
Elképesztően néz ki a videoklip, amit szinte teljes egészében generatív mesterséges intelligenciával készítettek
A zenét, a dalszöveget és magát a videót is generatív MI-vel hozták létre - de a végeredményen ez egyáltalán nem látszik.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.