Így épült fel Európa legnagyobb 3D-nyomtatással készült épülete 2024 / 03 / 11 / Bobák Áron

A 3D-nyomtatás ma már olyannyira nem science fiction, hogy Austinban például komplett lakónegyed készül ezzel a megoldással, de a jelek szerint Európának sincs miért szégyenkeznie. A németországi Heidelbergben például nemrég egy 600 négyzetméteres adatközpontot nyomtattak ki mindössze 140 óra leforgása alatt, amit a lenti videóban meg is tekinthetünk elejétől a végéig - persze némileg felgyorsítva. A 3D-nyomtatást az épület egyedi megjelenése indokolta, hiszen az SSV és Mense Korte építészirodák által megálmodott, hullámos falakat hagyományos megoldással rendkívül nehéz lett volna létrehozni, a COBOD BOD2 nyomtatójának viszont semmiféle problémát nem okozott. A Peri 3D Construction valamint a KrausGruppe Heidelberg részvételével elkészült épületnek egyébként nem csak a falait húzták fel gépekkel, a New Atlas beszámolója szerint a beltér festését is egy robotra bízták. (Borítókép: Heidelberg Materials AG/Christian Buck)
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
A robotkutya bármilyen körülmények között talpra áll
A robotkutya bármilyen körülmények között talpra áll
A Deep Robotics alapos tesztelésnek vetette alá az általuk fejlesztett négylábú robotot, de a gép jól vette az akadályokat.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.



This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.