Így lesznek fenntarthatóbbak a városok Budapest volt főépítésze szerint

2024 / 04 / 13 / Raketa.hu
Így lesznek fenntarthatóbbak a városok Budapest volt főépítésze szerint
A Rakéta szerzői rendszeres vendégei a radiocafé 98.0 Kávézó a világ végén című műsorának. A legutóbbi adás középpontjában a városok jövője és fenntarthatósága állt, McMenemy Márk vendége Beleznay Éva urbanista, építész, fenntarthatósági szakértő volt.

Amikor fenntarthatóságról beszélünk, nem mehetünk el az építőipar szerepe mellett, ugyanis amíg a biocement nem váltja fel a hagyományos cementet, nem hódítja meg a világot a szintetikus gipsz, vagy nem izzó lávából öntjük ki a városainkat, addig ez az iparág marad a legnagyobb széndioxid kibocsátó, ami a teljes globális kibocsátás több mint egyharmadáért felel. És mivel néhány évtized múlva a legtöbb ember városokban fog élni, kulcskérdés, hogy ezek a városok milyenek lesznek, tudunk-e karbonsemlegesen építkezni, meg tudjuk-e védeni a városlakókat az egyre gyakoribb hőhullámoktól, villámárvizektől. És ha mindez sikerült, hogyan vesszük rá őket, hogy az autójuk helyett a biciklijüket vagy a tömegközlekedést válasszák? Ezekről és sok minden másról beszélgetett Márk Beleznay Évával, Budapest egykori főépítészével.


Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben.
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ  Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben. Szenzitíven és nyitottan álltak a fiatalokhoz, kérdezték őket a digitális trendekről is: a TikTok az új YouTube, a Facebook régóta a boomereké, chatelni pedig már csak Instagramon szokás – beszámoló
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
A memoQ az egyik legnépszerűbb fordítástámogató szoftver a szakmabeliek körében, a 10.1-es verzió óta pedig a szoftver webes változata már a képernyő-felolvasó programokkal is kompatibilis, így biztosítva, hogy a vakok és gyengénlátók is önállóan, külső segítség nélkül tudják használni a szolgáltatást.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.