A világ legjobb egyetemeinek ingyenesen elérhető tananyagai, egy helyen

2022 / 04 / 25 / Bobák Áron
A világ legjobb egyetemeinek ingyenesen elérhető tananyagai, egy helyen
Az Open Culture mára már több mint 1700 ingyenesen elérhető tanfolyamot listáz olyan nagynevű egyetemektől, mint a Harvard, a Yale, az MIT vagy az Oxfordi Egyetem.

Az oldal készítőinek becslései szerint mintegy ötvenezer órányi videós és hanganyag áll rendelkezésére azoknak, akik szeretnék bővíteni a tudásukat, a listát végigböngészve pedig nehéz elképzelni, hogy lenne olyan, aki nem találja meg az érdeklődési körének megfelelő kurzust. Művészettörténettől a közgazdaságtanig, fizikától a számítógéptudományig minden területről találhatunk színvonalas előadásokat, de ha valakit éppenséggel a japán avantgárd művészetek vagy az ókori görög filozófia érdekel, itt az is megtalálja a számításait.

Mivel külföldi - jellemzően angol nyelvterületen található - egyetemekről van szó, így természetesen a kurzusokhoz az angol nyelvtudás elengedhetetlen - aki ezzel nem rendelkezik, annak valószínűleg érdemes a londoni King's College ideillő tanfolyamával kezdenie a továbbképzést.

Bár a listázott kurzusok mindegyike ingyenes, érdemes megjegyezni, hogy némelyikre ez csak részben igaz, és ha az egész tanfolyamot szeretnénk végigvinni, azért már fizetni kell. Más kurzusoknál a tanfolyam elvégzéséért járó oklevél kerül pénzbe, de persze akad jó néhány olyan kurzus is, ami tényleg teljesen ingyen van.

Ha valakinek éppen nincs kedve új dolgokat tanulni, annak is érdemes elidőznie az Open Culture oldalán, akik a nevükhöz híven a kultúra minden területéről gyűjtögetik össze a szabadon elérhető tartalmakat, így az olyan érdekességek mellett, mint a múlt századi képregények, több ezer hangoskönyvet és jó néhány ingyenesen nézhető filmet is találhatunk az oldalon.

(Borítókép: Rattanakun Thongbun/EyeEm/Getty Images)

Magyarul is elérhető a gyerekeknek szóló, a biztonságos internetezést segítő tananyag a Google-től A témák között a gyerekek - és a szülők - megtalálják az online játék, a keresők, az internetes zaklatás, de még a jelszóerősség kérdéskörét is.


Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.