A világ legjobb egyetemeinek ingyenesen elérhető tananyagai, egy helyen

2022 / 04 / 25 / Bobák Áron
A világ legjobb egyetemeinek ingyenesen elérhető tananyagai, egy helyen
Az Open Culture mára már több mint 1700 ingyenesen elérhető tanfolyamot listáz olyan nagynevű egyetemektől, mint a Harvard, a Yale, az MIT vagy az Oxfordi Egyetem.

Az oldal készítőinek becslései szerint mintegy ötvenezer órányi videós és hanganyag áll rendelkezésére azoknak, akik szeretnék bővíteni a tudásukat, a listát végigböngészve pedig nehéz elképzelni, hogy lenne olyan, aki nem találja meg az érdeklődési körének megfelelő kurzust. Művészettörténettől a közgazdaságtanig, fizikától a számítógéptudományig minden területről találhatunk színvonalas előadásokat, de ha valakit éppenséggel a japán avantgárd művészetek vagy az ókori görög filozófia érdekel, itt az is megtalálja a számításait.

Mivel külföldi - jellemzően angol nyelvterületen található - egyetemekről van szó, így természetesen a kurzusokhoz az angol nyelvtudás elengedhetetlen - aki ezzel nem rendelkezik, annak valószínűleg érdemes a londoni King's College ideillő tanfolyamával kezdenie a továbbképzést.

Bár a listázott kurzusok mindegyike ingyenes, érdemes megjegyezni, hogy némelyikre ez csak részben igaz, és ha az egész tanfolyamot szeretnénk végigvinni, azért már fizetni kell. Más kurzusoknál a tanfolyam elvégzéséért járó oklevél kerül pénzbe, de persze akad jó néhány olyan kurzus is, ami tényleg teljesen ingyen van.

Ha valakinek éppen nincs kedve új dolgokat tanulni, annak is érdemes elidőznie az Open Culture oldalán, akik a nevükhöz híven a kultúra minden területéről gyűjtögetik össze a szabadon elérhető tartalmakat, így az olyan érdekességek mellett, mint a múlt századi képregények, több ezer hangoskönyvet és jó néhány ingyenesen nézhető filmet is találhatunk az oldalon.

(Borítókép: Rattanakun Thongbun/EyeEm/Getty Images)

Magyarul is elérhető a gyerekeknek szóló, a biztonságos internetezést segítő tananyag a Google-től A témák között a gyerekek - és a szülők - megtalálják az online játék, a keresők, az internetes zaklatás, de még a jelszóerősség kérdéskörét is.


Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
Az internetes kereskedelem széles termékpalettájával és az egyre kedvezőbb ajánlatok térnyerésével egyre csak nő az online vásárlások száma. Ezzel párhuzamosan a vásárlásokat érintő csalások és visszaélések száma is egyre gyakoribbnak bizonyul. A megoldás a megfelelő körültekintés és a tájékozódás. Nagyban növeli a vásárlás biztonságát a piactereken az adásvételi szerződés készítése, amelyet a Szerzivel ma már könnyen és egyszerűen elkészíthet otthonról.
Öt kilométer mély lyukat fúrnának a Holdba, hogy kiderüljön, örökéletű-e a proton
Öt kilométer mély lyukat fúrnának a Holdba, hogy kiderüljön, örökéletű-e a proton
Lebomlik-e a proton vagy sem? A kérdésre a válasz egyesítheti a fizika két ellentétes elméletét, és erre bizonyítékot a Hold mélyén találhatunk.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.