Ingyenes jelszókezelővel jelentkezik a Dropbox

2021 / 03 / 27 / Perei Dóra
Ingyenes jelszókezelővel jelentkezik a Dropbox
A "Hogyan kovácsolj előnyt mások rossz húzásából?" koronázatlan királya most biztosan a Dropbox lenne, hiszen szinte tegnap történt, hogy a LastPass bejelentette: jelentősen korlátozza ingyenes csomagját, és szolgáltatását mostantól kezdve csak egyféle készüléktípusról vehetik igénybe a felhasználók.

Akik pedig köszönik szépen, de továbbra sem lennének rendszeres előfizetői a LastPass-nak, azok most minden bizonnyal másik ingyenes alternatíva után kutatnak. Nos, őket várja a Dropbox. A cég jelszókezelő funkciója egyébként nem újdonság, mivel ezt a szolgáltatást már tavaly nyáron elérhetővé tették, előbb béta, majd teljes verzióként, mostanáig viszont csak a fizetős Dropbox felhasználóknak állt rendelkezésére.

Márciustól fizethet a LastPass-ért, aki számítógépen és telefonon is akarja használni Az egyik legnépszerűbb jelszómenedzser program ingyenes verziója jóval szűkebb funkcionalitással fog tovább működni.

2021. áprilisától - a pontos indulási dátum egyelőre ismeretlen - azonban már az ingyenes, Dropbox fióktulajdonosok is élhetnek a szolgáltatással. A vállalat jelentése szerint felhasználóik ily módon egyszerre ötven jelszót tárolhatnak díjmentesen, amiket három eszköz között szinkronizálhatnak, illetve hamarosan biztonságosan meg is oszthatnak majd ismerőseikkel. A Dropbox Passwords  iOS, Android, MacOS és Windows platformokon, illetve böngészőkiegészítőként egyaránt elérhető. A The Verge megkeresésére a cég azt közölte, ha valakinek netán nem elég ekkora keret, akkor különböző csomagjaik lehetővé teszik, hogy még több jelszót igényelhessenek. Persze ki tudja, lehet, hogy a későbbiekben a Dropbox is próbálja majd a fizetős verziók felé irányítani az embereket, melyeknél korlátlan számú felhasználónév és jelszó tárolható, illetve a készülékszámot sem korlátozzák.

(Fotó: Pixabay)

További cikkek a témában:

Márciustól fizethet a LastPass-ért, aki számítógépen és telefonon is akarja használni Az egyik legnépszerűbb jelszómenedzser program ingyenes verziója jóval szűkebb funkcionalitással fog tovább működni.

Eljött hát végül a jelszókalipszis, minden idők legnagyobb adatszivárgása, 3,27 milliárd jelszóval A szaksajtó lakonikusan csak minden idők legnagyobb bejelentkezési adatszivárgásának és minden adatszivárgások édesanyjának nevezi a COMB-ot, melynek mérete a bolygó teljes lakosságának 40 százalékára rúg.

Androidos vagy? Így hozhatsz létre jelszóval védett mappát Adataink biztonsága kiemelten fontos, így azt is érdemes számításba venni, mi történik, ha netán elhagyjuk, vagy bármilyen más módon illetéktelen kezekbe kerül. Ha vannak olyan tartalmak a készüléken, amelyeket szeretnénk minden helyzetben megóvni, akkor érdemes kipróbálni az alábbi trükköt.


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Bárkit szuperhőssé változtat a minden terepen használható exoszkeleton
Bárkit szuperhőssé változtat a minden terepen használható exoszkeleton
Az állóképesség már nem szükséges követelmény az extrém túrázáshoz – legalábbis ezt ígéri a sci-fiből szalajtott, AI-vezérelt exoszkeleton.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.