A jövő evezőpadja nemcsak bomba formát ígér, virtuális vízitúrára is elvisz

2020 / 04 / 06 / Perei Dóra
A jövő evezőpadja nemcsak bomba formát ígér, virtuális vízitúrára is elvisz
Három különböző edzéstípus közül választhatunk, sportolhatunk edzői útmutatással, vagy csak saját szórakoztatásunkra szelhetjük nappalinkban a virtuális hullámokat. Már ha van felesleges hétszázharmincezer forintunk.

Az evezőpados edzés nem kifejezetten izgalmas mozgásforma, ugyanakkor egyes izomcsoportokat (hát-, törzs-, kar-) jobban átmozgat a szobabiciklizésnél. A Hydrow Rower Connected Rowing Machine, becenevén Hydrow kondigép fejlesztése profi sportolók közreműködésével történt, tervezői pedig számos trükköt és virtuális látványelemet bevetettek annak érdekében, hogy a monoton edzés felérjen egy kalandfilmmel. Még a nappalinkban is. Az eszköz egy ötvenhat centiméteres, elfordítható, izzadságálló HD érintőképernyős kijelzővel felszerelt, ami hi-fi hangfalakat, két megapixeles kamerát, beépített mikrofont is kapott. Utóbbi funkciója az edzővel vagy társainkkal történő edzés, akikkel természetesen egy időben, egy csónakban evezünk. A Hydrow mindemellett USB 2.0 csatlakozással, Bluetooth és WiFi kapcsolattal is rendelkezik.

Összesen három különböző edzéstípus közül választhatunk. Mozoghatunk edzői útmutatással, de élőben is követhetjük a választott tréninget. Ha pedig szükségünk lenne némi extra motivációra, versenyezhetünk a többiekkel, az élő edzések során ráadásul az ő eredményeiket is láthatjuk. A második opció maga a virtuális evezőtúra,  a „journey”, ami teljesítmény helyett a szórakoztatásunkra fókuszál. A Live Outdoor Reality technológiának köszönhetően saját tempókban evezhetünk, miközben gyönyörködhetünk a a tájban.

Itt nincsenek instrukciók vagy előre meghatározott ütem, ez inkább egyfajta kiszakadás a mindennapokból, hiszen egy kis időre megfeledkezhetünk arról, hogy valójában nem vadvizeken, hanem nappalinkban szeljük a virtuális hullámokat.

A harmadik lehetőség egy jógaszőnyegen végezhető erősítő, stretching, pilates és jóga- gyakorlatsor, ami szintén elismert szakemberek és jógaoktatók munkájából állt össze. A három kategóriában összesen mintegy ötszáz, edzettségi szintnek megfelelő programból válogathatunk a bemelegítő mozdulatsoroktól kezdve a hardcore intervall edzésekig. Mivel az evezés köztudottan magányos sport, a tervezők számára különösen fontos a motiváció fenntartása, akárcsak a virtuális közösség támogatása.

A Hydrow iOS applikációjával nyomon követhetjük fejlődésünket, és kapcsolatot tarthatunk a többi evezőssel. Az edzésprogramok pedig más típusú evezőpad esetében is használhatók.

Az előnyök mellett azért nem árt tisztában lenni vele, hogy az okoseszköz nagy helyigénnyel párosul, a hatvanhat kilogrammos Hydrow ugyanis kétszázhúsz centiméter hosszú és hatvanhárom és fél centiméter széles. Míg összecsukott állapotában nyolcvannégy centiméter magas. Nagy mérete ellenére a padlót nem kell tőle féltenünk, lábai ugyanis gumiborításúak. Ami a hangerőt illeti, a masina viszonylag halk, kivéve, ha maximum ellenálláson használjuk. Vagyis alapvetően nem kell a család vagy a szomszédok haragjától tartani.

Az otthoni luxus evezésnek ugyanakkor ára van, egészen konkrétan kétezer-kétszáz dollár, mintegy hétszázharmincezer forint. Ha pedig minden funkciójával élni szeretnénk, akkor további harmincnyolc dolláros (tizenháromezer forint) klubtagságot is váltanunk kell. A cég szerint a Hydrow legfőképp a magányos sportolóknak éri meg, akik többre vágynak egy hagyományos evezőpad funkcióinál, és profik segítségével szeretnének fejlődni.

(Fotó: Indiegogo, iF World Design Guide)


Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Disztópia, újfajta szórakozás, a technológia térnyerése vagy egy eszköz, ami sok problémát meg tud oldani - a szexuális célokra szánt emberszerű gépeket nagyon eltérő szemszögekből lehet nézni, de egy biztos: a robotok készülnek és egyre emberibbé válnak. Legújabb sorozatunkban partnerünkkel, Magyarország legnagyobb felnőtt áruházával, a Vágyaim.hu csapatával együtt kutatjuk, merre tart az emberiség a szexualitás egyre digitálisabb ösvényein...
Példátlan összefogásra készülnek a világ legnagyobb technológiai cégei a küszöbön álló európai és amerikai választások előtt
Példátlan összefogásra készülnek a világ legnagyobb technológiai cégei a küszöbön álló európai és amerikai választások előtt
A többek között a Meta, a Google, a Microsoft és az Amazon által is aláírt egyezmény azt hivatott megelőzni, hogy a mesterséges intelligenciát a választók félrevezetésére használják fel.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.