A jövő evezőpadja nemcsak bomba formát ígér, virtuális vízitúrára is elvisz

2020 / 04 / 06 / Perei Dóra
A jövő evezőpadja nemcsak bomba formát ígér, virtuális vízitúrára is elvisz
Három különböző edzéstípus közül választhatunk, sportolhatunk edzői útmutatással, vagy csak saját szórakoztatásunkra szelhetjük nappalinkban a virtuális hullámokat. Már ha van felesleges hétszázharmincezer forintunk.

Az evezőpados edzés nem kifejezetten izgalmas mozgásforma, ugyanakkor egyes izomcsoportokat (hát-, törzs-, kar-) jobban átmozgat a szobabiciklizésnél. A Hydrow Rower Connected Rowing Machine, becenevén Hydrow kondigép fejlesztése profi sportolók közreműködésével történt, tervezői pedig számos trükköt és virtuális látványelemet bevetettek annak érdekében, hogy a monoton edzés felérjen egy kalandfilmmel. Még a nappalinkban is. Az eszköz egy ötvenhat centiméteres, elfordítható, izzadságálló HD érintőképernyős kijelzővel felszerelt, ami hi-fi hangfalakat, két megapixeles kamerát, beépített mikrofont is kapott. Utóbbi funkciója az edzővel vagy társainkkal történő edzés, akikkel természetesen egy időben, egy csónakban evezünk. A Hydrow mindemellett USB 2.0 csatlakozással, Bluetooth és WiFi kapcsolattal is rendelkezik.

Összesen három különböző edzéstípus közül választhatunk. Mozoghatunk edzői útmutatással, de élőben is követhetjük a választott tréninget. Ha pedig szükségünk lenne némi extra motivációra, versenyezhetünk a többiekkel, az élő edzések során ráadásul az ő eredményeiket is láthatjuk. A második opció maga a virtuális evezőtúra,  a „journey”, ami teljesítmény helyett a szórakoztatásunkra fókuszál. A Live Outdoor Reality technológiának köszönhetően saját tempókban evezhetünk, miközben gyönyörködhetünk a a tájban.

Itt nincsenek instrukciók vagy előre meghatározott ütem, ez inkább egyfajta kiszakadás a mindennapokból, hiszen egy kis időre megfeledkezhetünk arról, hogy valójában nem vadvizeken, hanem nappalinkban szeljük a virtuális hullámokat.

A harmadik lehetőség egy jógaszőnyegen végezhető erősítő, stretching, pilates és jóga- gyakorlatsor, ami szintén elismert szakemberek és jógaoktatók munkájából állt össze. A három kategóriában összesen mintegy ötszáz, edzettségi szintnek megfelelő programból válogathatunk a bemelegítő mozdulatsoroktól kezdve a hardcore intervall edzésekig. Mivel az evezés köztudottan magányos sport, a tervezők számára különösen fontos a motiváció fenntartása, akárcsak a virtuális közösség támogatása.

A Hydrow iOS applikációjával nyomon követhetjük fejlődésünket, és kapcsolatot tarthatunk a többi evezőssel. Az edzésprogramok pedig más típusú evezőpad esetében is használhatók.

Az előnyök mellett azért nem árt tisztában lenni vele, hogy az okoseszköz nagy helyigénnyel párosul, a hatvanhat kilogrammos Hydrow ugyanis kétszázhúsz centiméter hosszú és hatvanhárom és fél centiméter széles. Míg összecsukott állapotában nyolcvannégy centiméter magas. Nagy mérete ellenére a padlót nem kell tőle féltenünk, lábai ugyanis gumiborításúak. Ami a hangerőt illeti, a masina viszonylag halk, kivéve, ha maximum ellenálláson használjuk. Vagyis alapvetően nem kell a család vagy a szomszédok haragjától tartani.

Az otthoni luxus evezésnek ugyanakkor ára van, egészen konkrétan kétezer-kétszáz dollár, mintegy hétszázharmincezer forint. Ha pedig minden funkciójával élni szeretnénk, akkor további harmincnyolc dolláros (tizenháromezer forint) klubtagságot is váltanunk kell. A cég szerint a Hydrow legfőképp a magányos sportolóknak éri meg, akik többre vágynak egy hagyományos evezőpad funkcióinál, és profik segítségével szeretnének fejlődni.

(Fotó: Indiegogo, iF World Design Guide)


Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
Az internetes kereskedelem széles termékpalettájával és az egyre kedvezőbb ajánlatok térnyerésével egyre csak nő az online vásárlások száma. Ezzel párhuzamosan a vásárlásokat érintő csalások és visszaélések száma is egyre gyakoribbnak bizonyul. A megoldás a megfelelő körültekintés és a tájékozódás. Nagyban növeli a vásárlás biztonságát a piactereken az adásvételi szerződés készítése, amelyet a Szerzivel ma már könnyen és egyszerűen elkészíthet otthonról.
Felvételi puskázás 2024-ben: őrizetben egy diák, aki saját, MI-alapú rendszert eszkábált össze a csaláshoz
Felvételi puskázás 2024-ben: őrizetben egy diák, aki saját, MI-alapú rendszert eszkábált össze a csaláshoz
Egy diák gombnak álcázott kamerával, rejtett fülhallgatóval és egy generatív mesterséges intelligencia segítségével akart bejutni az egyetemre.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.