Készül Elon Musk szuperalkalmazása: már telefonálni és videochatelni is lehet az X-en

2023 / 10 / 28 / Pőcze Balázs
Készül Elon Musk szuperalkalmazása: már telefonálni és videochatelni is lehet az X-en
A korábbi Twitter egy év múlva már bankként is fog működni.

Amint arról a Rakétán korábban beszámoltunk, a világ leggazdagabb embere radikálisan átformálta a világ egyik legismertebb közösségi platformját, és ez még csak a kezdet: a hosszú távú cél egy "mindenre képes szuperalkalmazás". Hogy ez pontosan mit takar, arról egyelőre csak sejtéseink vannak, hiszen a magántulajdonban lévő szolgáltatással kapcsolatban Musk szinte semmit sem köteles megosztani a közvéleménnyel. Ugyanakkor a nyilatkozataiból, illetve Linda Yaccarino vezérigazgató megjegyzéseiből úgy tűnik, hogy a Kínában jellemző, a bevásárlástól a banki szolgáltatásokon át a csevegésig mindent lefedő program megalkotása a cél. Nyugaton ilyesmire nem nagyon akad példa, a fogyasztók látszólag inkább hisznek abban, hogy egy-egy alkalmazás tegye azt, amiben igazán jó.

A "szuperalkalmazáshoz" a kommunikáció az egyik legalapvetőbb képesség, így nem meglepő, hogy a héten az X figyelmeztető üzenettel fogadta a felhasználókat: megérkeztek az audio- és videohívások. A Gizmodón olvasható cikk szerint a megoldást a direkt üzeneteknél tudjuk bekapcsolni, de hívásokat csak akkor indíthatunk, ha átutalunk havi nyolc dollárt a prémium előfizetésért Elon Musknak. "Bétában van, de ígéretes" - kommentálta a fejlesztést a milliárdos.

Egy nagyságrenddel ambiciózusabb, és lényegesen távolibb terv, hogy a The Verge értesülései szerint egy összcéges rendezvényen Musk azt mondta, hogy az X szeretne a felhasználói pénzügyi életének a középpontja lenni. "Ha köze van a pénzhez, ott lesz a platformunkon. Pénz, értékpapírok, bármi. Nem csupán annyi, hogy küldhetsz húsz dollárt a barátodnak. Nem lesz szükséged bankszámlára" - hangzott el a laphoz eljuttatott hangfelvételen. "Eldobom az agyam, ha ez nincs készen jövő év végéig" - folytatta a milliárdos. Amint arra a The Verge emlékeztet, az X.com is egy korai online bank volt, mielőtt Musk a PayPal nevű pénzügyi alkalmazásba integrálta azt. A cég azonban, amikor az eBay-hez csatlakozott, nem tartotta fontosnak az X által korábban lefejlesztett pénzügyi funkciókat, részben kivezette azokat.

Mindez persze jól hangzik, de ne felejtsük el, hogy az elmúlt egy év nem volt fáklyásmenet a Twitter életében - bár a cég korábban is rendkívül lassan és bizonytalanul fejlődött és fejlesztett. Nem elég, hogy a vállalat értéke közel a harmadára csökkent, a hirdetési pénzek fele eltűnt, a Gizmodo egy egész összeállítást szentelt Musk tizenkét legrosszabb pillanatának, a tömeges kirúgásoktól a naponta megváltoztatott szabályzatokon át a hamis információk terjesztésével kapcsolatos tehetetlenségéig. Feltehetőleg sokan idegenkednének attól, hogy a "pénzügyi életük középpontja" egy ilyen szolgáltatás legyen.

(Borítókép: Nathan Stirk/Getty Images)


Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben.
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ  Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben. Szenzitíven és nyitottan álltak a fiatalokhoz, kérdezték őket a digitális trendekről is: a TikTok az új YouTube, a Facebook régóta a boomereké, chatelni pedig már csak Instagramon szokás – beszámoló
Őrület: mindössze negyedóra alatt növesztettek gyémántot
Őrület: mindössze negyedóra alatt növesztettek gyémántot
És ehhez sem magas nyomásra, sem kiinduló gyémántmagra nem volt szükség.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.