Kipróbáltuk az appot, ami segít kiigazodni a streaming-káoszban

2022 / 04 / 06 / Pőcze Balázs
Kipróbáltuk az appot, ami segít kiigazodni a streaming-káoszban
Azzal, hogy már Magyarországon is működik az HBO Max és rövidesen a Disney+ is megérkezik, egyre nehezebben követhető, hogy egy-egy film épp melyik streaming szolgáltatás kínálatában kapott helyet. A Plex ebben próbál rendet tenni, elsősorban az Egyesült Államokban, de itthon is egész jól működik.

Pénzt kidobni sose jó érzés. Különösen akkor nem, amikor az ember többször megteszi egymás után. Legalább háromszor vásároltam úgy filmet az Apple kínálatából, hogy közben a Netflixen vagy az HBO Gón (most már HBO Maxon) ingyen megnézhettem volna. Persze, így örökre ("örökre"?) az enyém lett a mozi, akkor is az marad, ha egyik streaming platformról a másikra költözne, de azt hiszem, megelégedtem volna azzal, hogy egyszer megnézzem a Dűnét vagy az új Szárnyas fejvadászt. Ha minden igaz, a Plex-szel sokkal nehezebb lesz ilyen hibákat elkövetni, illetve nem kell az egyes alkalmazásokból ki-be lépkedve bepötyögni ugyanazt a címet, hogy vajon épp ott elérhető-e.

Így működik

A Plex.tv címen a bal felső keresőmezőben megadjuk, hogy milyen filmre vagyunk kíváncsiak. Mondjuk legyen az az általam egyszer már megvásárolt Dűne. Miután kiválasztottuk, hogy az aktuális, nem a negyven évvel ezelőtti változatra gondolunk, már látjuk is, hogy az HBO Max, illetve a Horizon Go (időközben Vodafone TV) alkalmazás előfizetőinek érhető el plusz költségek nélkül. Mindkét platformot ellenőriztük, és valóban, a Vodafone appjában az HBO 2-n vetített változatot lehet újranézni, míg az HBO Max kínálatában szintén ott van Denis Villeneuve filmje. A "Buy or rent" gombra kattintva az látszik, hogy az Apple-nél, a Google-nél és a YouTube-on is megvásárolható és kölcsönözhető a film, és az is, hogy mennyiért.

Ez eddig jól ment, most nézzük mindezt fordítva. Látván, hogy a Netflix épp a Training Day-t emeli ki, mint ajánlott filmet, rákerestünk a Plexen. Érdekes módon a kereső nem találta ezt a címet, de Denzel Washington profiloldaláról simán eljutottunk a film aloldalára, ahol helyesen szerepelt, hogy a Netflix könyvtárában találjuk. Az HBO Maxon futó Besúgóval már nem volt ekkora szerencsénk. Egy azonos című cseh sorozatig jutottunk csak, és a Denzel Washington-módszert is hiába alkalmaztuk, Thuróczy Szabolcs után kutatva sem értünk célba. Ezzel szemben egy nemzetközi sorozatnál, mint a netflixes Hajsza a túlélésért, az angol címre keresve sikerrel jártunk. Az eredeti Csillagok háborúja szintén beugratós kérdés volt, hiszen itthon még nem elérhető a Disney +, de jól vizsgázott a Plex: fel sem ajánlotta a Disney platformját, csak a szokásos Apple, Google, YouTube vásárlás és kölcsönzés lehetőségét.

A Plex tehát egyelőre magyar szemmel nem tökéletes, de nemzetközi címek után keresgélve rengeteg időt, sőt, bizonyos esetekben pénzt is megspórolhat nekünk. Azok, akik regisztrálnak, ráadásul böngészhetnek több szolgáltatás ajánlatai között, illetve a lejátszási listájukat is egy helyen vezethetik, ha hajlamosak elfelejteni, hogy mit akartak nézni az este.

(Borítókép: Beata Zawrzel/NurPhoto via Getty Images)

Okostévé harmincezerből - kipróbáltuk az új Google TV-t Az apró kütyü minden készülékből okostévét csinál.


Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
Az internetes kereskedelem széles termékpalettájával és az egyre kedvezőbb ajánlatok térnyerésével egyre csak nő az online vásárlások száma. Ezzel párhuzamosan a vásárlásokat érintő csalások és visszaélések száma is egyre gyakoribbnak bizonyul. A megoldás a megfelelő körültekintés és a tájékozódás. Nagyban növeli a vásárlás biztonságát a piactereken az adásvételi szerződés készítése, amelyet a Szerzivel ma már könnyen és egyszerűen elkészíthet otthonról.
Már készítik a terepet Bill Gates nátriumhűtésű atomreaktorának
Már készítik a terepet Bill Gates nátriumhűtésű atomreaktorának
Wyomingban üzemel majd a nátriumhűtésű gyorsreaktor, amit Bill Gates 2008-ban alapított cége, a TerraPower fog felépíteni. A létesítmény az üzletember szerint az eddigieknél biztonságosabb és hatékonyabb lesz, a hozzá tartozó energiasziget konstrukcióját pedig hamarosan el is kezdik, pedig az engedélyeket az atomreaktorra még nem kapták meg.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.