Nyáron Magyarországon is elindul a Disney+, a Disney streaming szolgáltatása

2022 / 01 / 29 / Pőcze Balázs
Nyáron Magyarországon is elindul a Disney+, a Disney streaming szolgáltatása
2019 novemberében indult el az Egyesült Államokban, és 2022 nyarára Magyarországra is megérkezik a Disney "legfontosabb csatornája", a Disney+ nevű streaming platform.

A The Verge híre szerint idén nyáron negyvenkét országban és területen, köztük Magyarországon és a környező országokban is elindul a Disney streaming szolgáltatása, a Disney+. Ahogyan arról a platform indulása után beszámoltunk, ugyan a vállalat egyes filmjei egyelőre több csatornán, itthon például az HBO Gón is elérhetőek, a hosszú távú terveik szerint azokat a jövőben csak itt lehet majd havidíjért megnézni. Ez pedig nemcsak a Kis Hableányt, az Oroszlánkirályt és közvetlen rokonságukat jelenti, hiszen a Disney-hez tartozik az összes Pixar, Lucasfilm, 20th Century és National Geographic mozi, vagyis például a temérdek Marvel és Star Wars fim is. A kritikusok véleményeit összegyűjtő Rotten Tomatoes összeállította a legjobb, a Disney+-ra készült filmek listáját, és majdnem harminc kapott hízelgő, kilencven százaléknál jobb értékelést.

A nemzetközi helyzet fokozódik

A Disney terjeszkedésével lassan tényleg globális lesz a videószolgáltatások háborúja: a TechCrunch szerint a Netflix csak Kínában, a Krím félszigeten, Észak-Koreában és Szíriában nem elérhető, míg a Disney-nél ez a lista egyelőre lényegesen hosszabb, de szépen rövidül. Tehát hiába van a Netflixnek jelenleg világszerte kétszázhúszmillió, míg a Disney-nek csak száztizennyolcmillió, a hozzájuk tartozó Huluval és ESPN+-szal együtt százhetvenkilencmillió előfizetője, ez az arány biztosan változni fog, ahogyan egyre többen dönthetnek, hogy Mickey Egér vagy Frank Underwood, The Mandalorian vagy Squid Game, esetleg mindkettő.

A piacvezető Netflix érthető okokból már azzal küzd, hogy egyre kevesebb új nézőt tud megszólítani. 2015 óta nem növekedtek ilyen lassan, így kénytelenek voltak árat emelni, hogy finanszírozni tudják a rengeteg új tartalmat, amelyet gyártanak, illetve vesznek. Az Egyesült Államokban így a legolcsóbb csomagjuk tizenöt és fél dollár (közel ötezer forint) lett, ami ötven centtel több az HBO Maxnél, és másféllel az ESPN+-t és a Hulut is tartalmazó Disney+ csomagnál. Itthon a Netflix 2490 forintnál, az HBO Go 1890 forintnál kezdődik. Azt nem tudni, hogy a Disney+-ért mennyit kérnek majd az induláskor Magyarországon, de mivel csak a Disney közel húszmilliárd dollárt költött 2021-ben új tartalmakra, legalább sok új néznivalót kapunk majd a pénzünkért. Az szintén kiderülhet idén, hogy a lassacskán erősödő Apple TV+-szal, vagy az HBO Max hazai indulásával eljutunk-e oda, mint az amerikaiak: hogy az átlag háztartásnak négy streaming előfizetése van.

(Borítókép: Mika Baumeister/Unsplash)

Okostévé harmincezerből - kipróbáltuk az új Google TV-t Az apró kütyü minden készülékből okostévét csinál.


Ebben a videóban egyenesen berepülünk egy fúziós reaktor belsejébe
Ebben a videóban egyenesen berepülünk egy fúziós reaktor belsejébe
A videó nem csak látványos, hanem pontos, koherens és reális is – avagy: igen, így működik belülről egy tokamak.
Porszívólábú robotkutya tisztítja a strandokat
A VERO névre keresztelt robot két mélységérzékelő kamera valamint egy úgynevezett konvolúciós neurális hálózat segítségével képes azonosítani az eldobált cigarettacsikkeket, majd a hátára szerelt porszívót bekapcsolva felporszívózni azokat.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.