Kiváló minőségű videóban elevenedik meg az első világháború előtti Japán 2020 / 08 / 03 / Bobák Áron

Denis Shirayev korábban már megmutatta, mire képes a gépi tanuláson alapuló neurális hálózat, New York után pedig most az 1910-es évek Tokióját vette kezelésbe. A digitálisan felújított felvételek 4K-s felbontásban és másodpercenként 60 képkocka sebességgel tárják elénk, milyen volt az élet a japán fővárosban 1913 és 1915 között, amely már akkor is az ország kulturális és politikai központja volt - habár ezen a néven alig ötven éve létezett. Shirayev a felbontás növelése mellett eltüntette a zajt a felvételekről, kijavította a sérült részeket, feljavította az arcokat és némi színt is csempészett a filmbe, Guy Jonesnak köszönhetően pedig az eredetileg néma videó valósághű hangokkal is gazdagodott. Bár a végeredmény inkább emlékeztet egy hetvenes-évekbeli felvételre, mint egy maira, az eredmény így is bámulatos.
Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
A memoQ az egyik legnépszerűbb fordítástámogató szoftver a szakmabeliek körében, a 10.1-es verzió óta pedig a szoftver webes változata már a képernyő-felolvasó programokkal is kompatibilis, így biztosítva, hogy a vakok és gyengénlátók is önállóan, külső segítség nélkül tudják használni a szolgáltatást.
Szaúd-Arábia futurisztikus városa még nagyratörőbb lesz, de az álomnak nagy az ára
Szaúd-Arábia futurisztikus városa még nagyratörőbb lesz, de az álomnak nagy az ára
Neom, az újjövő városa lesz a Vision 2030 program vezető látványosságaként, de a luxusszállodák és felhőkarcolók főként a tehetősebbeknek készülnek, miközben a helyi törzsek tagjait kitelepítik a helyszínről.
Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.