Kiváló minőségű videóban elevenedik meg az első világháború előtti Japán 2020 / 08 / 03 / Bobák Áron
Denis Shirayev korábban már megmutatta, mire képes a gépi tanuláson alapuló neurális hálózat, New York után pedig most az 1910-es évek Tokióját vette kezelésbe. A digitálisan felújított felvételek 4K-s felbontásban és másodpercenként 60 képkocka sebességgel tárják elénk, milyen volt az élet a japán fővárosban 1913 és 1915 között, amely már akkor is az ország kulturális és politikai központja volt - habár ezen a néven alig ötven éve létezett. Shirayev a felbontás növelése mellett eltüntette a zajt a felvételekről, kijavította a sérült részeket, feljavította az arcokat és némi színt is csempészett a filmbe, Guy Jonesnak köszönhetően pedig az eredetileg néma videó valósághű hangokkal is gazdagodott. Bár a végeredmény inkább emlékeztet egy hetvenes-évekbeli felvételre, mint egy maira, az eredmény így is bámulatos.
Kövesd a Rakétát a Facebookon is!
Kövess, üzenj, kommentelj a Rakéta Facebook oldalán!
Igényes és férfias történeteket keresel? A Roadstert neked írjuk!
Olvass bele az egyik legszínvonalasabb hazai magazinba, szeretni fogod! A Roadster egy fantasztikus utazás az élet legjobb területein...
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.