A világ első láthatatlan okoszára egy évig bírja töltés nélkül, és leleplezi a gyereket, ha lóg a suliból

2020 / 02 / 17 / Perei Dóra
A világ első láthatatlan okoszára egy évig bírja töltés nélkül, és leleplezi a gyereket, ha lóg a suliból
Kulcs sem kell, helyette ott az alkalmazás, amihez a család minden tagjának hozzáférést adhatunk. Ezen keresztül aztán ellenőrizhetjük, bezártuk-e az ajtót, ki mikor érkezett haza, vagy mikor, hova ment - vagy éppen nem ment - el.

Tavaly bemutatták, idén pedig forgalomba került a holland Feiz Design Studio által tervezett, a világ első láthatatlan okoszára, ami alighanem gyorsan elterjed majd az otthonokban. Már aki a promóciós időszak után kifizet érte négyszázhuszonkilenc dollárt, azaz mintegy százharmincháromezer forintot.

Mi teszi láthatatlanná?

A jelenleg kapható okoszárak többségét a már meglévő zár fölé kell helyezni, a Level Lock ellenben beépíthető a zárszerkezetbe. Kialakításakor a tervezők végig szem előtt tartották a könnyű használhatóságot, ami annyit tesz, hogy az eszközt egy csavarhúzóval bárki beszerelheti. Egyetlen feltétel, hogy a zár cilinderbetétes és belső reteszes legyen. Másik nagy előnye a kulcsmentesség, ugyanis az okoszár mobiltelefonról - akár távoli hozzáféréssel is - nyitható. Az applikációba több dolog beprogramozható: az ajtó a felhasználó telefonjának Bluetooth kapcsolatát érzékelve automatikusan nyílik vagy záródik, de beállíthatjuk, hogy mennyi ideig legyen nyitva, és ki kap jogosultságot a kezeléséhez.

Nincs több lógás a suliból

Az app ezen kívül arról is tájékoztat, hogy ki és mikor ért haza, vagy éppenséggel mikor hagyta el a lakást. Ha pedig netán vendégeket várunk, ám érkezésükkor nem leszünk otthon, egyetlen értesítéssel alkalmi hozzáférést küldhetünk rokonaink telefonjára. Az okoszár androidos platformon, valamint az Apple termékein és a Sirin keresztül hangvezérléssel egyaránt használható.

A zár egy beépített akkumulátorral üzemel, ami fejlesztői szerint egy évig bírja töltés nélkül, merülés esetén pedig értesítést küld a telefonra. A biztonsági és az azonosító technológiáról egyelőre nincs több információ, csupán annyit lehet tudni, hogy jelenleg csak az USA-ban kapható kétszáz dolláros bevezető áron, de hamarosan Európába megérkezhet, valószínűleg jóval drágábbért.

(Fotó: Digital Trends)


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Jól hangzott, de nem működött az Amazon kassza nélküli boltja
Jól hangzott, de nem működött az Amazon kassza nélküli boltja
Az Amazon négy év után felhagy a projekttel, amelynek az volt a célja, hogy a vásárlók egyszerűen kisétálhassanak a boltból a megvásárolt árukkal anélkül, hogy azért a kasszánál fizetniük kéne.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.