A világ első láthatatlan okoszára egy évig bírja töltés nélkül, és leleplezi a gyereket, ha lóg a suliból

2020 / 02 / 17 / Perei Dóra
A világ első láthatatlan okoszára egy évig bírja töltés nélkül, és leleplezi a gyereket, ha lóg a suliból
Kulcs sem kell, helyette ott az alkalmazás, amihez a család minden tagjának hozzáférést adhatunk. Ezen keresztül aztán ellenőrizhetjük, bezártuk-e az ajtót, ki mikor érkezett haza, vagy mikor, hova ment - vagy éppen nem ment - el.

Tavaly bemutatták, idén pedig forgalomba került a holland Feiz Design Studio által tervezett, a világ első láthatatlan okoszára, ami alighanem gyorsan elterjed majd az otthonokban. Már aki a promóciós időszak után kifizet érte négyszázhuszonkilenc dollárt, azaz mintegy százharmincháromezer forintot.

Mi teszi láthatatlanná?

A jelenleg kapható okoszárak többségét a már meglévő zár fölé kell helyezni, a Level Lock ellenben beépíthető a zárszerkezetbe. Kialakításakor a tervezők végig szem előtt tartották a könnyű használhatóságot, ami annyit tesz, hogy az eszközt egy csavarhúzóval bárki beszerelheti. Egyetlen feltétel, hogy a zár cilinderbetétes és belső reteszes legyen. Másik nagy előnye a kulcsmentesség, ugyanis az okoszár mobiltelefonról - akár távoli hozzáféréssel is - nyitható. Az applikációba több dolog beprogramozható: az ajtó a felhasználó telefonjának Bluetooth kapcsolatát érzékelve automatikusan nyílik vagy záródik, de beállíthatjuk, hogy mennyi ideig legyen nyitva, és ki kap jogosultságot a kezeléséhez.

Nincs több lógás a suliból

Az app ezen kívül arról is tájékoztat, hogy ki és mikor ért haza, vagy éppenséggel mikor hagyta el a lakást. Ha pedig netán vendégeket várunk, ám érkezésükkor nem leszünk otthon, egyetlen értesítéssel alkalmi hozzáférést küldhetünk rokonaink telefonjára. Az okoszár androidos platformon, valamint az Apple termékein és a Sirin keresztül hangvezérléssel egyaránt használható.

A zár egy beépített akkumulátorral üzemel, ami fejlesztői szerint egy évig bírja töltés nélkül, merülés esetén pedig értesítést küld a telefonra. A biztonsági és az azonosító technológiáról egyelőre nincs több információ, csupán annyit lehet tudni, hogy jelenleg csak az USA-ban kapható kétszáz dolláros bevezető áron, de hamarosan Európába megérkezhet, valószínűleg jóval drágábbért.

(Fotó: Digital Trends)


Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
A testen belül lehet három dimenzióban nyomtatni ezzel az ultrahang alapú eljárással
A testen belül lehet három dimenzióban nyomtatni ezzel az ultrahang alapú eljárással
Képzeljünk el egy világot, ahol az implantációk behelyezése, törött csontok kezelése komoly műtéti beavatkozás helyett lényegében annyit jelent, hogy az implantációt befecskendezzük a testbe, ahol az felveszi a szükséges alakot! A mostani fejlesztés épp ezt teszi egyszer lehetővé.
Utánunk gurul a napelem, hogy bárhol energiához jussunk
Utánunk gurul a napelem, hogy bárhol energiához jussunk
A robot elkíséri az embert a túrákra és kiválasztja a legoptimálisabb helyet és pozíciót a minél jobb energiatermeléshez.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.