Ripityára törte az iPhone-ja kijelzőjét, majd zuhanás közben lábakat növesztő tokot tervezett

2020 / 03 / 16 / Perei Dóra
Ripityára törte az iPhone-ja kijelzőjét, majd zuhanás közben lábakat növesztő tokot tervezett
Philip Frenzel, egyetem hallgató hirtelen felindulásból tervezett egy zuhanás közben lábakat növesztő, szabadesést érzékelő szenzorokkal ellátott telefontokot, miután három éve pókhálósra törte vadonatúj iPhone-ja kijelzőjét.

Pár német egyetemista összefogott, és összeeszkábáltak egy különleges, iPhone-ra szerelhető 'légzsákot', ami rugólábakat növeszt magának abban a pillanatban, amikor elejtjük telefonunkat. A telefontok mindemellett gyorsulásmérőt és esést tompító funkciót is kapott, hogy ne csak a kütyü ússza meg épségben, de használója se kapjon szívrohamot. Ennek tükrében akár egészségmegőrző telefontartónak is vehetjük. A zuhanás közben rugalmas lábakat növesztő ADcase 2018-ban robbant a köztudatba, és bár a honlap információ szerint még mindig nem vásárolható, de máris számos pozitív értékelést bezsebelt. Még a Német Mechatronikai Társaság legjobbaknak járó díját is elnyerte egy pályázaton, ahol német diákcsapatok innovatív találmányai versenyeztek. Az eszközt Philip Frenzel, az Aaleni Egyetem hallgatója tervezte - elmondása szerint - hirtelen felindulásból, miután három éve pókhálósra törte vadonatúj iPhone kijelzőjét. Ezt követően több védőtokkal próbálkozott, de egyik sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Így megtervezte magának a legjobbat. Eleinte azzal kísérletezett, hogyan tud a tokba olyan szenzorokat építeni, amelyek érzékelik a szabadesést, ám az továbbra is rejtély volt, mi lesz az a kis kiegészítő, amit aktiválni kell a leesés pillanatában.

Végül szárnyszerű, 3D-s dupla rugólábakat nyomtatott a tok négy sarkára. A munka oroszlánrésze viszont még csak ezután jött: csapatával összesen két és fél évig dolgozott azon, hogy ezek az apró, gumival borított fémrugók pontosan a telefon zuhanásának pillanatában pattanjanak ki a tokból.

Az ADcase az összes iPhone-nal kompatibilis, az Inverse magazin szerint pedig a srácok már túl vannak találmányuk szabadalmaztatásán. Érdekesség, hogy hasonló célú szabadalmi jog kiváltása már az Apple kapcsán is felmerült; a tervek szerint egy apró forgómotor úgy változtatja meg az iPhone esésének irányát, hogy az minél kevesebb sérüléssel járjon. Anno 2013-ban a Honda is kísérletezett az ötlettel, ami lényegében egy, a telefon köré burkolt légzsákot jelentett. Mint kiderült, a mérnökbrigád ezt inkább pr-fogásnak szánta, hogy megmutassák, a márka bármit képes megtenni, hogy fogyasztói minden értékét biztonságban tudhassa.

(Fotó: ADCase Facebook)


Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Disztópia, újfajta szórakozás, a technológia térnyerése vagy egy eszköz, ami sok problémát meg tud oldani - a szexuális célokra szánt emberszerű gépeket nagyon eltérő szemszögekből lehet nézni, de egy biztos: a robotok készülnek és egyre emberibbé válnak. Legújabb sorozatunkban partnerünkkel, Magyarország legnagyobb felnőtt áruházával, a Vágyaim.hu csapatával együtt kutatjuk, merre tart az emberiség a szexualitás egyre digitálisabb ösvényein...
Az Amazon létrehozta az egymilliárd paraméteres szövegfelolvasó modellt, de nem adja az emberek kezébe
Az Amazon létrehozta az egymilliárd paraméteres szövegfelolvasó modellt, de nem adja az emberek kezébe
A BASE TTS-t százezer órányi nyilvánosan elérhető beszédfelvételen gyakorlatoztatták és minden eddiginél természetesebb hangot tudnak létrehozni a segítségével.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.