A hajlítható, feltekerhető és gördíthető kijelzők után itt a nyújtható kijelző

2022 / 11 / 13 / Bobák Zsófia
A hajlítható, feltekerhető és gördíthető kijelzők után itt a nyújtható kijelző
A kijelzőt több centivel lehet nyújtani anélkül, hogy károsodna.

Az LG által bemutatott legújabb kijelző nem a méreteivel vagy a lehető legjobb felbontással tűnik ki a versenytársak közül, hanem különleges hajlékonyságával:

az eszköz eredeti formájában 12 hüvelykes (30,5 centiméteres) mérete 14 hüvelykre (35,5 centiméter) növelhető.

A kijelző rendkívül ellenálló anyagból készült, ugyanolyan típusú speciális szilíciumból, amelyet a kontaktlencsékben is használnak. Az anyag egészen gumiszerű és az LG által free formnak nevezett struktúrájával túlszárnyalja az összehajtható és gördíthető kijelzők teljesítményét, legalábbis a flexibilitást illetően.

A felbontás tekintetében azonban egyelőre nem minden esetben veszi fel a versenyt a legmodernebb megoldásokkal, mivel a pixelsűrűsége 100ppi-s (pixels per inch, vagyis egy hüvelyknyi területen lévő pixelek száma), ami nem kevés, de messze elmarad például az Apple Retina kijelzőjének teljesítményétől, akár az iPhone (218 ppi), akár a Macbook verziót (227 ppi) vesszük figyelembe, bár a gyártó leírása szerint ez is egyedülállónak számít, tekintve a kijelző különleges adottságait. A pixelsűrűség egyébként is abban az esetben lenne igazán lényeges szempont, amennyiben monitorként használva állandó jelleggel nézné valaki, de a hajlékony eszköz jövőjét lehetséges, hogy egy egyedi alkalmazási terület jelenti majd:

a ruhákra, bőrre applikálva hordható kijelzőként, akár egyfajta reklámfelületként is szolgálhat majd.

A 20%-os nyújthatóság és a teljes RGB színkép nagy ellenállóképességgel párosul, amit egy új technikával értek el az LG mérnökei: S-formájú rugós összekötést alkalmaztak a 40 µm méretű mikro-LED-ek között.

Az eszköz tervezésébe az LG a dél-koreai Kereskedelmi, Ipari és Energiaügyi Minisztérium kezdeményezésére kezdett bele, amivel a kormány és a cégek az ország következő generációs kijelzőtechnológiájának kutatását és fejlesztését célozzák.

(Fotó: LG)

A hajlítható után jönnek a feltekerhető kijelzős telefonok Az LG és a TCL is igencsak érdekes megoldásokat mutatott be az idei CES-en.


Gamernek keresel karácsonyi ajándékot? Mondjuk a tuti tippeket!
Ha nem szoktál játszani, akkor gamer barátodnak vagy családtagodnak karácsonyi ajándékot választani extra kihívást jelent, ezért az Acer segítségével mondunk öt tippet, amivel sikert arathatsz.
1 éves ROADSTER előfizetés + Renoir – A Festő és Modelljei kiállítás páros belépőjegy: 12 990 Ft
Válassz egyet a ROADSTER magazin szuper előfizetési ajánlatai közül!
Ez a sziget majdnem egy hónapig kizárólag víz- és szélenergiából tartotta fent magát
Ez a sziget majdnem egy hónapig kizárólag víz- és szélenergiából tartotta fent magát
A Kanári-szigetek legkisebbike rekordot állított fel azzal, hogy 28 egymást követő napon keresztül csak szél- és vízenergiát használt.
A testen belül lehet három dimenzióban nyomtatni ezzel az ultrahang alapú eljárással
A testen belül lehet három dimenzióban nyomtatni ezzel az ultrahang alapú eljárással
Képzeljünk el egy világot, ahol az implantációk behelyezése, törött csontok kezelése komoly műtéti beavatkozás helyett lényegében annyit jelent, hogy az implantációt befecskendezzük a testbe, ahol az felveszi a szükséges alakot! A mostani fejlesztés épp ezt teszi egyszer lehetővé.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.