Majdnem az Apple TV+-on debütált az új Bond film

2020 / 10 / 28 / Pőcze Balázs
Majdnem az Apple TV+-on debütált az új Bond film
Szinte pontosan egy éve, 2019. november 1-én indult el az Apple streaming szolgáltatása, és egy pillanatra úgy tűnt, hogy ezt az évfordulót látványos üzlettel ünneplik meg: ajánlatot tettek arra, hogy a következő Bond film a mozik helyett náluk debütáljon.

Nincs jó éve a moziknak. Szinte nincs film, aminek a bemutatóját ne halasztották volna el többször is az év folyamán a koronavírus miatt; amikor a soron következő Bond filmről is kiderült, hogy végül csak jövő áprilisban kerül mozikba, rögtön be is zárt az USA és az Egyesült Királyság egyik legnagyobb mozilánca. Kína közben átvette az Egyesült Államoktól a világ mozinagyhatalma címet - először a történelem során nagyobb értékben adtak el mozijegyeket az ázsiai országban, mint Hollywood hazájában.

Ezeket a változásokat a filmstúdiók is megérzik. A The Hollywood Reporter cikke szerint a James Bond sorozat egyik tulajdonosa, az MGM rosszul viseli, hogy csúsztatnia kellett a premiert: egymillió dollárjukba kerül havonta, hogy nincs bevételük a tervezett kasszasikerből. A cikk szerint a filmet nagyjából 250 millió dollárból forgatták, efölött licencdíjakat, alkotói sikerdíjakat és a reklámkampányt is elő kell teremteni valamiből. A stúdió állítólag egymilliárd dollár bevételre számított mozijegyekből, de amikor elkezdték mérlegelni, hogy inkább online mutatnák be a Nincs idő meghalnit,

az Apple csak 350-400 milliót ajánlott nekik.

Mindezt viszont egyetlen évnyi vetítési jogért - összehasonlításképp kevesebből forgatták a The Morning Show-t, a Reese Witherspoon, Jennifer Aniston és Steve Carrell főszereplésével készült húzócímüket, ami nem egy évig, hanem egy örökkévalóságig lesz az övék. A streaming szolgáltatók szent gráljáért, a Jóbarátokért ugyan ennél többet, 425 milliót köhögött ki az HBO, de azért nem kétórányi, hanem tíz évadnyi, 236 résznyi, rendkívül addiktív mozgóképet kapott a cég.

A mozikkal ellentétben a streaming szolgáltatók jó évet zártak - egyedül az eleve halva születetett Quibi fog 2020-ra mint pocsék évre emlékezni -, de úgy tűnik, egyelőre messze vagyunk attól, hogy egy igazi kasszasiker kizárólagos jogait bármely platform kifizesse. Bár ha a világjárvány tovább tart, lehet, hogy James Bond végül mégis a Netflixen vagy az Apple TV+-on köt ki, akciósan.

(Fotó: MGM)


Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Disztópia, újfajta szórakozás, a technológia térnyerése vagy egy eszköz, ami sok problémát meg tud oldani - a szexuális célokra szánt emberszerű gépeket nagyon eltérő szemszögekből lehet nézni, de egy biztos: a robotok készülnek és egyre emberibbé válnak. Legújabb sorozatunkban partnerünkkel, Magyarország legnagyobb felnőtt áruházával, a Vágyaim.hu csapatával együtt kutatjuk, merre tart az emberiség a szexualitás egyre digitálisabb ösvényein...
Az Amazon létrehozta az egymilliárd paraméteres szövegfelolvasó modellt, de nem adja az emberek kezébe
Az Amazon létrehozta az egymilliárd paraméteres szövegfelolvasó modellt, de nem adja az emberek kezébe
A BASE TTS-t százezer órányi nyilvánosan elérhető beszédfelvételen gyakorlatoztatták és minden eddiginél természetesebb hangot tudnak létrehozni a segítségével.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.