Már be is mutatták az első okosszemüveget, ami az OpenAI forradalmi technológiáját használja

2024 / 07 / 05 / Bobák Áron
Már be is mutatták az első okosszemüveget, ami az OpenAI forradalmi technológiáját használja
Májusban mindenki leesett állal nézte, amikor az OpenAI egy olyan új generatív mesterséges intelligenciát mutatott be, ami szinte az emberekhez megszólalásig hasonlóan képes kommunikálni a felhasználóval. Most egy hongkongi cég az okosszemüvegeibe is beépítette a technológiát.

A Solos AirGo Vision a ChatGPT-4o vizuális képességeit használja ki a szemüveg keretébe beépített kamera segítségével, így a gyártó állítása szerint az eszköz nem csak arra képes, hogy felismerjen embereket, tárgyakat vagy helyeket, de akár olyan kérdésekre is tud válaszolni, mint hogy mit látunk a képen, mennyibe kerül, és meg tudjuk-e venni máshol olcsóbban.

Az okosszemüveg egy beépített ledes fénnyel értesíti a felhasználót a beérkező hívásokról és üzenetekről, és ahogy a Solos korábbi készülékei, ez is képes élőszóban kommunikálni a tulajdonosával, hangosan felolvasni az üzeneteket és több mint tíz nyelvre fordítani valós időben.

Ahogy arról az Interesting Engineering beszámolt, a szemüveg már júliusban boltokba kerül 250 dolláros, vagyis nagyjából 90 ezer forintos áron. Bár kifejezetten erről nem találtunk információt, de ahogy a már forgalomban levő szemüvegeik, várhatóan ez is világszerte kapható lesz, és a Solos honlapjáról lehet majd megrendelni.

(Fotó: Solos)

A Google bemutatta a jövő AI-asszisztensét, ami már nem is a telefonunkon fut A Project Astra úgy válaszol a kérdéseinkre, mintha egy mindentudó ismerőssel beszélgetnénk videochaten, okosszemüvegekkel kombinálva pedig egészen új távlatokat nyithat a chatbotok használatában.


Elkészíthetővé vált a hipotetikus 120-as elem – a legnehezebb eddig mind közül
Elkészíthetővé vált a hipotetikus 120-as elem – a legnehezebb eddig mind közül
A 120-as rendszámú unbinilium egy feltételezett elem a periódusos rendszerben – most egy új módszerrel elkészíthetővé vált. A kísérletek jövőre indulnak, és siker esetén ez lesz a legnehezebb ember alkotta elem, ami nem kevés tudományos következtetés levonásához is elvezethet.
Története legnagyobb felvásárlására készült a Google anyavállalata, de 23 milliárd dollár sem volt elég, hogy célt érjenek
Története legnagyobb felvásárlására készült a Google anyavállalata, de 23 milliárd dollár sem volt elég, hogy célt érjenek
Az Alphabet Magyarország éves költségvetésének csaknem az ötödét ajánlotta a Wizért, de annak tulajdonosai visszautasították az ajánlatot.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.