Már Magyarországon is kapható az LG vezeték nélküli tévéje

2023 / 09 / 17 / Bobák Áron
Már Magyarországon is kapható az LG vezeték nélküli tévéje
Bár a konnektorba azért az OLED evo M-et is be kell dugni, de ezen kívül valóban bármilyen további vezeték csatlakoztatása nélkül élvezhetjük a 4K-s képminőséget 77 vagy akár 83 colos méretben.

A koreai gyártó a januárban megrendezett CES szórakoztatóelektronikai-kiállításon mutatta be az egyedi tévét, amit az LG kínálatában csak azért nem nevezhetünk a legkülönlegesebbnek, mert a cég korábban már többek között egy olyan készülékkel is előrukkolt, aminek feltekerhető kijelzője van. Az OLED evo M ugyan első ránézésre ennyire nem extrém, viszont sok szempontból sokkal hasznosabb, hiszen a gyártónak sikerült szinte az összes vezetéket eltüntetnie a tévéből: az OLED evo M mindössze egyetlen tápkábelt igényel a működéshez, az összes többi funkciót pedig a Zero Connect Box biztosítja, amit a készüléktől akár 10 méterre is elhelyezhetünk.

Akik követik a tévépiacot, talán emlékeznek rá, hogy néhány éve a Samsung is előállt egy hasonló megoldással, azonban a One Connect alapjaiban különbözik az LG megoldástól. Amíg a Zero Connect teljesen vezeték nélkül - a gyártó szerint a Wi-Fi 6e szabvány akár háromszorosával - továbbítja a tévének a 4K-s felbontású, 120Hz-es képet, addig a Samsung megoldása vezetékeket használ, csak mivel a doboz a tévé hátuljához csatlakozik, ezek nem látszanak. Ennek viszont megvan az a hátránya, hogy az ilyen tévéket nem lehet falra rögzíteni, csak a talpas megoldással használhatók.

A Zero Connect Box nem csak a képminőség szempontjából veszi fel a versenyt a "normál" tévékkel, de az extra funkciókról sem kell lemondanunk: az OLED evo M más csúcskategóriás tévékhez hasonlóan támogatja a Dolby Vision és Dolby Atmos szabványt is, és bár a késleltetése 5 milliszekundumos, ez legfeljebb a profi gémerek számára jelenthet némi hátrányt. Az LG a budapesti székházban tartott bemutatón többek között a Forza Horizon 5-tel szemléltette a tévé képességeit, ami a valamivel nagyobb késleltetés ellenére is határozottan játszhatónak bizonyult, sőt, őszintén szólva semmilyen különbséget nem láttunk az alacsonyabb késleltetésű panelekhez képest.

A vezetékek minimalizálását segíti elő az LG Wowcast jeladója is, ami a Zero Connect Boxhoz csatlakoztatva wifin keresztül tudja továbbítani a hangot a hangfalnak, így a soundbarnál szintén csak egy tápkábelre lesz szükségünk ahhoz, hogy élvezhessük a többcsatornás, térhatású hangot.

AZ OLED evo M ezen túlmenően is az LG OLED-tévéinek legjavát nyújtja a felhasználóknak, hiszen a csúcskategóriát képviselő Alpha 9 processzor számos mesterséges intelligenciával működő megoldással javítja a tévézés élményét: az AI kép Pro növeli a kép tisztaságát és felbontását, az AI fényerő beállítással a készülék automatikusan a környezeti fényekhez igazítja a fényerőt, az MI műfajválasztás pedig a videó tartalmának megfelelően állítja be az optimális képminőséget. A mesterséges intelligencia emellett akár arra is képes, hogy a tévénézési szokásaink alapján javasoljon tartalmakat, esetleg kényelmi funkciókat ajánljon tévénézés vagy az alkalmazások használata közben.

Magyarországon a tévé szeptember 14-től rendelhető meg az LG webáruházában 77 valamint 83 colos méretben; előbbi 2,1 míg utóbbi hárommillió forintba kerül. A tévének emellett van egy 97 colos képátlójú változata is, ami viszont csak egyedileg rendelhető a gyártótól. A gyártó a tévékben található panelre 3+2 éves kiterjesztett garanciát ad, amivel meghibásodás esetén rengeteget spórolhatunk, hiszen ez messze a készülék legdrágább alkatrésze, ami önmagában több mint egymillió forintba kerül. Bár a tévéket a Media Marktban vagy más elektronikai áruházakban nem fogjuk viszont látni, az LG bemutatótermében előzetes időpontfoglalással bárki megnézheti őket.

(Fotó: Bobák Áron/Rakéta.hu)


Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ez a génmódosított pókselyem hatszor olyan erős, mint a golyóálló kevlár
Ez a génmódosított pókselyem hatszor olyan erős, mint a golyóálló kevlár
A pókfonalakat nehéz “termeszteni” szemben mondjuk a selyemhernyók által előállított selyemmel. Génmódosítás után azonban a hernyók nem selymet, hanem “pókselymet” termeltek – ez az anyag pedig hihetetlen mechanikai tulajdonságokkal bír.
Ruha, támadj! - Magyarországon járt a high-tech divat úttörője
Ruha, támadj! - Magyarországon járt a high-tech divat úttörője
Anouk Wipprecht tervezett már olyan ruhát, ami érzékeli a viselője hangulatát, és olyan alkotása is van, ami karmokkal támad rá arra, aki túl közel merészkedik. A holland divattervező a Brain Baron többek között azt is elárulta, hogy miért nem rak kamerát a ruhákra és miért lenne nehéz olyan ruhát tervezni, ami nem csak a boldogságot, de például az irigységet is érzékeli.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.