27 millió forintért kerül boltokba az LG feltekerhető tévéje

2020 / 10 / 20 / Bobák Áron
27 millió forintért kerül boltokba az LG feltekerhető tévéje
Csaknem két éve, hogy az LG bemutatta a Signature OLED R tévéjét, amelynek igazi különlegessége az R betűben rejlik, hiszen az nem mást jelöl, mint hogy "rollable", vagyis hogy a tévé teljes egészében feltekerhető a talpába. A koreai gyártó most bejelentette, hogy hosszú várakozás után boltokba küldi a nem mindennapi készüléket.

Ahogy a hajlítható kijelzős telefonoknál már láthattuk, a hajlítható OLED technológia egyelőre egy egészen más árszínvonalat képvisel, mint a sima OLED - olyannyira, hogy a Huawei állítólag még az egymillió forintos ára ellenére is veszteséggel árulja a Mate XS nevű készülékét. Az RX65 esetében a kijelző jóval nagyobb, mint egy telefonnál, ráadásul nem csak a középső része hajlik, hanem az egész képernyő, így valahol érthető, hogy olyan áron kerül boltokba, amennyiért tényleg csak a szupergazdagok vesznek tévét - 100 millió koreai wonért, vagyis 27,1 millió forintért lehet majd hozzájutni.

Szóval annyiba kerül, mint egy kisebb pesti lakás, vagy egy jobban felszerelt E-osztályos Mercedes.

Az árát nem véletlenül koreai pénznemben adtuk meg, ugyanis a tévé egyelőre csak Dél-Koreában lesz kapható. Ez nem igazán meglepő, hiszen a Samsung és az LG is előszeretettel használja egyfajta "tesztlabornak" a hazai pályát, az elmúlt években a Galaxy Foldtól az ívelt kijelzős tévékig számtalan terméket itt vezettek be először a piacra.

Ahogy korábban már említettük, a tévé különlegessége, hogy teljes egészében feltekerhető a talpába, így nem foglalja fölöslgesen a helyet, ha éppen nem használjuk. Az RX65 emellett rendelkezik egy úgynevezett "Line View" funckióval is, ebben az esetben csak a képernyő teteje emelkedik ki, rajta a zenehallgatáshoz szükséges kezelőfelülettel, valamint néhány további hasznos funkcióval. A tévé talpába épített hangrendszer Dolby Atmos hangzásra képes, így ez egy praktikus megoldás, ha csak zenét hallgatnánk a tévén.

Az RX65 - ahogy a neve is mutatja - 65 colos képátlójú és 4K-s felbontású, és rendelkezik minden olyan funkcióval, mint az LG hagyományos tévéi: a kijelzője HDR-kompatibilis, a készülék pedig a beépített LG Thinq AI, Google Asszisztens és Amazon Alexa hangasszisztenseknek köszönhetően hangirányítással is vezérelhető, valamint hangasszisztensként is használható a csatlakoztatott okosotthon-eszközök irányításához.

Bár az LG feltekerhető tévéje a maga nemében egyelőre teljesen páratlan, nem ők az egyetlenek, akik komoly erőket mozgósítanak a televíziók újradefiniálása érdekében. Az elmúlt években a Samsung microLED-es tévéfallal, valamint képkeretre emlékeztető és elforgatható képernyőjű tévével igyekezett új színt hozni a tévézésbe, míg mások - például a Xiaomi vagy a Sharp - az átlátszó kijelzőjű tévékben látták meg az innováció lehetőségét.


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
A “pucér kamerában” mindenki meztelennek fog látszani – ha akarja valaki, ha nem
A “pucér kamerában” mindenki meztelennek fog látszani – ha akarja valaki, ha nem
A kamera jó gyorsan – körülbelül 10 másodperc alatt “levetkőztet” bárkit. Természetesen mesterséges intelligencia hajtja.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.