27 millió forintért kerül boltokba az LG feltekerhető tévéje

2020 / 10 / 20 / Bobák Áron
27 millió forintért kerül boltokba az LG feltekerhető tévéje
Csaknem két éve, hogy az LG bemutatta a Signature OLED R tévéjét, amelynek igazi különlegessége az R betűben rejlik, hiszen az nem mást jelöl, mint hogy "rollable", vagyis hogy a tévé teljes egészében feltekerhető a talpába. A koreai gyártó most bejelentette, hogy hosszú várakozás után boltokba küldi a nem mindennapi készüléket.

Ahogy a hajlítható kijelzős telefonoknál már láthattuk, a hajlítható OLED technológia egyelőre egy egészen más árszínvonalat képvisel, mint a sima OLED - olyannyira, hogy a Huawei állítólag még az egymillió forintos ára ellenére is veszteséggel árulja a Mate XS nevű készülékét. Az RX65 esetében a kijelző jóval nagyobb, mint egy telefonnál, ráadásul nem csak a középső része hajlik, hanem az egész képernyő, így valahol érthető, hogy olyan áron kerül boltokba, amennyiért tényleg csak a szupergazdagok vesznek tévét - 100 millió koreai wonért, vagyis 27,1 millió forintért lehet majd hozzájutni.

Szóval annyiba kerül, mint egy kisebb pesti lakás, vagy egy jobban felszerelt E-osztályos Mercedes.

Az árát nem véletlenül koreai pénznemben adtuk meg, ugyanis a tévé egyelőre csak Dél-Koreában lesz kapható. Ez nem igazán meglepő, hiszen a Samsung és az LG is előszeretettel használja egyfajta "tesztlabornak" a hazai pályát, az elmúlt években a Galaxy Foldtól az ívelt kijelzős tévékig számtalan terméket itt vezettek be először a piacra.

Ahogy korábban már említettük, a tévé különlegessége, hogy teljes egészében feltekerhető a talpába, így nem foglalja fölöslgesen a helyet, ha éppen nem használjuk. Az RX65 emellett rendelkezik egy úgynevezett "Line View" funckióval is, ebben az esetben csak a képernyő teteje emelkedik ki, rajta a zenehallgatáshoz szükséges kezelőfelülettel, valamint néhány további hasznos funkcióval. A tévé talpába épített hangrendszer Dolby Atmos hangzásra képes, így ez egy praktikus megoldás, ha csak zenét hallgatnánk a tévén.

Az RX65 - ahogy a neve is mutatja - 65 colos képátlójú és 4K-s felbontású, és rendelkezik minden olyan funkcióval, mint az LG hagyományos tévéi: a kijelzője HDR-kompatibilis, a készülék pedig a beépített LG Thinq AI, Google Asszisztens és Amazon Alexa hangasszisztenseknek köszönhetően hangirányítással is vezérelhető, valamint hangasszisztensként is használható a csatlakoztatott okosotthon-eszközök irányításához.

Bár az LG feltekerhető tévéje a maga nemében egyelőre teljesen páratlan, nem ők az egyetlenek, akik komoly erőket mozgósítanak a televíziók újradefiniálása érdekében. Az elmúlt években a Samsung microLED-es tévéfallal, valamint képkeretre emlékeztető és elforgatható képernyőjű tévével igyekezett új színt hozni a tévézésbe, míg mások - például a Xiaomi vagy a Sharp - az átlátszó kijelzőjű tévékben látták meg az innováció lehetőségét.


Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Kiszámolták, milyen sebességgel szállítja az ajándékokat a Mikulás
Kiszámolták, milyen sebességgel szállítja az ajándékokat a Mikulás
Egy brit egyetem diákjai kiszámolták, milyen gyorsan kellene utaznia a Mikulásnak ahhoz, hogy az összes ajándékot időben kiszállítsa.
Az autós menetrögzítő kamerák története régebben kezdődött, mint gondolnánk
Az autós menetrögzítő kamerák története régebben kezdődött, mint gondolnánk
Menetrögzítő kamerát már az 1930-as években is használtak, igaz, kicsit más formában, mint manapság.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.