Megduplázza gyártókapacitását a világ legnagyobb napelemgyártója

2020 / 06 / 02 / Rácz Tamás
Megduplázza gyártókapacitását a világ legnagyobb napelemgyártója
Ha a napelem-telepítéseket vissza is fogta a koronavírus-válság, a napelem-gyártó üzemek telepítéseit nem.

Bár a válság nehéz hónapokat jelent a megújul energia-ipar számára is, sok állam számára pont a zöldenergia-beruházások jelentik az egyik lehetséges kiutat a recesszióból. A háttéripar is tudja ezt, ezért a kapacitásbővítő beruházásokat a legtöbb nagy, tőkeerős napelem- vagy szélturbina-gyártó az átmeneti keresletcsökkenések ellenére sem függesztette fel.

Befejezte legújabb fejlesztésének első ütemét a 2006-ban alapított kínai Jinko Solar is, amely pillanatnyilag a világ legnagyobb napelemgyártó vállalata. A cég eddigi éves kapacitását nagyjából meg kívánja duplázni a közeljövőben. Az összesen 16 GW-nyi termelési teljesítménynek megfelelő éves kapacitás-növekedésből (ez több mint 50 millió darab átlagos méretű napelemtáblát jelent) 4,8 GW-nyit állítanak elő azok a gyártósorok, amelyeket már el is indítottak.

És nem ez lesz a legnagyobb új termelőüzem a világon. A Jinko egyik konkurense, a Tongwei Solar februárban tett bejelentést egy 30 GW-os éves kapacitású gyártóüzem építéséről, a GCL System pedig erre is rálicitált egy 60 GW-os beruházással. Ha az elkészül: na az lesz a világ legnagyobb napelemgyára.


memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben.
Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ  Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben. Szenzitíven és nyitottan álltak a fiatalokhoz, kérdezték őket a digitális trendekről is: a TikTok az új YouTube, a Facebook régóta a boomereké, chatelni pedig már csak Instagramon szokás – beszámoló
Őrület: mindössze negyedóra alatt növesztettek gyémántot
Őrület: mindössze negyedóra alatt növesztettek gyémántot
És ehhez sem magas nyomásra, sem kiinduló gyémántmagra nem volt szükség.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.