Megduplázza gyártókapacitását a világ legnagyobb napelemgyártója
2020 / 06 / 02 / Rácz Tamás
Megduplázza gyártókapacitását a világ legnagyobb napelemgyártója
Ha a napelem-telepítéseket vissza is fogta a koronavírus-válság, a napelem-gyártó üzemek telepítéseit nem.

Bár a válság nehéz hónapokat jelent a megújul energia-ipar számára is, sok állam számára pont a zöldenergia-beruházások jelentik az egyik lehetséges kiutat a recesszióból. A háttéripar is tudja ezt, ezért a kapacitásbővítő beruházásokat a legtöbb nagy, tőkeerős napelem- vagy szélturbina-gyártó az átmeneti keresletcsökkenések ellenére sem függesztette fel.

Befejezte legújabb fejlesztésének első ütemét a 2006-ban alapított kínai Jinko Solar is, amely pillanatnyilag a világ legnagyobb napelemgyártó vállalata. A cég eddigi éves kapacitását nagyjából meg kívánja duplázni a közeljövőben. Az összesen 16 GW-nyi termelési teljesítménynek megfelelő éves kapacitás-növekedésből (ez több mint 50 millió darab átlagos méretű napelemtáblát jelent) 4,8 GW-nyit állítanak elő azok a gyártósorok, amelyeket már el is indítottak.

És nem ez lesz a legnagyobb új termelőüzem a világon. A Jinko egyik konkurense, a Tongwei Solar februárban tett bejelentést egy 30 GW-os éves kapacitású gyártóüzem építéséről, a GCL System pedig erre is rálicitált egy 60 GW-os beruházással. Ha az elkészül: na az lesz a világ legnagyobb napelemgyára.


Igényes és férfias történeteket keresel? A Roadstert neked írjuk!
Olvass bele az egyik legszínvonalasabb hazai magazinba, szeretni fogod! A Roadster egy fantasztikus utazás az élet legjobb területein...
Kövesd a Rakétát a Facebookon is!
Kövess, üzenj, kommentelj a Rakéta Facebook oldalán!
Ezek is érdekelhetnek

Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.