Megduplázza gyártókapacitását a világ legnagyobb napelemgyártója

2020 / 06 / 02 / Rácz Tamás
Megduplázza gyártókapacitását a világ legnagyobb napelemgyártója
Ha a napelem-telepítéseket vissza is fogta a koronavírus-válság, a napelem-gyártó üzemek telepítéseit nem.

Bár a válság nehéz hónapokat jelent a megújul energia-ipar számára is, sok állam számára pont a zöldenergia-beruházások jelentik az egyik lehetséges kiutat a recesszióból. A háttéripar is tudja ezt, ezért a kapacitásbővítő beruházásokat a legtöbb nagy, tőkeerős napelem- vagy szélturbina-gyártó az átmeneti keresletcsökkenések ellenére sem függesztette fel.

Befejezte legújabb fejlesztésének első ütemét a 2006-ban alapított kínai Jinko Solar is, amely pillanatnyilag a világ legnagyobb napelemgyártó vállalata. A cég eddigi éves kapacitását nagyjából meg kívánja duplázni a közeljövőben. Az összesen 16 GW-nyi termelési teljesítménynek megfelelő éves kapacitás-növekedésből (ez több mint 50 millió darab átlagos méretű napelemtáblát jelent) 4,8 GW-nyit állítanak elő azok a gyártósorok, amelyeket már el is indítottak.

És nem ez lesz a legnagyobb új termelőüzem a világon. A Jinko egyik konkurense, a Tongwei Solar februárban tett bejelentést egy 30 GW-os éves kapacitású gyártóüzem építéséről, a GCL System pedig erre is rálicitált egy 60 GW-os beruházással. Ha az elkészül: na az lesz a világ legnagyobb napelemgyára.


Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.