Megduplázza gyártókapacitását a világ legnagyobb napelemgyártója

2020 / 06 / 02 / Rácz Tamás
Megduplázza gyártókapacitását a világ legnagyobb napelemgyártója
Ha a napelem-telepítéseket vissza is fogta a koronavírus-válság, a napelem-gyártó üzemek telepítéseit nem.

Bár a válság nehéz hónapokat jelent a megújul energia-ipar számára is, sok állam számára pont a zöldenergia-beruházások jelentik az egyik lehetséges kiutat a recesszióból. A háttéripar is tudja ezt, ezért a kapacitásbővítő beruházásokat a legtöbb nagy, tőkeerős napelem- vagy szélturbina-gyártó az átmeneti keresletcsökkenések ellenére sem függesztette fel.

Befejezte legújabb fejlesztésének első ütemét a 2006-ban alapított kínai Jinko Solar is, amely pillanatnyilag a világ legnagyobb napelemgyártó vállalata. A cég eddigi éves kapacitását nagyjából meg kívánja duplázni a közeljövőben. Az összesen 16 GW-nyi termelési teljesítménynek megfelelő éves kapacitás-növekedésből (ez több mint 50 millió darab átlagos méretű napelemtáblát jelent) 4,8 GW-nyit állítanak elő azok a gyártósorok, amelyeket már el is indítottak.

És nem ez lesz a legnagyobb új termelőüzem a világon. A Jinko egyik konkurense, a Tongwei Solar februárban tett bejelentést egy 30 GW-os éves kapacitású gyártóüzem építéséről, a GCL System pedig erre is rálicitált egy 60 GW-os beruházással. Ha az elkészül: na az lesz a világ legnagyobb napelemgyára.


Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Világhírű román sportolóról mintázott humanoidot képeznek ki
Világhírű román sportolóról mintázott humanoidot képeznek ki
A robot első látásra nem sok hasonlóságot mutat Nadia Comănecivel, de okkal kapta róla a nevét.
Tévé után már hűtőt és mosógépet is vehetünk a Hisense-től
Tévé után már hűtőt és mosógépet is vehetünk a Hisense-től
A világ negyedik legnagyobb tévégyártója Magyarországon is elkezdi forgalmazni az intelligens nagy háztartási gépeit, köztük egy olyan hűtőszekrényt is, amelyet 21 colos táblagéppel szereltek fel.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.