Megjelent a Metatörténelem - Háború Múzeuma Ukrajnában, ami a háborúnak állít emlékművet

2022 / 03 / 28 / Bobák Zsófia
Megjelent a Metatörténelem - Háború Múzeuma Ukrajnában, ami a háborúnak állít emlékművet
Az ukrán digitális átalakulásért felelős minisztérium hivatalos gyűjteménye NFT-k formájában emlékezik meg az elmúlt hetek történéseiről.

Ukrajna digitális átállásért felelős miniszterhelyettese, Alex Bornyakov két héttel ezelőtt mutatta be terveit egy olyan NFT kollekció kibocsátására, ami az orosz-ukrán háború eseményeit örökíti meg digitális műalkotások formájában, hogy egyfajta virtuális múzeumként rögzítse a konfliktusok kezdeteitől a történéseket. A gyűjtemény alapját azok a beszámolók adják, amelyek az ukrán kormány megítélése szerint hiteles forrásokból származnak, ilyenek például a nagyobb hírportálokon (úgymint BBC) megjelent cikkek vagy azoktól a közszereplőktől, politikusoktól származó közösségi média üzenetek, akik az ukránok ügye mellett álltak ki a posztjakban.

A kollekcióba így bekerült többek között Ursula von der Leyennek, az Európai Bizottság elnökének február 24-ei Twitter üzenete is, amelyben elítéli Oroszország agresszív lépését és az Európai Uniós vezetőkkel való, az oroszok elleni szankciók bevezetéséről szóló tárgyalásokról ír. Emellett szerepel Boris Johnsonnak, az Egyesült Királyság miniszterelnökének szintén Twitteren közzétett posztja is, amelyben az akkor induló háborút a kontinens katasztrófájának nevezte és Ukrajna elnökének, Volodimir Zelenszkijnek számos közösségi média üzenete is NFT formát kapott.

A kollekció darabjainak árusítása szerdán kezdődik és a bevételeket a digitális átalakulásért felelős minisztérium a hadsereg és a civil lakosság támogatására szánja. Egyelőre 54 NFT készült el, de a későbbiekben valószínűleg több is megjelenik, mivel a cél, hogy az időbeli sorrendben készült alkotások bemutassák, hogyan látják Ukrajna lakosai a háborút, "a kirobbanásától kezdve az ukrán győzelem ünneplésének pillanatáig."

(Fotó: Getty Images/iher photo)

Ukrajna elkészíti az orosz-ukrán háború digitális múzeumát Az ország digitális átalakulásért felelős miniszterhelyettese a legújabb trendeket használja fel arra, hogy megörökítse a háború eseményeit az utókor számára.


A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
Az internetes kereskedelem széles termékpalettájával és az egyre kedvezőbb ajánlatok térnyerésével egyre csak nő az online vásárlások száma. Ezzel párhuzamosan a vásárlásokat érintő csalások és visszaélések száma is egyre gyakoribbnak bizonyul. A megoldás a megfelelő körültekintés és a tájékozódás. Nagyban növeli a vásárlás biztonságát a piactereken az adásvételi szerződés készítése, amelyet a Szerzivel ma már könnyen és egyszerűen elkészíthet otthonról.
Skypod robotok dolgoznak a Renault teljesen automatizált központjában
Skypod robotok dolgoznak a Renault teljesen automatizált központjában
A Renault az automatizálás mellett döntött és kétszáz robotot dolgoztat új központjában.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.