Megszületett a Space Force végleges logója, sőt a mottója is

2020 / 07 / 23 / Felkai Ádám
Megszületett a Space Force végleges logója, sőt a mottója is
Az amerikai Űrhaderő még azt is részletesen elmagyarázza, hogy mi mit jelent a logón. A mottó pedig bár rövid, ám talán kevésbé fantáziadús.

Az amerikai Űrhaderőről már mi is írtunk többször is. Legutóbb akkor, amikor kiderült, hogy a szervezet nevét hamarabb védette le a Netflix a hasonló című komédia-sorozatához, mint a hadsereg.

Ám túlzás azt mondani, hogy az Űrhaderő azóta csak tétlenül ült a rakétáin, hiszen most végre lelepezték a sok vitát kavart logó végleges változatát. A logó egyeseket a Star Trek című sorozatban látott szimbólumra, másokat a Pontiac jelére emlékeztetett. Ám, mint arra az Engadget rámutatott, ez valójában a görög ábécé delta betűje, melyet a Egyesült Államok Légiereje 1961 óta használ.

 

A végleges logóhoz egyébként némi magyarázat is jár, ami szerint:

  • A külső ezüstvonal az űrből érkező fenyegetés elleni védelmet szimbolizálja, míg a jel fekete része a világűr végtelen sötétjét.
  • A jelen belüli ezüst háromszögek szimbolizálják a sereg azon részeit, melyek az űrmissziót támogatják (Légierő, Hadsereg, Haditengerészet, Tengerészgyalogság).
  • A deltán belüli két hegy, amelyre a vonalak mutatnak, az atmoszférán túlra emelkedő rakétákat testesítik meg.
  • Az alul és középen látható csillag pedig a Sarkcsillag, amely arra utal, hogy miként vezérlik az Űrhaderő küldetését a testület alapértékei.

A mottó latinul SEMPER SUPRA, ami annyit jelent, hogy mindig fent. Ez kétségkívül jól hangzik, ugyanakkor általános, emberi tapasztalat, hogy minden ami felmegy, az egyszer sajnos le is jön.

(Kép: Flickr/Johnson Cameraface, U.S. Space Force)


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Miért nem találkozunk idegenekkel? – A válasz az AI lehet egy félelmetes elmélet szerint
Miért nem találkozunk idegenekkel? – A válasz az AI lehet egy félelmetes elmélet szerint
Egy új elmélet szerint a Nagy Szűrő egy versenyfutás az mesterséges szuperintelligencia és a bolygóközi utazás és letelepedés között – és ebben a versenyben nem állunk épp túl jól.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.