Metrotopia futurisztikus épületei között a jövőbe láthatunk 2023 / 06 / 01 / Bobák Zsófia

Metrotopia virtuális városa májusban nyitotta meg kapuit, hogy virtuális kommunikációs találkozóhelyként szolgáljon az építészirodák számára, akik közül olyan népszerű cégek, mint például a MAD, a Sou Fujimoto és Zaha Hadid Architects (ZHA) a legújabb és leginkább jövőorientált terveiket mutatják be itt, miközben a cégek interaktív programokban is részt vehetnek. A metaverzumvárosként jellemzett online tér helyszínei az Unreal Engine 5 segítségével épülnek fel egészen fotorealisztikus stílusban, de az online játékoktól eltérő módon a platform nem (csak) a szórakoztatásra fókuszál, hanem sokkal inkább a közös munkára, amelyben az építészek mellett a lakberendezők, formatervezők, divattervezők, grafikusok, valamint múzeumok, galériák és iskolák is együttműködnek. Metrotopia alapját a Zaha Hadid Architects készítette el, később azonban a többi cég is megalkothatja benne a saját birodalmát. A város, ha csak virtuálisan is, de bemutatja, hogyan nézhetének ki azok a különleges épületek, amelyeket a tervezők koncepció formájában már megálmodtak, de a valóságban még nem készültek el: ilyen a Designboom videójában is látható Ethereal Tower, amelyet Fudzsimoto Szószuke japán építész tervezett meg és ami valamikor a jövőben a kínai Sencsenben magasodhat majd a Csienhaj-öböl fölé.
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Bárkit szuperhőssé változtat a minden terepen használható exoszkeleton
Bárkit szuperhőssé változtat a minden terepen használható exoszkeleton
Az állóképesség már nem szükséges követelmény az extrém túrázáshoz – legalábbis ezt ígéri a sci-fiből szalajtott, AI-vezérelt exoszkeleton.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.