Metrotopia futurisztikus épületei között a jövőbe láthatunk 2023 / 06 / 01 / Bobák Zsófia

Metrotopia virtuális városa májusban nyitotta meg kapuit, hogy virtuális kommunikációs találkozóhelyként szolgáljon az építészirodák számára, akik közül olyan népszerű cégek, mint például a MAD, a Sou Fujimoto és Zaha Hadid Architects (ZHA) a legújabb és leginkább jövőorientált terveiket mutatják be itt, miközben a cégek interaktív programokban is részt vehetnek. A metaverzumvárosként jellemzett online tér helyszínei az Unreal Engine 5 segítségével épülnek fel egészen fotorealisztikus stílusban, de az online játékoktól eltérő módon a platform nem (csak) a szórakoztatásra fókuszál, hanem sokkal inkább a közös munkára, amelyben az építészek mellett a lakberendezők, formatervezők, divattervezők, grafikusok, valamint múzeumok, galériák és iskolák is együttműködnek. Metrotopia alapját a Zaha Hadid Architects készítette el, később azonban a többi cég is megalkothatja benne a saját birodalmát. A város, ha csak virtuálisan is, de bemutatja, hogyan nézhetének ki azok a különleges épületek, amelyeket a tervezők koncepció formájában már megálmodtak, de a valóságban még nem készültek el: ilyen a Designboom videójában is látható Ethereal Tower, amelyet Fudzsimoto Szószuke japán építész tervezett meg és ami valamikor a jövőben a kínai Sencsenben magasodhat majd a Csienhaj-öböl fölé.
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Idén megnyílik az első humanoidgyár, ahol évente tízezer emberszerű robotot állíthatnak elő
Idén megnyílik az első humanoidgyár, ahol évente tízezer emberszerű robotot állíthatnak elő
A Digit robotot gyártó Agility Robotics tavaly kezdte építeni a gyárat, ahol emberek és robotok együtt készítik el a humanoidokat.
Ez a drón 250 méterről leolvassa egy autó rendszámát, és önállóan repül teljes sötétségben is
Ez a drón 250 méterről leolvassa egy autó rendszámát, és önállóan repül teljes sötétségben is
Az eszköz teljes sötétségben is képes az önálló repülésre, az akadályok elkerülésére, 5 kilométeres távolságból is beazonosít egy autót, 250 méterről pedig akár a rendszámot is leolvassa.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.