Mikrofonnal és hangszóróval felszerelt maszk az LG-től

2021 / 07 / 29 / Perei Dóra
Mikrofonnal és hangszóróval felszerelt maszk az LG-től
Pár évvel ezelőtt valószínűleg senki sem gondolta volna, hogy hamarosan az egyszerű szájmaszkokból is high-tech kütyü lesz, a cégek között pedig képzeletbeli versengés indul, hogy ki tud dizájnosabbat és/vagy praktikusabbat gyártani.

Bár az LG tavaly augusztusban úgy konferálta fel PuriCare Wearable Air Purifier ventilátoros arcmaszkját, hogy kis idő múlva mindenki ilyet visel majd, a várt áttörés csak nem érkezett el.

Arcon hordható légtisztítót dob piacra az LG A Puricare Wear két beépített ventilátor segítségével oldja meg a maszkok legnagyobb hátrányát.

Ám úgy tűnik a vállalatot ez sem tartotta vissza attól, hogy elkészítse a maszk továbbfejlesztett változatát. Melynek tervezésekor egyrészt megpróbálták kijavítani elődjének hátrányait, hiányosságait: így az eszköz többek között kisebb és könnyebb légzést segítő motort kapott. (Hiszen enélkül elég nehéz lenne a cserélhető HEPA-filterein át levegőt venni.)

A másik változtatás az új generációs okosmaszk praktikusságát érinti, ugyanis ezúttal kapott egy beszédsegítő kihangosítórendszert is, így a maszk belsejébe mikrofon, a külsejére pedig hangszórók kerültek. Erre szükség is volt, tekintve, hogy a felhasználói visszajelzések alapján az első okosmaszk olyannyira eltompította a beszélő hangerejét, hogy szinte kiabálnia kellett, hogy - akár személyesen, akár telefonon - megértethesse magát beszélgetőpartnereivel.

Noha az új modell kinézetre továbbra sem tűnik könnyűnek, fejlesztői szerint a látszat csal:

annak súlya ugyanis mindössze kilencvennégy gramm, míg az ezer mAh-es akkumulátora továbbra is nyolc óra folyamatos működést biztosít.

Ilyenkor mindig nagy kérdés, hogy vajon mennyit kér majd az LG a maszkért, ám erről egyelőre nem közöltek információt. Annyi biztos, hogy elsőként a thaföldi közönség próbálhatja ki augusztustól.

Szintén fontos információ, hogy a pletykák ellenére a vállalat nem állítja, hogy az okosmaszk védelmet nyújtana a koronavírus ellen, mivel erre nincs tudományosan alátámasztott bizonyíték. Noha elméletileg a beépített HEPA-szűrő hatékonysága miatt nagy számban fenn kellene akadnia rajta a vírus részecskéinek, hivatalos bejelentés sosem érkezett arról, hogy az új generációs maszk száz százalékos védelmet nyújt a koronavírussal szemben.

(Fotó: Yanko Design)

További cikkek a témában:

Százezer forintos Xupermaskot dobott piacra a SpaceX uniformisának tervezője és Will.i.am De venni már nem tudunk belőle, mert az első készlet kilenc perc alatt elfogyott.

Nem öröm az állandó maszkviselés, de a Razer okos maszkjában talán egész elviselhető lesz az élet A Razernél megpróbálják kihozni a maximumot ebből az immár kötelező védelmi felszerelésből.

Jó a párásodó szemüveg ellen a Xiaomi 13 ezres ventilátoros maszkja? Jó! De a normális légzés egykor oly természetes, ma oly ritka élményét azért ez sem adja vissza.

 


Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
A memoQ az egyik legnépszerűbb fordítástámogató szoftver a szakmabeliek körében, a 10.1-es verzió óta pedig a szoftver webes változata már a képernyő-felolvasó programokkal is kompatibilis, így biztosítva, hogy a vakok és gyengénlátók is önállóan, külső segítség nélkül tudják használni a szolgáltatást.
Közel elpusztíthatatlan robotkezet igyekezett előállítani egy cég és sikerült is
Közel elpusztíthatatlan robotkezet igyekezett előállítani egy cég és sikerült is
Az elpusztíthatatlan persze csak a hétköznapi használat közbeni strapabírásra vonatkozik, nem a szélsőségesen extrém körülményekre, de kalapáccsal például lehet ütni a robotkezet, amit a Google DeepMindnak fejlesztettek.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.