Százezer forintos Xupermaskot dobott piacra a SpaceX uniformisának tervezője és Will.i.am

2021 / 04 / 09 / Bobák Zsófia
Százezer forintos Xupermaskot dobott piacra a SpaceX uniformisának tervezője és Will.i.am
A járvány után is hasznos lehet egy ventilátoros, zajszűrős, LED világítású maszk bevásárláshoz.

A New York Times beszámolója szerint a Black Eyed Peas énekese, Will.i.am tavaly márciusban kezdte el tervezni a saját maszk dizájnját, mikor a brit The Voice forgatása közben elért hozzá a lezárások híre. Mivel aggódott miatta, hogy ha vissza is engedik az Egyesült Államokba, de a hosszú repülőúton esetleg elkapja a fertőzést, ráállította a saját tervező csapatát, hogy kezdjen el dolgozni egy biztonságos, high-tech arcmaszk tervein. Később szerződést kötöttek a Honeywell céggel, amelynek már van tapasztalata az N95 maszkok gyártásában és megnyerték a projekt számára a SpaceX uniformisának tervezőjét, Jose Fernandezt is.

Fernandez már dolgozott korábban a Black Eyed Peasszel, mikor az együttes 2011-es Superbowl fellépésére tervezett fellépőruhát. A tervező nevéhez fűződik több Marvel univerzumos film kosztümje is, vagy például a Michelle Pfeiffer által játszott Macskanő ruhája, valamint ő tervezte a SpaceX újszerű, öltönyhöz hasonló űrruháit is.

A maszk kivitelezésében fontos szempont volt, hogy ne csak egy újabb eldobható verzió szülessen, hanem egy multifunkcionális eszköz, így a Xupermask kapott három ventilátort, HEPA szűrőt, zajszűrős fülhallgatókat és akkumulátort is, valamint Bluetooth-szal csatlakoztatható az okostelefonokhoz. A tervezők a szemüvegesekre is gondoltak: az orrész feletti szigetelés megakadályozza, hogy behomályosodjanak a lencsék. A szupermaszk 299 dollárért (90 000 forint) rendelhető a Xupermask honlapján és többféle színben is választható, de az első készletek máris kifogytak.

Will.i.am szerint még nem késő ennyit beruházni egy új kiegészítőbe, annak ellenére, hogy mindenki várja a járvány végét, ami az oltásoknak köszönhetően talán nemsokára el is érkezik. Az elkövetkező időkben ugyanis még biztosan megmaradnak a kialakult szokások és zárt terekben, például hosszabb repülőutakon szükség lehet a maszkra, arról nem is szólva, hogy más betegségek megelőzésére is jól jöhet. "Sci-fi időkben élünk." - mondta az énekes a New York Timesnak - "A pandémia olyan, mintha egy 'nyamvadt' filmből lépett volna elő. De a tegnap filmjeinek maszkjait hordjuk. Ezért olyan maszkot akartam készíteni, ami illik a korszakhoz, amiben élünk."

További cikkek a témában:

Minek hordanánk maszkot… ha hordhatunk helyette "űrhajós" sisakot is? Az elmúlt hónapokban a járványkorszak is elkezdte kitermelni a saját divatját, de amíg ez eddig főleg csak az egyre kreatívabb és dizájnosabb maszkokra korlátozódott, a Microclimate új fejlesztése végre igazán XXI. századi megjelenést biztosít a viselőjének.
Jó a párásodó szemüveg ellen a Xiaomi 13 ezres ventilátoros maszkja? Jó! De a normális légzés egykor oly természetes, ma oly ritka élményét azért ez sem adja vissza.
Fordítógépes, kihangosítós maszkot készített egy japán startup A Donut Robotics csodálatos terméke a C-Mask névre hallgat, de szó szerint; lehet hozzá beszélni és akár le is fordítja más nyelvekre, amit mondunk neki. Vagyis bele.


Története legnagyobb felvásárlására készült a Google anyavállalata, de 23 milliárd dollár sem volt elég, hogy célt érjenek
Története legnagyobb felvásárlására készült a Google anyavállalata, de 23 milliárd dollár sem volt elég, hogy célt érjenek
Az Alphabet Magyarország éves költségvetésének csaknem az ötödét ajánlotta a Wizért, de annak tulajdonosai visszautasították az ajánlatot.
Bemutatták a világ első hidegfúziós technológiáját a korlátlan, tiszta energiáért
Bemutatták a világ első hidegfúziós technológiáját a korlátlan, tiszta energiáért
A cég technológiája 1,5-szer annyi hőenergiát termelt, mint amennyi energiát az egész folyamat igényelt.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.