Mire jó egy elektromos vécékefe? Elég sok mindenre

2020 / 11 / 02 / Bobák Áron
Mire jó egy elektromos vécékefe? Elég sok mindenre
A Good Papa vécékeféjét csak fogni kell, ő pedig elvégzi a többit, használat után pedig meg is tisztítja magát.

Az elmúlt években technológiai körökben annyira kötelező hívószó lett az "okos", hogy az ember sokszor már csak unottan legyint rá, ha jön egy újabb okosventilátor, okoshűtőszerkény vagy okoskamera. A vécékefék piacára viszont a fejlett technológiák eddig nem nagyon tették be a lábukat, pedig a jelek szerint nagyon is van létjogosultságuk.

A hongkongi Good Papa által a Kickstarteren meghirdetett vécékefe elsőre elég sok kérdést vet fel, például hogy minek kell egy vécékefébe akkumulátor, és hogy miért jó, ha a vécékefénket néhány óra használat után ugyanúgy töltőre kell dugnunk, mint a telefonunkat. Pedig nagyon egyszerű a magyarázat, hiszen a vécékefe feje percenként 300-as fordulatszámon forog, így nekünk semmi más dolgunk nincs, mint hogy a megfelelő helyre irányítsuk, ő pedig elvégzi a többit. A gumis fej biztosítja, hogy a vécékefe mindig tiszta maradjon, ugyanis a tartójába visszarakva a speciális talp egy ventilációs rendszerrel tisztítja meg a kefét, amelynek a beépített UV-C-fénye öntisztításra is használható. Meg persze arra is, hogy fertőtlenítsük a vécét, vagy nagyjából bármilyen olyan helyet, amihez nehezebb hozzáférni, hiszen a gumis fejjel lényegében bármilyen sarkot elérhetünk.

A Good Papa vécékeféje 50 dollárba, vagyis nagyjából 15 ezer forintba került, jelenleg viszont nem lehet rendelni, hiszen a közösségi finanszírozási kampány augusztusban véget ért, az oldalukon pedig egyelőre nincs lehetőség a rendelésre. Azt azért jó tudni, hogy a kickstarteres hozzászólások alapján a megrendelők valóban meg is kapták a terméket, aki pedig hibás kefét kapott, annak azonnal küldtek helyette egy másikat.

Kiváltható-e már a házimunka pusztán robotokkal? A mosáshoz, porszívózáshoz már értenek, de vajon van-e lehetőségünk arra 2020-ban, hogy az ablakpucolást vagy a vasalást is a robotokra bízzuk?


Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Itt a mese vége? – Az LK-99 mégsem szobahőmérsékletű szupravezető valószínűleg
Itt a mese vége? – Az LK-99 mégsem szobahőmérsékletű szupravezető valószínűleg
A Kínai Tudományos Akadémia kutatása alapján az LK-99 sem hozza el a szupravezetők forradalmát, mivel valójában nem is szobahőmérsékletű szupravezető.
Könnyen lehet, hogy Elon Musk most vitte csődbe az X-re átkeresztelt Twittert
Könnyen lehet, hogy Elon Musk most vitte csődbe az X-re átkeresztelt Twittert
"B****** meg magukat!" - üzente a közösségi oldalt elhagyó hirdetőknek a cég első embere, akiknek a hírek szerint ezután nem is igazán áll szándékukban visszatérni.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.