Mozgó, ’digitális függöny’ filtert kapott a Samsung Serif 4K UHD-s okostévéje

2021 / 05 / 30 / Perei Dóra
Mozgó, ’digitális függöny’ filtert kapott a Samsung Serif 4K UHD-s okostévéje
A dél-koreai Master Pictures dizájn stúdió alapötlete az volt, hogy a tévénézők ne a hangyafocit vagy a fekete képernyőt bámulják, amikor az eszköz használaton kívül van: modern képernyőkímélő funkciójuk lényegében beköltözteti a mozit a nappaliba.

A technológiai újítások egyik szépsége, hogy praktikusságuk mellett bizonyos esetekben lakberendezési célból is bevethetők, esetünkben például az esztétikum növelésére. Hiszen képzeljük csak el, hogy amikor legközelebb vendégeket fogadunk, akkor a nappaliban egy fekete tévéképernyő helyett egy mozivászon ragadja meg a tekinteteket. Ahogy az alábbi videóban is látszik, a Master Picture olyanra tervezte ezt a funkciót a Samsung Serif  4K UHD Smart QLED televíziókhoz, hogy amikor a felhasználó megállítja a műsort, ’legördül a digitális függöny’, az eszköz pedig innentől kezdve készenléti üzemmódban működik:

Legegyszerűbben úgy lehet elképzelni, mint a számítógépek képernyőkímélőjét. Anélkül, hogy ki kellene kapcsolni a tévét, az üres képernyős tartalmat egy olyan digitális szűrő fedi le, amely egy nem átlátszó, absztrakt függönyként működik.

A fejlesztők szerint a felhasználók ugyanakkor bizonyos televíziós szolgáltatásokhoz, például az órához, a Bluetooth hangszórókhoz, a különféle alkalmazásokhoz és képgalériájukhoz alvó állapotban is hozzáférhetnek. Mivel a ’függöny mód’ absztrakt formái úgymond fodrozódnak a tévéképernyőn, a felhasználók beállíthatják, hogy mennyire szeretnék pixelesre, ahogy a függöny színét is megváltoztathatják. Akiknek tehát fontos, hogy még a televízió is passzoljon lakása berendezéséhez, azok biztosan megtalálják számításaikat a filterben.

(Forrás, fotó: Yanko Design)

További cikkek a Rakétán:

A Samsung legújabb 8K-s tévéje majdnem mindent tud, amit egy tévé tudhat A januárban bemutatott és már itthon is kapható Samsung Neo QLED 8K tévék szinte mindent tudnak, amit egy tévé ma tudhat, és bebizonyítják, hogy a folyadékkristályos technológiának még 2021-ben is van létjogosultsága.

Intelligens távirányítók és mikroszkopikus ledek - 2021 legfontosabb tévés trendjei Jön a MicroLED és a  terjed a HDMI 2.1, az OLED viszont némileg háttérbe szorult az LCD-hez képest. Cikkünkben áttekintjük a legfontosabb újdonságokat, amik idén a tévés szektort jellemzik.

Az ágy végéből kiemelkedő, átlátszó tévét mutatott be az LG A koreai gyártó mérnökeinek nem kell a szomszédba menniük izgalmas ötletekért. Miután a tavalyi CES elektronikai kiállításon bemutatták a világ első feltekerhető tévéjét, idén egy legalább ennyire meredek ötlettel álltak elő.

 


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
A 6G hajnala: Optikai switchek és elektromágneses hullámmanipuláció
A 6G hajnala: Optikai switchek és elektromágneses hullámmanipuláció
A 6G technológia az optikai kapcsolás és a pontos elektromágneses hullámmanipuláció révén forradalmasítja a telekommunikációt, növelve a kapcsolódási sebességet és hatékonyságot.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.