Napelemes fejhallgatót dob piacra az Adidas

2022 / 08 / 21 / Pőcze Balázs
Napelemes fejhallgatót dob piacra az Adidas
Az Adidas RPT-02 SOL az ígéretek szerint nyolcvan órán keresztül bírni fogja egyetlen töltéssel, de nem csak ezért lehet a sportolás közben is a fenntarthatóságon gondolkodók kedvenc fülese.

A The Verge-ön olvasható hír emlékeztet rá: nem az Adidas az első márka, amely felhasználja az Exeger nevű cég Powerfoyle technológiáját, így biztosítva a kütyü töltését napsütésben, sőt, akár mesterséges fény mellett is. A Powerfoyle-t a svéd gyártó "a világ legalkalmazkodóbb napelemének" nevezi, amelyet több mint százféle mintával és felülettel gyártanak. A fülhallgatók mellett e-könyvekkel, távirányítókkal, sőt, táskákkal is példálóznak a technológia felhasználásával kapcsolatban. Az Adidas fülesének a felső részén is szinte lehetetlen észrevenni, legalábbis fényképeken, hogy nem egy egyszerű, textilszerű anyagot látunk, hanem egy napelemet.

Az ötlet nem új, de a megvalósítás valószínűleg ígéretes

Amint arról korábban a Rakétán is beszámoltunk, két éve a JBL látszólag eljutott a konnektor nélkül működő, vezeték nélküli fejhallgatókig, de a Reflect Eternal végül csak terv maradt. Ezzel szemben az Urbanista Los Angeles-ét, amely szintén a Powerfoyle-lal szerez energiát, már tesztelték korábban a The Verge-nél, és elégedettek voltak vele. Még londoni viszonyok közt sem akart lemerülni a kütyü, hiába a beltéri vagy metrós használat, így az Adidas termékével kapcsolatban is érdemes bizakodónak lenni, már ami a napelemeit illeti.

Ráadásul a gyártó weboldala szerint nem ez az egyetlen környezettudatos tulajdonsága az RPT-02 SOL-nak. A füles fele műanyag, aminek közel kilencven százaléka újrahasznosított, és házilag mosható a fülpárna és a fejünkkel érintkező textília is. Mivel a terméket sportoláshoz ajánlják, a fejhallgató IPX4 besorolást kapott. Ebből az X azt jelenti, hogy a szilárd részecskékkel, például a porral való találkozásait nem tesztelték, viszont a 4-es alapján minden irányból fröccsenésálló, azaz amíg vízsugár nem éri, vagy víz alá nem merítjük, rendben kéne, hogy legyünk. Magyarországra ugyan nem szállítanak a weboldal szerint, de Ausztriába már akár augusztus 23-án, 229 euróért. Mint mindig, az első teszteket valószínűleg érdemes megvárni a rendelés előtt.

(Fotó: Adidas)


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Vészesen közeleg a Q-nap, amikor minden rendszer feltörhetővé válik
Vészesen közeleg a Q-nap, amikor minden rendszer feltörhetővé válik
A Q-nap az az időpont, amikor a kvantumszámítógépek képesek lesznek feltörni a ma használt titkosítási módszereket. Ez pedig akár már jövőre is bekövetkezhet.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.