Napelemes fejhallgatót dob piacra az Adidas

2022 / 08 / 21 / Pőcze Balázs
Napelemes fejhallgatót dob piacra az Adidas
Az Adidas RPT-02 SOL az ígéretek szerint nyolcvan órán keresztül bírni fogja egyetlen töltéssel, de nem csak ezért lehet a sportolás közben is a fenntarthatóságon gondolkodók kedvenc fülese.

A The Verge-ön olvasható hír emlékeztet rá: nem az Adidas az első márka, amely felhasználja az Exeger nevű cég Powerfoyle technológiáját, így biztosítva a kütyü töltését napsütésben, sőt, akár mesterséges fény mellett is. A Powerfoyle-t a svéd gyártó "a világ legalkalmazkodóbb napelemének" nevezi, amelyet több mint százféle mintával és felülettel gyártanak. A fülhallgatók mellett e-könyvekkel, távirányítókkal, sőt, táskákkal is példálóznak a technológia felhasználásával kapcsolatban. Az Adidas fülesének a felső részén is szinte lehetetlen észrevenni, legalábbis fényképeken, hogy nem egy egyszerű, textilszerű anyagot látunk, hanem egy napelemet.

Az ötlet nem új, de a megvalósítás valószínűleg ígéretes

Amint arról korábban a Rakétán is beszámoltunk, két éve a JBL látszólag eljutott a konnektor nélkül működő, vezeték nélküli fejhallgatókig, de a Reflect Eternal végül csak terv maradt. Ezzel szemben az Urbanista Los Angeles-ét, amely szintén a Powerfoyle-lal szerez energiát, már tesztelték korábban a The Verge-nél, és elégedettek voltak vele. Még londoni viszonyok közt sem akart lemerülni a kütyü, hiába a beltéri vagy metrós használat, így az Adidas termékével kapcsolatban is érdemes bizakodónak lenni, már ami a napelemeit illeti.

Ráadásul a gyártó weboldala szerint nem ez az egyetlen környezettudatos tulajdonsága az RPT-02 SOL-nak. A füles fele műanyag, aminek közel kilencven százaléka újrahasznosított, és házilag mosható a fülpárna és a fejünkkel érintkező textília is. Mivel a terméket sportoláshoz ajánlják, a fejhallgató IPX4 besorolást kapott. Ebből az X azt jelenti, hogy a szilárd részecskékkel, például a porral való találkozásait nem tesztelték, viszont a 4-es alapján minden irányból fröccsenésálló, azaz amíg vízsugár nem éri, vagy víz alá nem merítjük, rendben kéne, hogy legyünk. Magyarországra ugyan nem szállítanak a weboldal szerint, de Ausztriába már akár augusztus 23-án, 229 euróért. Mint mindig, az első teszteket valószínűleg érdemes megvárni a rendelés előtt.

(Fotó: Adidas)


Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Kiszámolták, milyen sebességgel szállítja az ajándékokat a Mikulás
Kiszámolták, milyen sebességgel szállítja az ajándékokat a Mikulás
Egy brit egyetem diákjai kiszámolták, milyen gyorsan kellene utaznia a Mikulásnak ahhoz, hogy az összes ajándékot időben kiszállítsa.
Az autós menetrögzítő kamerák története régebben kezdődött, mint gondolnánk
Az autós menetrögzítő kamerák története régebben kezdődött, mint gondolnánk
Menetrögzítő kamerát már az 1930-as években is használtak, igaz, kicsit más formában, mint manapság.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.