Néhány hét alatt is látványosan sokat fejlődtek a 1X emberszerű robotjai 2024 / 03 / 20 / Bobák Áron

A norvég 1X Technologies február elején mindekit alaposan meglepett egy a Youtube-ra feltöltött videóval, ugyanis az addig relatíve ismeretlen norvég cégnek a szándékosan vágás nélkül felvett videó tanúsága szerint olyan fejlett humanoidot sikerült építenie, ami képességeiben köröket ver a Tesla Optimusra és más emberszerű robotokra. Az 1X-nek a jelek szerint pedig eszem ágában sincs lassítania, ugyanis ahogy arról a New Atlas beszámolt, a cég kedden újabb videóval jelentkezett, ami bemutatja, hogy az önállóan tanuló robotjaik mindössze néhány hét leforgása alatt is hatalmasat léptek előre: az EVE névre keresztelt androidok képesek többek között több lépésből álló feladatokat végrehajtani (például kipakolni a dolgokat egy bevásárlózacskóból és bepakolni őket a szekrénybe), egészen puha dolgokat (például törlőkendőt) használni, szakszerűen becsomagolni az árut egy kartondobozba és néhány másodperc alatt összehajtogatni egy pólót. Noha ennek a technikáján a jelek szerint még van mit csiszolni, a 1X-nek így is nagy fegyvertényt jelent, hogy a robotjuk erre önállóan képes, hiszen például a rivális Tesla Optimus egyelőre csak távirányítással tudja megoldani ezt a feladatot.
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
A robotkutya bármilyen körülmények között talpra áll
A robotkutya bármilyen körülmények között talpra áll
A Deep Robotics alapos tesztelésnek vetette alá az általuk fejlesztett négylábú robotot, de a gép jól vette az akadályokat.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.