Nem lesz kötelező a digitális személyi, de ki mondana le róla?

2024 / 03 / 24 / Raketa.hu
Nem lesz kötelező a digitális személyi, de ki mondana le róla?
A Rakéta szerzői rendszeres vendégei a radiocafé 98.0 Kávézó a világ végén című műsorának. Március 11-én az elmúlt hetek legizgalmasabb, a fenntarthatósággal és a jövővel kapcsolatos híreiről beszélgettek a műsorvezetők, McMenemy Márk és Marvin, kollegánkkal, Pőcze Balázzsal.

Ahogyan azt elmúlt hetekben megszokhattuk, a Kávézó a világ végén minden második epizódját annak szenteli McMenemy Márk és műsorvezető-társa, Marvin, hogy a Rakéta újságíróival közösen átbeszéljenek néhány újdonságot a technológia és a tudomány világából. Március első adásában a legfontosabb hírek a törvényhozóktól érkeztek: az Unióban most már szinte biztos, hogy jön a digitális személyi igazolvány és dokumentum-tárca, míg Amerikában a TikTok esetleges betiltásával voltak elfoglalva a képviselők. Az autóiparban fontos változást eredményezhet, hogy az ötcsillagos NCAP-értékeléshez több gomb és kevesebb érintőképernyő fog kelleni, a Mercedes-tulajdonosok a tempóhoz és a vezetésükhöz igazodó zenékre számíthatnak (https://www.theverge.com/2024/1/9/24026661/mercedes-sound-drive-mbux-william-black-eyed-peas-ces) egyenesen Will.i.amtől, az Apple-nél pedig egy évtized után feladták az autógyártási terveiket. Ezek mellett szó esett a Tesla-gyár elleni berlini támadásról és a kobaltbányákban dolgozó gyerekmunkások elkaszált peréről is.

(Borítókép: Bing Képgenerátor/DALL-E 3/Rakéta.hu)


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
A robotkutya bármilyen körülmények között talpra áll
A robotkutya bármilyen körülmények között talpra áll
A Deep Robotics alapos tesztelésnek vetette alá az általuk fejlesztett négylábú robotot, de a gép jól vette az akadályokat.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.