New Yorkban már utcai automatából is lehet NFT-ket venni

2022 / 02 / 23 / Bobák Áron
New Yorkban már utcai automatából is lehet NFT-ket venni
A nem helyettesíthető tokenek, azaz NFT-k népszerűsége az egeket verdesi, egy olyan ember számára azonban, aki még sosem csinált ilyesmit, elsőre elég bonyolultnak tűnhet a vásárlás. A Neon piactér ezen igyekszik változtatni azokkal az NFT-automatákkal, amelyekből az elsőt még decemberben helyezték ki Manhattan üzleti negyedében.

A Solana blokkláncon alapuló Neon újítása, hogy az automatáknál - ahogy magán a piactéren is - fiat pénzzel, vagyis lényegében bármilyen bank- vagy hitelkártyával fizethetnek a vásárlók, így az NFT-ik sokkal szélesebb réteg számára elérhetőek, mint a többi nem helyettesíthető token, amiket jellemzően csak etherereummal vagy más kriptovalutával lehet megvásárolni. Ahogy arra a hírről beszámoló Decrypt.co felhívja a figyelmet, az Egyesült Államokban csupán a lakosság 16%-a rendelkezik valamilyen kriptovalutával, míg bank- vagy hitelkártyája nagyjából a lakosság 80%-nak van.

A Neon automatáiból jelenleg kétféle NFT-t lehet vásárolni, ezek közül az egyik a Project Color névre hallgat, míg a másik sorozat Party Pigeons néven fut. Utóbbi NFT-k egységesen 420,69 dollárba, vagyis nagyjából 132 ezer forintba kerülnek, és a Project Color sorozat képeinek az ára is hasonló nagyságrendről indul. A csavar a dologban, hogy a vásárló nem tudhatja pontosan, hogy mit fog kapni a pénzéért. Az automatából vásárlók csupán a sorozatot választhatják ki, a fizetés után pedig egy cigisdobozszerű tasakot kapnak, és az ebben található QR-kód beolvasásával juthatnak hozzá az NFT-jükhöz.

Jordan Birnholtz, a Neon társalapítója a Decrypt.co-nak úgy nyilatkozott, hogy az automatával szeretnék demisztifikálni az NFT-vásárlást és megmutatni az embereknek, hogy mennyire egyszerűen támogathatják a digitális művészeket. Mivel a New York-i automata beváltotta a hozzá fűzött reményeket, a Neon úgy tervezi, hogy nyárra több városban is megjelennek az automatáik, amelyeket a művészek szélesebb rétegei előtt is megnyitnak, így a jövőben sokkal többféle alkotásból lehet majd választani.

(Fotó: Neon)

Ezekkel az appokkal bárki csinálhat NFT-ket. Mi is megpróbáltuk Már annyian gazdagodtak meg a digitális műalkotásokból, hogy nekünk is meg kellett próbálnunk.


Gamernek keresel karácsonyi ajándékot? Mondjuk a tuti tippeket!
Ha nem szoktál játszani, akkor gamer barátodnak vagy családtagodnak karácsonyi ajándékot választani extra kihívást jelent, ezért az Acer segítségével mondunk öt tippet, amivel sikert arathatsz.
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ez a sziget majdnem egy hónapig kizárólag víz- és szélenergiából tartotta fent magát
Ez a sziget majdnem egy hónapig kizárólag víz- és szélenergiából tartotta fent magát
A Kanári-szigetek legkisebbike rekordot állított fel azzal, hogy 28 egymást követő napon keresztül csak szél- és vízenergiát használt.
A testen belül lehet három dimenzióban nyomtatni ezzel az ultrahang alapú eljárással
A testen belül lehet három dimenzióban nyomtatni ezzel az ultrahang alapú eljárással
Képzeljünk el egy világot, ahol az implantációk behelyezése, törött csontok kezelése komoly műtéti beavatkozás helyett lényegében annyit jelent, hogy az implantációt befecskendezzük a testbe, ahol az felveszi a szükséges alakot! A mostani fejlesztés épp ezt teszi egyszer lehetővé.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.