New Yorkban már utcai automatából is lehet NFT-ket venni

2022 / 02 / 23 / Bobák Áron
New Yorkban már utcai automatából is lehet NFT-ket venni
A nem helyettesíthető tokenek, azaz NFT-k népszerűsége az egeket verdesi, egy olyan ember számára azonban, aki még sosem csinált ilyesmit, elsőre elég bonyolultnak tűnhet a vásárlás. A Neon piactér ezen igyekszik változtatni azokkal az NFT-automatákkal, amelyekből az elsőt még decemberben helyezték ki Manhattan üzleti negyedében.

A Solana blokkláncon alapuló Neon újítása, hogy az automatáknál - ahogy magán a piactéren is - fiat pénzzel, vagyis lényegében bármilyen bank- vagy hitelkártyával fizethetnek a vásárlók, így az NFT-ik sokkal szélesebb réteg számára elérhetőek, mint a többi nem helyettesíthető token, amiket jellemzően csak etherereummal vagy más kriptovalutával lehet megvásárolni. Ahogy arra a hírről beszámoló Decrypt.co felhívja a figyelmet, az Egyesült Államokban csupán a lakosság 16%-a rendelkezik valamilyen kriptovalutával, míg bank- vagy hitelkártyája nagyjából a lakosság 80%-nak van.

A Neon automatáiból jelenleg kétféle NFT-t lehet vásárolni, ezek közül az egyik a Project Color névre hallgat, míg a másik sorozat Party Pigeons néven fut. Utóbbi NFT-k egységesen 420,69 dollárba, vagyis nagyjából 132 ezer forintba kerülnek, és a Project Color sorozat képeinek az ára is hasonló nagyságrendről indul. A csavar a dologban, hogy a vásárló nem tudhatja pontosan, hogy mit fog kapni a pénzéért. Az automatából vásárlók csupán a sorozatot választhatják ki, a fizetés után pedig egy cigisdobozszerű tasakot kapnak, és az ebben található QR-kód beolvasásával juthatnak hozzá az NFT-jükhöz.

Jordan Birnholtz, a Neon társalapítója a Decrypt.co-nak úgy nyilatkozott, hogy az automatával szeretnék demisztifikálni az NFT-vásárlást és megmutatni az embereknek, hogy mennyire egyszerűen támogathatják a digitális művészeket. Mivel a New York-i automata beváltotta a hozzá fűzött reményeket, a Neon úgy tervezi, hogy nyárra több városban is megjelennek az automatáik, amelyeket a művészek szélesebb rétegei előtt is megnyitnak, így a jövőben sokkal többféle alkotásból lehet majd választani.

(Fotó: Neon)

Ezekkel az appokkal bárki csinálhat NFT-ket. Mi is megpróbáltuk Már annyian gazdagodtak meg a digitális műalkotásokból, hogy nekünk is meg kellett próbálnunk.


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
A 6G hajnala: Optikai switchek és elektromágneses hullámmanipuláció
A 6G hajnala: Optikai switchek és elektromágneses hullámmanipuláció
A 6G technológia az optikai kapcsolás és a pontos elektromágneses hullámmanipuláció révén forradalmasítja a telekommunikációt, növelve a kapcsolódási sebességet és hatékonyságot.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.