Nincs probléma a parkolással az alakváltó autónak köszönhetően

2023 / 05 / 11 / Bobák Zsófia
Nincs probléma a parkolással az alakváltó autónak köszönhetően
Az egy méter széles elektromos kisautó könnyedén elfér zsúfolt helyeken is. A tömeggyártása 2024-ben kezdődik, de már lehet előrendelni.

A City Transformer CT1 egy, a városban való közlekedés igényeihez tervezett miniatűr autó, ami a szűkös utak és a telített parkolóhelyek közötti navigálást és parkolást is megkönnyíti, mivel mérete egy átlagos személygépkocsi nagyságának csak a töredékét teszi ki. A jármű speciális jellegét az alakváltó szerkezete adja: lassabb haladás és parkolás közben a kerekei behúzhatóak, így szélessége mindössze egy méteresre csökken, nagyobb tempónál, a biztonság és stabilitás érdekében viszont ki lehet tolni oldalirányba a kerekeket, ekkor mindkét oldalon 20-20 centiméterrel nő a szélesség.

Ebben a konfigurációban az autó maximális sebessége 90 km/h, vagyis nem száguldásra tervezték, de a városon belüli közlekedés szempontjából bőven megfelelő tempót lehet elérni vele. Az akkumulátorok egy feltöltéssel maximum 180 km-es hatótávot biztosítanak és kevesebb mint egy óra alatt 80%-ra tölthetőek. A CT1 két (egymás mögött ülő) személy vagy egy sofőr és néhány csomag számára nyújt elég teret, de a kis méretnek előnyei is vannak: egy nagyobb autók igényeihez szabott parkolóhelyen akár négy is elfér belőlük a gyártócég leírása szerint.

A mini egészen kiforrott első példányait már évekkel ezelőtt bemutatták, de a tömeggyártás megkezdésére feltehetően 2024 végén kerül majd sor. Az autó előrendelésére már most is van lehetőség, a végleges ára pedig 16 000 euró, vagyis közel hatmillió forint lesz.

(Fotó: City Transformer)


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Már repülhet is a fúziós űrhajtómű
Már repülhet is a fúziós űrhajtómű
Felével növeli meg a tolóerőt ez a régi-új technológia.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.