Nyugalomra inti európai partnereit a Huawei

2020 / 10 / 24 / Perei Dóra
Nyugalomra inti európai partnereit a Huawei
A cég európai régiós igazgatója szerint az 5G-s hálózati elemek későbbi ellátása kapcsán nem kell fennakadásra számítaniuk a Huawei Technologies európai partnereinek.

Bizonyos szegmensekben egyre nehezebb helyzetben találhatja magát a Huawei Technologies, miután az Egyesült Államok mostanra lényegében bármikor elvághatja a társaságot valamelyik külföldi beszállítójától. Bár a Huawei-t érintő szankciók valószínűleg a kritikus hálózati komponenseket gyártó üzletág megtörésére irányulnak, a korlátozó intézkedések a Huawei fogyasztói üzletágának tesznek leginkább keresztbe már középtávon is, miközben a hálózati részleg a cég szerint ha nincs is csúcsformában, de működik. Legalábbis a Huawei erről igyekszik meggyőzni uniós partnereit, azok a mobilszolgáltatók ugyanis, akik az 5G technológia bevezetésének küszöbén állnak, és hálózatukat részben vagy egészében korábban is a kínaiak eszközeire építették, aggodalommal figyelik az amerikai korlátozó intézkedésekkel kapcsolatos híreket.

Abraham Liu, az osztrák Kurírnak adott interjújában nyomatékosította, hogy az operátoroknak semmi okuk a pánikra, a Huawei biztosan ki tudja majd szolgálni meglévő és új partnereit 5G-s hálózati berendezésekkel, komponensekkel, miután a cég ennek érdekében "jelentős előkészületeket és beruházásokat tett a legfejlettebb technológiákba" a korlátozó intézkedések életbe lépése óta. Hogy pontosan milyen fejlett technológiákra gondolt, illetve, hogy ki tudják-e pótolni az olyan amerikai beszállítókat, mint a Xilinx, arról az igazgató nem közölt részleteket. Liu ugyanakkor hozzátette, a fogyasztói szegmensnek kínált termékeknél a Huawei komoly nehézségekkel kénytelen szembenézni, miután szinte az összes komponensgyártótól elvágták őket, bár Európában már önmagában az is elég a piacvesztéshez, hogy a Google a kereskedelmi embargónak köszönhetően megszünteti támogatását az Android rendszer kulcsfontosságú részeire a Huawei számára. Ez többek közt azt vonja maga után, hogy

a Huawei új készülékeire nem kerülhet Play Áruház, vagy olyan alkalmazások, mint a Google Maps, a Gmail vagy a YouTube.

A mobilszolgáltatók ettől függetlenül számíthatnak arra is, hogy az Uniós kormányok tagállamonként külön-külön szabályozzák a magas kockázati besorolású beszállítók jelenlétét a hálózatokban, ami a kínaiak piaci pozíciójára jelentős hatást gyakorolhat. De az sem könnyíti meg az érintettek dolgát, hogy az 5G-s bevezetéseknél (technológiai okokból) legtöbbször elkerülhetetlen a meglévő beszállítói partnerek megtartása, mivel a most indult 5G-s hálózatok nagy mértékben a már létező 4G-s alapokra támaszkodnak.

(Fotó: Pixabay)


Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Az IBM, a Meta és ötven további szervezet helyezkedett szembe az OpenAI-jal és a Google-lel
Az IBM, a Meta és ötven további szervezet helyezkedett szembe az OpenAI-jal és a Google-lel
Az MI Szövetség tagjai a nyitottabb mesterséges intelligenciában hisznek.
DNS-ben tárol adatokat a Biomemory nevű apró kártya, ami százötven évig garantálja az információk épségét
DNS-ben tárol adatokat a Biomemory nevű apró kártya, ami százötven évig garantálja az információk épségét
Egyelőre méregdrága, de hosszú távon olcsóbb lehet a DNS-alapú tárolás, mint az elektronikus.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.