Olasz kutató állt elő az 1933-as UFO-balesettel és a Mussolini-kormány titkos programjával kapcsolatos dokumentumokkal

2023 / 10 / 05 / Felkai Ádám
Olasz kutató állt elő az 1933-as UFO-balesettel és a Mussolini-kormány titkos programjával kapcsolatos dokumentumokkal
Ez annyiban is érdekes, hogy ez ugyanaz a program, amelyről idén korábban David Grusch egykori hírszerző is vallott az amerikai kongresszusi bizottság előtt – állítólag a lezuhant jármű a világháború után az USA-ba került, és Grusch találkozott is olyanokkal, akik ezt az eszközt tanulmányozták.

Miért csak Amerikát találják meg mindig a földönkívüliek vagy úgy általában véve az ufók? – hangzik el a gyakori kérdés. Pedig úgy tűnik, hogy az ufók vagy újabban inkább UAP-ok körüli “állítások” esetén Európa beelőzte Amerikát – mivel az első állítólagos baleset ezek szerint ugyanis nem az amerikai Roswellben történt, hanem annál 14 évvel korábban, Olaszországban – legalábbis ezt próbálja dokumentumokkal is alátámasztani egy olasz ufológus, Roberto Pinotti.

Habár a fentebbi állítás nem újdonság – Pinotti már az ezredforduló környékén is előállt ezekkel a kijelentésekkel –, annyiban mégiscsak érdemes kitérni rá, hogy ez ugyanaz az eset, amelyről David Grusch is beszámolt a híres kongresszusi meghallgatáson – amelyről lentebb írtunk:

“Többször is veszélyben éreztem az életem” – mondta az UFO-informátor a Kongresszusnak Lezajlott a kongresszusi meghallgatás az UFO-ügyet robbantó, korábbi hírszerző tiszt panasza kapcsán, és egyre inkább tapintható, hogy mi a probléma az egész eset kapcsán.

Pinottival most a Daily Mail készített interjút, egyben összegyűjtöttek több pro- és kontra-érvet az eset kapcsán. Elsőként nézzük meg, mit is állít, illetve próbál dokumentumokkal is bizonyítani az olasz ufológus!

Pinotti és a kollégája, Alfredo Lissoni 1996-ban kezdtek el nyomozni az 1933-as lombardiai UFO-baleset után, és ekkor kaptak néhány eredeti titkos dokumentumot az esetről. A dokumentumokat egy névtelen forrás küldte Pinottinak, és a forrás azt állította, hogy ezeket egy családtagtól örökölte, aki Mussolini állítólagos UFO-programján dolgozott.

Az említett dokumentumok (melyeket a Daily Mail cikkében lehet megtekinteni) a következők: két 1933. júniusi olasz nyelvű távirat, amelyek közül az egyik „abszolút hallgatást” követelt az „ismeretlen repülőgépek állítólagos leszállása miatt”, míg a másik, június 13-án keltezett „azonnali letartóztatással” és „maximális büntetéssel” fenyeget meg minden olyan újságírót, aki az „ismeretlen természetű és eredetű repülőgépről” tudósít. A második táviratban még az is szerepel, hogy „az említett hírt tartalmazó újságok azonnali átdolgozását elrendelték”. Mindkét dokumentum az”'Il Duce” – tehát Mussolini „személyes parancsára” hivatkozik.

A Pinottinak küldött egyéb dokumentumok a „Gabinetto RS/33” nevű titokzatos kormányhivatallal kapcsolatosak – ez az RS (Különleges Kutatási) 33 hivatalra vonatkoznak, amelyet állítólag az olasz diktátor állított fel a “csészealj-roncsok” visszaszerzésének és tanulmányozásának irányítására. Pinotti szerint az RS/33-at Guglielmo Marconi Nobel-díjas tudós, a rádió feltalálója vezette.

Az olasz történészek és ufókutatók egyébként a mai napig nem találtak más bizonyítékot az RS33 létezésével kapcsolatban.

Pinottinak kézírásos, papíron feljegyzett feljegyzéseket is küldtek a kormányhivatal 1936. augusztus 22-i fejlécével, amelyek egy hengeres repülőgép vázlatát és leírását tartalmazták, az oldalain lőrésekkel és fehér és piros fényekkel, amelyek Észak-Olaszország felett repülnek.

A titokzatos dokumentumokat összerakva Pinotti azonosította a Vergiate-ben található SIAI Marchetti-t, egy repülőgép-létesítményt Magenta mellett, Milánó környékén, az állítólagos katasztrófa helyszíne közelében – ez lehetett tehát a feltételezett roncsok tárolásának a valószínű helyszíne. A SIAI Marchetti túlélte a szövetségesek bombázásait a világháború alatt, és az állítólagos UFO-roncs megtalálását követő 12 évvel később, 1945-ben amerikai és brit csapatok biztosították ezt a térséget. Grusch szerint pedig az “UFO” ekkor került a szövetséges erők birtokába, és szállították át az USA-ba.

Grusch minderről nemrég a Le Parisien-nek is nyilatkozott – ekkor a következőket mondta:

“1933-ban egy körülbelül tíz méter nagyságú, harangszerű repülőt találtak az észak-olaszországi Magentában. Ezt Mussolini kormánya 1944-ig őrizte, amikor is a Stratégiai Szolgálatok Hivatala (OSS, egykori amerikai hírszerző ügynökség) ügynökei megszerezték.”

Pinotti utánajárt annak is, hogy eredetiek-e a dokumentumok – vagy legalábbis egy dokumentum. Az egyik 1936-os papírt ugyanis megvizsgáltatta szakértőkkel, akik szerint mind a tinta, mind a papír abból az időszakból származik.

Az igazsághoz azonban hozzátartozik, hogy ezen dokumentumok hitelességét nem csak a komolyabb olasz történészek vitatják, de több más olasz ufológus is. Szerintük ugyanis a korszakból származó tintát és papírt szerezni egyáltalán nem lehetetlen, így relatíve könnyű hamisítványokat eszkábálni. Ráadásul a dokumentumon nincsenek protokollszámok vagy pecsétek, ami alapján tényleges kormányiratoknak tűnhetnének.

Giuseppe Stilo, aki maga is ufológus így fogalmaz mindennek kapcsán:

“Tudományos szempontból ezek eléggé megalázó történetek.”

Egy brit szakértő úgy nyilatkozott a Daily Mailnek, hogy magában a szövegben is akadnak “szemöldökfelhúzásra” késztető részletek. Az egyik ilyen, hogy a dokumentumok állítása szerint a korabeli duplaszárnyú olasz vadászok nem tudták utolérni ezeket az UFO-kat, amelyek 130 km/h sebességgel repülhettek. Ugyanakkor valójában a korszak olasz vadászai akár 200 km/h sebességgel is tudtak repülni – magyarán ez egy olyan részlet, ami nincs rendben a sztoriban.

A Daily Mail azonban talált egy olyan lakost is, aki látszólag megerősítette ezt a történetet: Marco Negra családja Észak-Olaszországban élt, és a nagyapja magas tisztséget töltött be a fasiszta diktatúra rendőrségében, és ezért állítólag ő is látta az említett táviratokat (ezek egyébként szemben a dokumentumokkal nem estek át szakértői vizsgálaton). Sőt a férfi arról is beszélt, hogy a családi elbeszélések révén azt is tudja, hogy a fasiszta hatalom szétküldte a térségben a titkos rendőrséget.

Marco Negra még egy érdekes részlettel is szolgált: eszerint a járműnek voltak utasai: világos szemű és szőke hajú, gyerek méretű lények testeit fedezték fel. Mivel az idősebb rokonok mind elhunytak, így csak Negra úr tudta ezt a történetet elmesélni, amit tehát ő is másodkézből hallott.

Röntgen és CT-vizsgálatok alapján mégsem manipulálták a mexikói "idegen múmiák" testeit Meglepő fordulat a mexikói idegen fosszíliák kapcsán a testek röntgen- és CT-vizsgálatait követően. Azért még mindig marad tér a kételkedésre.

A másodkézből származó információk kapcsán az USA-ra és az első kézből származó információkra áttérve: a héten Marco Rubio, a Szenátus Hírszerzési Bizottságának tagja megerősítette, hogy hallott állítólagos első kézből származó tanúvallomásokat az olaszhoz tehát hasonló, amerikai roncs-visszaszerzési programról, melyről Grusch is beszélt.

Elkészült már egy törvénytevezet is, amely leszedné a titkosítást az UFO és UAP esetekről, és a Kennedy-gyilkossággal kapcsolatos információk feloldására vonatkozó törvény mintájára készítenék el (persze lehet, hogy ez nem mindenkit nyugtat majd meg). A tervezetben egyébként akadnak elég meredek dolgok is: például államilag lefoglalnának minden olyan roncsot vagy roncsdarabot, amely jelenleg magáncégek birtokában van.

(A cikhez használt kép illusztráció, forrása: Pixabay/Tomasz_Mikolajczyk)


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Rakétákkal szállítaná ki a csomagokat a világ egyik legnagyobb webáruháza
Rakétákkal szállítaná ki a csomagokat a világ egyik legnagyobb webáruháza
Az Alibaba ígéretei szerint a formabontó megoldással akár egy autót is ki tudnak szállítani egy napon belül a világ bármely pontjára.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.