“Többször is veszélyben éreztem az életem” – mondta az UFO-informátor a Kongresszusnak

2023 / 07 / 27 / Felkai Ádám
Lezajlott a kongresszusi meghallgatás az UFO-ügyet robbantó, korábbi hírszerző tiszt panasza kapcsán, és egyre inkább tapintható, hogy mi a probléma az egész eset kapcsán.

Tegnap, július 26-án lezajlott a kongresszusi meghallgatás az “UFO-ügyben”, ami nagyban különbözik a korábbiaktól, tehát amiket az UAP (hívjuk most már ezen a jelenlegi, hivatalos néven) észlelések kapcsán tartottak. Ez utóbbiakat két nagy csoportra lehet bontani: az elsőbe tartoznak a Pentagon és a Védelmi Minisztérium erőfeszítései, a másodikba a téma tudományos megközelítése a NASA által. Habár mindkét típus vizsgálódásai feltártak “anomáliás” eseteket, azt egyik sem erősítette meg, hogy létezne perdöntő bizonyíték nem emberi intelligenciától eredeztethető járművekre.

Ha meg kellene fogalmazni, hogy miben különbözött tehát a lényeget tekintve a tegnapi meghallgatás a korábbiaktól, az tehát épp ez lenne: a 2023. július 26-ai meghallgatás minden egyéb körülménytől eltekintve ugyanis eleve azon a kiindulási alapon nyugodott, hogy ilyen bizonyíték létezik, sőt ezt az USA kormánya szándékosan eltitkolja. Érdekesség, de ha az UFO-vonalat zárójelezzük is bizonyos mértékig, akkor is igen kemény állítások hangzottak el: az amerikai védelmi szervek több évtizedes, kormányzatokon átívelő munkálkodása, hogy eltitkolja, mi több: hiteltelenítse az igazságot, miközben kiemelt vállalatok jutottak kérdőjeles módon komoly anyagi és technológiai támogatásokhoz, hogy ezeket a technológiákat tanulmányozzák.

Pár óra, és kezdődik az UFO-ügyet robbantó tiszt kongresszusi meghallgatása – így lehet élőben követni David Grusch, elismert titkosszolgálati tiszt nemrég azzal került a figyelem középpontjába, hogy az USA által eltitkolt UFO begyűjtési és tanulmányozási programokról beszélt nyilvánosan, ami évek óta tart. A Kongresszus ma fogja Gruscht és más tanúkat az ügyben meghallgatni – mutatjuk hol lehet követni az eseményt, valamint ismertetjük az immár nyilvános nyitó- és záróbeszédet, ami nincs híján a szenzációs állításoknak.

Mindezt valamilyen módon elismerték a bizottság tagjai is, akik a nyitó beszédekben épp az állam átláthatatlanságáról, és az ezzel összefüggő, igen komoly és széleskörű bizalomvesztésről beszéltek, amit orvosolni kell.

Bizonyos értelemben tehát nem hogy történelmi jelentőségű, de a történelem talán legjelentősebb kongresszusi meghallgatása lehetett volna a mostani, illetve egy ilyen meghallgatás-sorozat kezdetét jelentheti, ami remélhetőleg valami olyan törvénykezésbe torkollik, ami után a nyilvánosság is értesültebb lesz arról, hogy egyáltalán mi folyik itt. Csakhogy a meghallgatás már a kezdete előtt komoly ellenállásba ütközött.

Mint a fentebbi cikkünkben írtuk, Burchett képviselő már eleve arról panaszkodott, hogy komoly aknamunka folyt a meghallgatás ellehetetlenítésére, míg egy másik képviselő megemlítette, hogy egy UAP jelenség kapcsán nem engedték, hogy egy amerikai katonai légibázison megszemlélje a bizonyítékokat. Később, hosszabb vita után erre engedélyt kapott, és a képeken tényleg hihetetlen dolgot látott, amit nem lehet a jelenlegi technológiai tudásunkkal magyarázni. Sikerült kiharcolnia azt is, hogy beszélhessen a legénység azon tagjával, azzal a pilótával, aki a képet készítette. A pilóta elmondta, hogy a képet manuálisan kellett készítenie, mert mikor közelebb repült az eszközhöz, a gép automatikája meghibásodott, ahogy általában a teljes elektronika gyengélkedni kezdett.

A nehézségek kapcsán a kiemelt tanú, Grusch is megjegyezte, hogy több helyről is jelezték, hogy nagyon nem örülnek a tevékenységének, és többször is veszélyben érezte az életét. Megemlítette azt is, hogy vele közreműködő egyéneket fizikai bántalmazás is ért.

Azonban a nehézségek kiterjedtek a bizottság lehetőségeire is: nem kaptak engedélyt például arra a zárt szobás meghallgatásra, amely során Grusch titkosított információkról is beszélhetett volna a képviselőknek – ezt egyébként próbálják megszervezni. Ettől független Alexandria Ocasio-Cortez demokrata képviselő kérdésére, mely szerint Grusch a helyében hol kezdené a kutatodást, az informátor megerősítette, hogy kész akár már most helyeket, szervezeteket és helyszíneket tartalmazó listákat átadni, a konkrétumokról azonban egy ilyen nyílt meghallgatáson nem beszélhet.

A konkrétumok hiánya pedig érezhető volt innentől végig, hiszen Grusch lényegében nem mondott semmi olyat, amit korábban ne hallhattunk volna tőle (erről részletesebben lentebb írtunk) akár a Debrief cikk, akár a NewsNation interjú során.

Amerikai hírszerzők a Kongresszusnak: az USA birtokában van több egzotikus, idegen eredetű jármű is A Kongresszusnak nyilatkozó hírszerző szerint egzotikus járművek darabjai, sőt teljes járművek is vannak az USA birtokában, és ezt illegális mód titkolták eddig a Kongresszus elől. A The Debrief cikkében a hírszerzési közösség prominens tagjai nagyon meredek dolgokat állítanak.

Érdekesség lehet, bár ez is elhangzott korábban, hogy miként viszonyul Grusch állítása az AARO-t vezető Sean Kirkpatrick állításához, aki a szervezet legutóbbi nyilvános jelentése során azt állította, hogy nincs perdöntő bizonyíték arra, hogy ezek az eszközök nem emberi intelligenciától erednének. Grusch állítása szerint ő megpróbálta felvenni a kapcsolatot Kirkpatrickkal, miután megtudta, hogy ő fogja vezetni az AARO-t, és elmondta neki azt is, hogy el tudja igazítani őt azzal kapcsolatban, hogy hol érdemes kutakodni, de Kirkpatrick erre valamiért nem volt kíváncsi.

A másik igazán izgalmas információ, ami szintén nem újdonság, de meghallgatáson ennyire összhangban nem hangzott el, hogy az összes tanú (Gruschon kívül a másik két tanú volt vadászpilóta, akik személyesen éltek át ilyen találkozásokat ezekkel az eszközökkel) szerint ezek az eszközök láthatóan élénken érdeklődnek Amerika nukleáris kapacitása iránt, legyen szó fegyverzetről vagy erőművekről. A pilóták elmondták azt is, hogy a jelenlegi technológiai tudásunk alapján az ezen eszközök mozgásából adódó gyorsulásokat az emberi szervezet nem bírná ki, és azt is, hogy ha az eszközök a találkozás során ellenséges magatartást tanúsítottak volna, úgy jó eséllyel nem lett volna módjuk az amerikai pilótáknak, hogy megvédjék a maguk és a társaik életét vagy a járműveik épségét.

A meghallgatáson tehát nagyon szavahihető emberek, magas rendfokozatokkal, elismert katonai múlttal, adott esetben tudományos végzettséggel (maga Grusch egyébként fizikus) állítottak olyanokat, hogy akadnak olyan eszközök, nem is kis számban, amelyek megcáfolják az általunk ismert fizika törvényszerűségeit, és jócskán túlnyújtózkodnak a jelenlegi technológiai lehetőségeinken.

A probléma ezzel az, hogy mindezek azonban csak szavak, legyenek bármily hitelesek is a személyek, akik mondták ezeket. Vagyis ezen a ponton már égető szükség lenne komolyabb bizonyítékokra a nyilvánosság számára, és ezek bemutatását (ha léteznek) már nem sokáig lehet halogatni.

(Kép: Davis Grusch a kongresszusi meghallgatáson, forrás: YouTube/GOP Oversight)


Elképesztő folyamat zajlik épp a Napban
Elképesztő folyamat zajlik épp a Napban
A Nap a következő napciklus első jeleit produkálja – holott még mindig a jelenlegi ciklus közepén vagyunk.
Létezik egy kőzet a Marson, aminek jelenlétére nem találtak magyarázatot a kutatók
Létezik egy kőzet a Marson, aminek jelenlétére nem találtak magyarázatot a kutatók
A Curiosity marsjáró véletlenül kettétört egy követ, ami nagy meglepetést rejtett: tiszta kénből állt.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.