Olyan élethű animáció készült a Csillaghajóról, hogy azt még Elon Musk is megsüvegelte 2020 / 11 / 03 / Bobák Áron

A Csillaghajó, avagy a Starship a SpaceX következő nagy vállalkozása, amivel nem csak, hogy már a 2020-as években meghódítanák a Marsot, de Elon Musk tervei szerint ezrével küldenék a bátor vállalkozókat az égitestre. Bár a Csillaghajó jelenleg még prototípus-fázisban van, és alig van túl az első néhány, párszáz méteres tesztrepülésén, néhány lelkes rajongó már leanimálta, hogy milyen lesz, amikor a hatalmas Heavy Booster hordozórakéta által hajtott űrhajó már százasával fogja pályára állítani a Starlink-rendszer internetet sugárzó műholdjait. Az animáció olyannyira valósághűre sikerült, hogy az még a SpaceX vezérének a figyelmét is felkeltette, aki a Twitteren annyival kommentálta a videót, hogy az "nagyon közel van ahhoz, amit a valódi repüléstől várható".
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
A memoQ az egyik legnépszerűbb fordítástámogató szoftver a szakmabeliek körében, a 10.1-es verzió óta pedig a szoftver webes változata már a képernyő-felolvasó programokkal is kompatibilis, így biztosítva, hogy a vakok és gyengénlátók is önállóan, külső segítség nélkül tudják használni a szolgáltatást.
A NASA elárulta, milyen lesz a Holdra tervezett
A NASA elárulta, milyen lesz a Holdra tervezett "vasút"
A mágneses levitációval a felszín felett repkedő szállítójárművek akár már a 2030-as években megjelenhetnek a Holdon, ez pedig az állandó holdbázis létesítése szempontjából is kulcsfontosságú lépés lehet.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.