Összecsukható és önjavító lesz az iPhone?

2020 / 10 / 03 / Felkai Ádám
Összecsukható és önjavító lesz az iPhone?
Néhány nyom mindenesetre arra utal, hogy az Apple valami ilyesmiben gondolkodik.

Az első árulkodó jel a Pocket-lint szerint, hogy az almás cég nagyszámú kettéhajtható képernyő-mintadarabot rendelt a Samsungtól. A második nyom azonban ennél is izgalmasabb: ez egy szabadalmi kérelem, amit az Apple önjavító képernyőkre nyújtott be. A kérelmet januárban nyújtották be, és múlt csütörtökön lett publikus. A szabadalom pedig azt a károsodást orvosolná, amit a kettéhajtással járó megterhelés okoz a képernyőben. Méghozzá igazán érdekes módon.

A szabadalom alapján úgy tűnik, hogy amennyiben a kijelzőt fedő réteg megkarcolódik, benyomódik vagy megreped, egy extra felületként felvitt speciális anyag magától kitölti a károsodott részt. Ez a folyamat hővel, fénnyel és elektromossággal egyaránt aktiválható. Mindez ráadásul attól sem függ, hogy milyen védőréteg borítja a képernyőt: legyen szó műanyagról, üvegről vagy más átlátszó anyagról, a folyamat működik. Egy ilyen eljárás nem csak a hajtogatással járó extra használattól védené a képernyőt, de mindenféle kisebb, egyéb károsodástól is, mondjuk ha a slusszkulcs megkarcolja a zsebünkben a telefont.

Mindez természetesen nem hivatalos bejelentés, mindössze spekuláció. Egyelőre kérdés, hogy az Apple elmozdulna-e az összehajtható telefonok irányába, és ha igen, akkor az pontosan milyen készüléket jelentene.

(Kép: Pixabay)


Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
A memoQ az egyik legnépszerűbb fordítástámogató szoftver a szakmabeliek körében, a 10.1-es verzió óta pedig a szoftver webes változata már a képernyő-felolvasó programokkal is kompatibilis, így biztosítva, hogy a vakok és gyengénlátók is önállóan, külső segítség nélkül tudják használni a szolgáltatást.
A Google bemutatta a jövő AI-asszisztensét, ami már nem is a telefonunkon fut
A Google bemutatta a jövő AI-asszisztensét, ami már nem is a telefonunkon fut
A Project Astra úgy válaszol a kérdéseinkre, mintha egy mindentudó ismerőssel beszélgetnénk videochaten, okosszemüvegekkel kombinálva pedig egészen új távlatokat nyithat a chatbotok használatában.
Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.