Összecsukható és önjavító lesz az iPhone?

2020 / 10 / 03 / Felkai Ádám
Összecsukható és önjavító lesz az iPhone?
Néhány nyom mindenesetre arra utal, hogy az Apple valami ilyesmiben gondolkodik.

Az első árulkodó jel a Pocket-lint szerint, hogy az almás cég nagyszámú kettéhajtható képernyő-mintadarabot rendelt a Samsungtól. A második nyom azonban ennél is izgalmasabb: ez egy szabadalmi kérelem, amit az Apple önjavító képernyőkre nyújtott be. A kérelmet januárban nyújtották be, és múlt csütörtökön lett publikus. A szabadalom pedig azt a károsodást orvosolná, amit a kettéhajtással járó megterhelés okoz a képernyőben. Méghozzá igazán érdekes módon.

A szabadalom alapján úgy tűnik, hogy amennyiben a kijelzőt fedő réteg megkarcolódik, benyomódik vagy megreped, egy extra felületként felvitt speciális anyag magától kitölti a károsodott részt. Ez a folyamat hővel, fénnyel és elektromossággal egyaránt aktiválható. Mindez ráadásul attól sem függ, hogy milyen védőréteg borítja a képernyőt: legyen szó műanyagról, üvegről vagy más átlátszó anyagról, a folyamat működik. Egy ilyen eljárás nem csak a hajtogatással járó extra használattól védené a képernyőt, de mindenféle kisebb, egyéb károsodástól is, mondjuk ha a slusszkulcs megkarcolja a zsebünkben a telefont.

Mindez természetesen nem hivatalos bejelentés, mindössze spekuláció. Egyelőre kérdés, hogy az Apple elmozdulna-e az összehajtható telefonok irányába, és ha igen, akkor az pontosan milyen készüléket jelentene.

(Kép: Pixabay)


Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.