Összecsukható és önjavító lesz az iPhone?

2020 / 10 / 03 / Felkai Ádám
Összecsukható és önjavító lesz az iPhone?
Néhány nyom mindenesetre arra utal, hogy az Apple valami ilyesmiben gondolkodik.

Az első árulkodó jel a Pocket-lint szerint, hogy az almás cég nagyszámú kettéhajtható képernyő-mintadarabot rendelt a Samsungtól. A második nyom azonban ennél is izgalmasabb: ez egy szabadalmi kérelem, amit az Apple önjavító képernyőkre nyújtott be. A kérelmet januárban nyújtották be, és múlt csütörtökön lett publikus. A szabadalom pedig azt a károsodást orvosolná, amit a kettéhajtással járó megterhelés okoz a képernyőben. Méghozzá igazán érdekes módon.

A szabadalom alapján úgy tűnik, hogy amennyiben a kijelzőt fedő réteg megkarcolódik, benyomódik vagy megreped, egy extra felületként felvitt speciális anyag magától kitölti a károsodott részt. Ez a folyamat hővel, fénnyel és elektromossággal egyaránt aktiválható. Mindez ráadásul attól sem függ, hogy milyen védőréteg borítja a képernyőt: legyen szó műanyagról, üvegről vagy más átlátszó anyagról, a folyamat működik. Egy ilyen eljárás nem csak a hajtogatással járó extra használattól védené a képernyőt, de mindenféle kisebb, egyéb károsodástól is, mondjuk ha a slusszkulcs megkarcolja a zsebünkben a telefont.

Mindez természetesen nem hivatalos bejelentés, mindössze spekuláció. Egyelőre kérdés, hogy az Apple elmozdulna-e az összehajtható telefonok irányába, és ha igen, akkor az pontosan milyen készüléket jelentene.

(Kép: Pixabay)


Gamernek keresel karácsonyi ajándékot? Mondjuk a tuti tippeket!
Ha nem szoktál játszani, akkor gamer barátodnak vagy családtagodnak karácsonyi ajándékot választani extra kihívást jelent, ezért az Acer segítségével mondunk öt tippet, amivel sikert arathatsz.
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Kína valódi
Kína valódi "láthatatlanná tévő köpönyeget" fejlesztett állítólag
Olyan, mint a Harry Potterben, már ha igaz. A láthatatlanná tévő technológia viszont ennek köszönhetően nagy pillanatokat él meg, mivel egy kanadai cég is hasonló terméket fejlesztett. Csak győzze az ember szétszálazni, hogy éppen ki és miért akar láthatatlan lenni!
Célegyenesbe ért az EU mesterséges intelligenciáról szóló jogszabálya
Célegyenesbe ért az EU mesterséges intelligenciáról szóló jogszabálya
Megszületett a megállapodás az Európai Parlament és a Tanács között a mesterséges intelligenciával (MI) kapcsolatos törvényjavaslatról, amelynek célja, hogy az MI Európában biztonságos legyen, ne sértse az emberek alapvető jogait, ugyanakkor a technológia fejlődését is segítse.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.