Parkolás közben önállóan feltölti az elektromos autókat az automata töltőrobot

2021 / 07 / 25 / Bobák Zsófia
Parkolás közben önállóan feltölti az elektromos autókat az automata töltőrobot
A jövőben a parkolóban ilyen robotok várhatják az autósokat, hogy amíg ők az ügyeiket intézik, az akkumulátorok újra használatra készen álljanak.

A TU Graz fejlesztette ki azt az automata robotot, amely automatikusan megtalálja és feltölti az elektromos autókat, amíg azok a parkolókban várakoznak. A gép a helyi energiahálózatból nyeri az áramot, amelyre egyelőre még kábelekkel csatlakozik, de a fejlesztők a jövőben a mozgékonyág fokozásának érdekében szeretnék a talajba beépített eszközök segítségével megoldani az áramellátását.

Azt, hogy melyik autó szorul feltöltésre jelenleg jelezni kell a CHARbO-nak, de ezt is automatizálnák a mérnökök, hogy egy alkalmazáson keresztül lehessen a robotot hívni, esetleg magával a járművel kommunikálva, emberi beavatkozás nélkül is képes legyen felmérni minden a helyszínre érkező autó igényét és ennek megfelelően kiválasztani, hogy melyik járművet szolgálja ki először.

A TU Graz az ALVERI-vel együtt építi a gépet, amelynek köszönhetően, reményeik szerint, elhárítható lesz az egyik legnagyobb akadály, amely Ausztriában az elektromos közlekedés elterjedésének útjába áll, vagyis, hogy nincs eléggé kiépített töltési infrastruktúra, ami alapvető szükséglet lenne az akkumulátorokkal működő járművek megbízható használatához.

(Fotó: TU Graz)

További cikkek a témában:

Bemutatjuk CARL-t, az elektromosautó-töltő robotot Az ember megérkezik a villanyautóval, kinyitja a csatlakozófedelet, koppint párat a telefonjával a mobilappban, a többit pedig elintézi a robot.
A Volkswagen bemutatta a robotot, ami automatikusan feltölti az elektromos autónkat A villanyautók egyik legnagyobb hátránya a rendkívül lassú töltés, de ez talán már nem sokáig okoz problémát.


Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.