Perelni próbálják a legnagyobb kriptotőzsdét, de a cégnek nincs irodája se

2021 / 07 / 13 / Pőcze Balázs
Perelni próbálják a legnagyobb kriptotőzsdét, de a cégnek nincs irodája se
Májusban, amikor a kriptopiac körülbelül egybillió dollárt veszített az értékéből jó két hét alatt, a világ legnépszerűbb kriptotőzsdéje, a Binance leállt. Azok, akik emiatt veszteségeket kellett, hogy elkönyveljenek, perelnének - de nem tudják, hova kéne küldeni a panaszukat.      

A Kínában alapított, jelenleg a Kajmán-szigeteken bejegyzett Binance május 19-én nem bírta a nyomást, amit a zuhanó kripto árak eredményeztek, és leállt. Azok, akik az oldalon kölcsönpénzből, esetleg tőkeáttéttel vettek Bitcoint vagy más kriptopénzt, gyorsan meg akartak szabadulni az egyre kevésbé értékes eszközöktől, de nem tudtak. A The Verge most arról számolt be, hogy a károsultak szeretnének kárpótlást szerezni, egyelőre eredménytelenül, mert a cégnek nincs főhadiszállása, ahová az igényüket címezhetnék. Hiába kutattunk cím után a weboldalon, nem hogy irodát, még a bejegyzett címet sem sikerült megtalálnunk, és elsőre a Google sem tudott segíteni ebben. Egyedül egy üzleti telefonkönyv ajánlott fel egy lehetséges megoldást, ami egy lakás egy bevásárlóközpontnak tűnő épületben.

"Javarészt szabályozatlan"

Ahogyan a The Wall Street Journal fogalmaz , "a Binance javarészt szabályozatlan, nincs vállalati főhadiszállása, ami az ügyfeleik szerint megnehezíti, hogy hozzájuk forduljanak". A cég ugyan azt állítja, hogy kapcsolatba lépett az üzemszünet által érintett felhasználókkal, de a hírek szerint háromhavi VIP tagsággal szerették volna kárpótolni őket. Van, aki több mint húszmillió forintot bukott részben azért, mert nem tudta időben csökkenteni a veszteségeit.

A Binance brit leányvállalatának működését június végén betiltották az országban, és az Egyesült Államokban sem elérhető hivatalosan a szolgáltatás, csak annak a helyi verziója. Májusban az USA igazságügyi minisztériuma és adóhivatala elkezdte vizsgálni a céget, mert azt gyanítják, hogy a felhasználók pénzmosásra és adóelkerülésre használják a piacteret. Egy, a kriptopénzek mozgását elemző vállalat szerint több bűnügyekhez köthető pénz folyik át a Binance-en, mint bármely más tőzsdén, de a cég szóvivője hangsúlyozta, hogy "komolyan veszik" a kérdést, és együttműködnek a hatóságokkal. Az ilyen találkozókat a jelek szerint valószínűleg nem a saját irodájukban tartják.

(Foto: Unsplash)

 

További cikkek a témában:

Történelmi zsarolóvírus-támadás zajlik, az ezernyi áldozat közt vasút, gyógyszertárak, közértek Zsarolóvírusokkal korábban csak egy-egy vállalatot támadtak meg. Ennek a hadjáratnak több mint ezer cég esett áldozatául.  

Tényleg az orosz hackerek a legdörzsöltebbek? A pár napja Németországot ért kibertámadás ismét Oroszországra és az orosz katonai hírszerzésre (GU) irányította a világ figyelmét. Ennek apropóján összegeztük az APT28 és a Fancy Bear néven is ismert hackercsoporttal kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat, illetve utánajártunk, mitől ennyire 'jók' az orosz hackerek, és mi köze mindehhez Sztálinnak.

Azonnal kapcsolja le az internetről a hálózati meghajtóját, akinek Western Digital My Book Live-ja van! Egy ismeretlen támadó távolról minden fájlt le tud törölni a népszerű adattárolókról


Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Egykerekű elektromos gördeszkákat hívnak vissza az USA-ban négy haláleset miatt
Egykerekű elektromos gördeszkákat hívnak vissza az USA-ban négy haláleset miatt
A Onewheel elektromos gördeszka gyártója minden termékét visszahívja, ami 300 ezer önkiegyensúlyozó elektromos gördeszkát jelent az Egyesült Államokban. Az eljárás oka a 2019 és 2021 között történt négy, halállal végződő baleset.
Lezajlott az első, óceánon átívelő hologramtalálkozó
Lezajlott az első, óceánon átívelő hologramtalálkozó
Három nagy telekommunikációs cég munkatársai megtartották az első transzatlanti hologrammeetinget 5G kapcsolat segítségével.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.