Perelni próbálják a legnagyobb kriptotőzsdét, de a cégnek nincs irodája se

2021 / 07 / 13 / Pőcze Balázs
Perelni próbálják a legnagyobb kriptotőzsdét, de a cégnek nincs irodája se
Májusban, amikor a kriptopiac körülbelül egybillió dollárt veszített az értékéből jó két hét alatt, a világ legnépszerűbb kriptotőzsdéje, a Binance leállt. Azok, akik emiatt veszteségeket kellett, hogy elkönyveljenek, perelnének - de nem tudják, hova kéne küldeni a panaszukat.      

A Kínában alapított, jelenleg a Kajmán-szigeteken bejegyzett Binance május 19-én nem bírta a nyomást, amit a zuhanó kripto árak eredményeztek, és leállt. Azok, akik az oldalon kölcsönpénzből, esetleg tőkeáttéttel vettek Bitcoint vagy más kriptopénzt, gyorsan meg akartak szabadulni az egyre kevésbé értékes eszközöktől, de nem tudtak. A The Verge most arról számolt be, hogy a károsultak szeretnének kárpótlást szerezni, egyelőre eredménytelenül, mert a cégnek nincs főhadiszállása, ahová az igényüket címezhetnék. Hiába kutattunk cím után a weboldalon, nem hogy irodát, még a bejegyzett címet sem sikerült megtalálnunk, és elsőre a Google sem tudott segíteni ebben. Egyedül egy üzleti telefonkönyv ajánlott fel egy lehetséges megoldást, ami egy lakás egy bevásárlóközpontnak tűnő épületben.

"Javarészt szabályozatlan"

Ahogyan a The Wall Street Journal fogalmaz , "a Binance javarészt szabályozatlan, nincs vállalati főhadiszállása, ami az ügyfeleik szerint megnehezíti, hogy hozzájuk forduljanak". A cég ugyan azt állítja, hogy kapcsolatba lépett az üzemszünet által érintett felhasználókkal, de a hírek szerint háromhavi VIP tagsággal szerették volna kárpótolni őket. Van, aki több mint húszmillió forintot bukott részben azért, mert nem tudta időben csökkenteni a veszteségeit.

A Binance brit leányvállalatának működését június végén betiltották az országban, és az Egyesült Államokban sem elérhető hivatalosan a szolgáltatás, csak annak a helyi verziója. Májusban az USA igazságügyi minisztériuma és adóhivatala elkezdte vizsgálni a céget, mert azt gyanítják, hogy a felhasználók pénzmosásra és adóelkerülésre használják a piacteret. Egy, a kriptopénzek mozgását elemző vállalat szerint több bűnügyekhez köthető pénz folyik át a Binance-en, mint bármely más tőzsdén, de a cég szóvivője hangsúlyozta, hogy "komolyan veszik" a kérdést, és együttműködnek a hatóságokkal. Az ilyen találkozókat a jelek szerint valószínűleg nem a saját irodájukban tartják.

(Foto: Unsplash)

 

További cikkek a témában:

Történelmi zsarolóvírus-támadás zajlik, az ezernyi áldozat közt vasút, gyógyszertárak, közértek Zsarolóvírusokkal korábban csak egy-egy vállalatot támadtak meg. Ennek a hadjáratnak több mint ezer cég esett áldozatául.  

Tényleg az orosz hackerek a legdörzsöltebbek? A pár napja Németországot ért kibertámadás ismét Oroszországra és az orosz katonai hírszerzésre (GU) irányította a világ figyelmét. Ennek apropóján összegeztük az APT28 és a Fancy Bear néven is ismert hackercsoporttal kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat, illetve utánajártunk, mitől ennyire 'jók' az orosz hackerek, és mi köze mindehhez Sztálinnak.

Azonnal kapcsolja le az internetről a hálózati meghajtóját, akinek Western Digital My Book Live-ja van! Egy ismeretlen támadó távolról minden fájlt le tud törölni a népszerű adattárolókról


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Bárkit szuperhőssé változtat a minden terepen használható exoszkeleton
Bárkit szuperhőssé változtat a minden terepen használható exoszkeleton
Az állóképesség már nem szükséges követelmény az extrém túrázáshoz – legalábbis ezt ígéri a sci-fiből szalajtott, AI-vezérelt exoszkeleton.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.