Plug-in hibridekre cseréli a járműflottáját a Vodafone Magyarország

2021 / 09 / 17 / Bobák Áron
Plug-in hibridekre cseréli a járműflottáját a Vodafone Magyarország
A telekommunikációs vállalat fenntarthatósági törekvéseinek részeként 106 darab Skoda Octavia iV érkezett a Vodafone gépjárműflottájába. A cél, hogy 2025-re az összes autójukat elektromos és plug-in hibrid modellekre cseréljék le.

A zsámbéki Drivingcampben tartott sajtótájékoztatón Amanda Nelson, a Vodafone Magyarország vezérigazgatója emlékeztetett rá, hogy a cég európai leányvállalatai közül a Vodafone Magyarország volt az első, amely működésének energiaellátását 100%-ban megújuló energiaforrásokból fedezi. A vállalatcsoport fenntarthatósági kezdeményezése szerint 2030-ig globálisan nettó nullára csökkentik a cég karbonlábnyomát, 2040-ig pedig ezt a teljes beszállítói- és partnerhálózatra is kiterjesztik.

A Porsche Hungariától beszerzett plug-in hibridekkel ebbe az irányba tesznek egy újabb lépést: a vállalat négyszáz járműből álló gépjárműflottájából 106-ot cserélnek most hibrid Skodákra, a következő év elejéig pedig további 60 hibrid és tisztán elektromos autó érkezik a Vodafone flottájába.

Tóth Zsuzsanna, a Vodafone Magyarország HR vezérigazgató-helyettese hozzátette, hogy a telekommunikációs vállalatnak nem ez az egyetlen kezdeményezése, az elmúlt időszakban többek között kivezették az irodáikból a műanyagot, és a papírhasználatot is jelentősen csökkentették. A Vodafone képviselője hozzátette, hogy a most épülő, új irodaházuk tervezésénél is elsőszámú szempont volt a fenntartható működtetés, ennek jegyében az irodaházban negyven elektromos töltőállomás is a munkatársak rendelkezésére fog állni.

Németh Balázs, a Porsche Hungária ügyvezető igazgatója az eseményen elmondta, hogy az Octavia iV hatvan kilométert tud megtenni tisztán elektromosan egy töltéssel, a 13 wattos akkumulátort pedig 3,5-5 órába telik teljesen feltölteni attól függően, hogy hálózati töltőről vagy gyorstöltőről töltjük az autót. Németh hozzátette, hogy felmérések szerint a nagyvárosi autóhasználók 60%-a legfeljebb ötven kilométert tesz meg átlagosan naponta.

"A Volkswagen-csoport és így a Porsche Hungária is kulcsszerepet kíván játszani az elektromobilitáshoz kapcsolódó átalakulás előmozdításában, miközben autógyártóból vezető globális, szoftvervezérelt mobilitási szolgáltatóvá válunk" - mondta Horváth. A Volkswagen-csoport tavaly ősszel jelentette be, hogy a következő öt évben 73 milliárd eurót fognak az elektromos és hibrid hajtások, valamint digitális technológiák fejlesztésére fordítani.

(Fotó: Bobák Áron/Raketa.hu)

További cikkek a témában:

Öt év múlva elbúcsúzhatunk a benzines Audiktól A német autógyártó bejelentette, hogy 2026-tól az összes új modelljük elektromos lesz, 2033-tól pedig teljesen leállnak a belső égésű motoros autók gyártásával.

A Vodafone-osok jövő júliustól zölden telefonálnak és neteznek Európában A Vodafone 2021. júliusában 100%-ban zöldenergiára áll át. A váltás 2030-ig 350 millió tonna CO2-kibocsátás-megtakarítást jelent.

Hadat üzennek az eldobható műanyagnak a Vodafone kisméretű SIM-kártyatartói A Vodafone Magyarország tavaly áprilisban jelentette be, hogy hitelkártya méretű SIM kártya-tartóit fele akkora formátumra cseréli. A bolygónk védelmét szolgáló intézkedés április óta 1,6 tonna műanyag megtakarítását eredményezte. A kezdeményezés a Vodafone már meglévő fenntarthatósági programjának része. A régi SIM kártya-tartók kivezetését 2020 végéig vállalta a szolgáltató.


memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben.
Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ  Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben. Szenzitíven és nyitottan álltak a fiatalokhoz, kérdezték őket a digitális trendekről is: a TikTok az új YouTube, a Facebook régóta a boomereké, chatelni pedig már csak Instagramon szokás – beszámoló
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
A memoQ az egyik legnépszerűbb fordítástámogató szoftver a szakmabeliek körében, a 10.1-es verzió óta pedig a szoftver webes változata már a képernyő-felolvasó programokkal is kompatibilis, így biztosítva, hogy a vakok és gyengénlátók is önállóan, külső segítség nélkül tudják használni a szolgáltatást.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.