Öt év múlva elbúcsúzhatunk a benzines Audiktól

2021 / 09 / 12 / Bobák Áron
Öt év múlva elbúcsúzhatunk a benzines Audiktól
A német autógyártó bejelentette, hogy 2026-tól az összes új modelljük elektromos lesz, 2033-tól pedig teljesen leállnak a belső égésű motoros autók gyártásával.

Ahogy korábban már többször írtunk róla, az autógyártók az elmúlt években egyre-másra jelentik be a fenntarthatósági terveiket, aminek rendszerint része az is, hogy elbúcszúznak a benzin- és dízelhajtású autóktól. A növekvő mozgalomhoz hamarosan csatlakozik a világ egyik legpatinásabb autógyártója, az Audi is, ami bejelentette, hogy 2026-tól minden új modellje kizárólag elektromos hajtással kerül piacra, 2033-tól pedig teljesen leállnak a belső égésű motoros autók gyártásával.

Az Audi lépése nem volt teljesen váratlan, hiszen már márciusban bejelentették, hogy beszüntetik a belső égésű motorok fejlesztését, hogy teljesen a villanyomotorokra koncentrálhassanak. Ahogy a The Drive szerője rávilágít, a lépésnek messzeható következményei vannak, hiszen az átállás komoly összegeket követel, az Audi többek között ezért hagyta el a Formula-E szériát is.

További cikkek a témában:

Elindult Győrben a villanymotorok gyártása az új elektromos Audikhoz Ki mondta, hogy a győri motorgyárban csak benzines és dízel motorok készülhetnek? Na ugye!

A teljesen elektromos Porsche Taycan csak előfizetéses rendszerben lesz elérhető Előfizetéses és bérelhető rendszereiben is hozzáférhetővé teszi a Porsche a teljesen elektromos Taycan 4S sportautót.

Az Audi egy komplett projektort épített az új elektromos autói fényszóróiba A Digital Matrix LED fényszórók különböző animációkat képesek kivetíteni, nagyjából úgy, mint egy moziprojektor.


Ilyen lesz a Kia új elektromos járműve
Ilyen lesz a Kia új elektromos járműve
A PV5 első verzióját már tesztelik, várhatóan 2025-ben jelenik meg.
Az elektromos autók nem csak elvesznek, hanem adnak is energiát, ha kell
Az elektromos autók nem csak elvesznek, hanem adnak is energiát, ha kell
Elektromos autók táplálták energiával az ausztrál villamosenergia-hálózatot egy áramszünet alatt.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.