Öt év múlva elbúcsúzhatunk a benzines Audiktól

2021 / 09 / 12 / Bobák Áron
Öt év múlva elbúcsúzhatunk a benzines Audiktól
A német autógyártó bejelentette, hogy 2026-tól az összes új modelljük elektromos lesz, 2033-tól pedig teljesen leállnak a belső égésű motoros autók gyártásával.

Ahogy korábban már többször írtunk róla, az autógyártók az elmúlt években egyre-másra jelentik be a fenntarthatósági terveiket, aminek rendszerint része az is, hogy elbúcszúznak a benzin- és dízelhajtású autóktól. A növekvő mozgalomhoz hamarosan csatlakozik a világ egyik legpatinásabb autógyártója, az Audi is, ami bejelentette, hogy 2026-tól minden új modellje kizárólag elektromos hajtással kerül piacra, 2033-tól pedig teljesen leállnak a belső égésű motoros autók gyártásával.

Az Audi lépése nem volt teljesen váratlan, hiszen már márciusban bejelentették, hogy beszüntetik a belső égésű motorok fejlesztését, hogy teljesen a villanyomotorokra koncentrálhassanak. Ahogy a The Drive szerője rávilágít, a lépésnek messzeható következményei vannak, hiszen az átállás komoly összegeket követel, az Audi többek között ezért hagyta el a Formula-E szériát is.

További cikkek a témában:

Elindult Győrben a villanymotorok gyártása az új elektromos Audikhoz Ki mondta, hogy a győri motorgyárban csak benzines és dízel motorok készülhetnek? Na ugye!

A teljesen elektromos Porsche Taycan csak előfizetéses rendszerben lesz elérhető Előfizetéses és bérelhető rendszereiben is hozzáférhetővé teszi a Porsche a teljesen elektromos Taycan 4S sportautót.

Az Audi egy komplett projektort épített az új elektromos autói fényszóróiba A Digital Matrix LED fényszórók különböző animációkat képesek kivetíteni, nagyjából úgy, mint egy moziprojektor.


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Elon Musk ismét arra utalt, hogy a Tesla repülő autót épít
Elon Musk ismét arra utalt, hogy a Tesla repülő autót épít
"Olyasmit készítünk, ami már nem is igazán autó" - mondta Musk a napokban az új Tesla Roadsterről, amit a tervek szerint még idén bemutatnak.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.