Öt év múlva elbúcsúzhatunk a benzines Audiktól

2021 / 09 / 12 / Bobák Áron
Öt év múlva elbúcsúzhatunk a benzines Audiktól
A német autógyártó bejelentette, hogy 2026-tól az összes új modelljük elektromos lesz, 2033-tól pedig teljesen leállnak a belső égésű motoros autók gyártásával.

Ahogy korábban már többször írtunk róla, az autógyártók az elmúlt években egyre-másra jelentik be a fenntarthatósági terveiket, aminek rendszerint része az is, hogy elbúcszúznak a benzin- és dízelhajtású autóktól. A növekvő mozgalomhoz hamarosan csatlakozik a világ egyik legpatinásabb autógyártója, az Audi is, ami bejelentette, hogy 2026-tól minden új modellje kizárólag elektromos hajtással kerül piacra, 2033-tól pedig teljesen leállnak a belső égésű motoros autók gyártásával.

Az Audi lépése nem volt teljesen váratlan, hiszen már márciusban bejelentették, hogy beszüntetik a belső égésű motorok fejlesztését, hogy teljesen a villanyomotorokra koncentrálhassanak. Ahogy a The Drive szerője rávilágít, a lépésnek messzeható következményei vannak, hiszen az átállás komoly összegeket követel, az Audi többek között ezért hagyta el a Formula-E szériát is.

További cikkek a témában:

Elindult Győrben a villanymotorok gyártása az új elektromos Audikhoz Ki mondta, hogy a győri motorgyárban csak benzines és dízel motorok készülhetnek? Na ugye!

A teljesen elektromos Porsche Taycan csak előfizetéses rendszerben lesz elérhető Előfizetéses és bérelhető rendszereiben is hozzáférhetővé teszi a Porsche a teljesen elektromos Taycan 4S sportautót.

Az Audi egy komplett projektort épített az új elektromos autói fényszóróiba A Digital Matrix LED fényszórók különböző animációkat képesek kivetíteni, nagyjából úgy, mint egy moziprojektor.


Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Felszerelték a B-2 Spiritet az USA legújabb atombombájával
Felszerelték a B-2 Spiritet az USA legújabb atombombájával
Remélhetőleg sosem fogják élesben bevetni.
“Elképzelhetetlen” veszélyben a kereskedelmi repülőjáratok az egyre hevesebb GPS-támadások miatt
“Elképzelhetetlen” veszélyben a kereskedelmi repülőjáratok az egyre hevesebb GPS-támadások miatt
A kereskedelmi járatok a Közel-Kelet felett “elképzelhetetlen” fenyegetéssel szembesülnek újabban: a GPS-rendszert ért, eddig példátlan “spoofing” támadások miatt szeptember óta több tucat esetben hibásodtak meg a navigációs rendszerek. A helyzetet rontja, hogy egyelőre nem lehet pontosan tudni, ki áll a támadások mögött, és ezek elhárítására sincs jelenleg ötlet.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.