Robotizált orosz T–14 „Armata”, T–72 és T–90A tankmásolatokat kap a német hadsereg

2022 / 08 / 16 / Felkai Ádám
Robotizált orosz T–14 „Armata”, T–72 és T–90A tankmásolatokat kap a német hadsereg
Harckocsizók kiképzésére használják majd az életnagyságú járműveket – ezeknek eredeti változatait épp Ukrajnában vetik be az oroszok.

Mint arról a Gagadget beszámol, az ausztrál GaardTech életnagyságú és robotizált tankmásolatokat gyártott le német megrendelésre. A lap arról is ír, hogy a Bundeswehr páncélozott járműveket rendelt tesztelésre és éles lövedékkel tartott kiképzésre. A német fegyveres erőkhöz nem csak a T–72, T–90A tankok másolatai kerültek, de Oroszország legfejlettebb T–14 Armata harckocsijának életnagyságú modellje is. Ez utóbbi már csak azért is érdekes, mert az Armata jelenleg nem áll számottevő mennyiségben az oroszok rendelkezésére – mint arról a lenti cikkünkben írtunk:

T–14 Armata, az orosz szupertank, amelyet arra terveztek, hogy megnyerje ezt a háborút Ukrajnában alapvetések kezdenek megdőlni haditechnikai értelemben, de milyen szerephez jut az újgenerációs orosz tank, melyet kifejezetten az ilyen konfliktusokra terveztek?

A GaardTech harckocsi-másolatai aktív, a valós járműnek megfelelő hőkibocsájtó elemekkel (hőképpel), aktív harci radarjelekkel és passzív radarjelekkel is el lettek látva. A robottankok mozoghatnak és támadást is szimulálhatnak. Egyébként az ausztrál gyártó a tankokon kívül a mostani háborúból szintén ismert gyalogsági harcjárművek, a BMP–3, BMD–4 és BTR–71 robotizált másolatait is kínálja, de kínai eszközket is lehet rendelni tőlük.

A gyártó a Twitteren is megosztotta a hírt, ahol mindezt azzal egészítették ki, hogy az érzékelőrendszereket is stimuláló, realisztikus ellenséges haderő az okos lövegtornyokkal történő kiképzések során megkerülhetetlen.

A Gagadget értesülései szerint a GaardTech Európa több országába is küld ilyen kiképzési darabokat, amire egy 2022-ben aláírt 385 ezer dolláros szerződés keretében kerül sor.


Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
A memoQ az egyik legnépszerűbb fordítástámogató szoftver a szakmabeliek körében, a szoftver webes változata már a képernyő-felolvasó programokkal is kompatibilis, így biztosítva, hogy a vakok és gyengénlátók is önállóan tudják használni a szolgáltatást.
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben.
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ  Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben. Szenzitíven és nyitottan álltak a fiatalokhoz, kérdezték őket a digitális trendekről is: a TikTok az új YouTube, a Facebook régóta a boomereké, chatelni pedig már csak Instagramon szokás – beszámoló
A víz alatti biciklivel olyan gyorsan úszhatunk, mint a halak
A víz alatti biciklivel olyan gyorsan úszhatunk, mint a halak
A halaknak valóban nincs hasznára a bicikli, nekünk viszont igen – akár a víz alatt is.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.