Robotizált orosz T–14 „Armata”, T–72 és T–90A tankmásolatokat kap a német hadsereg

2022 / 08 / 16 / Felkai Ádám
Robotizált orosz T–14 „Armata”, T–72 és T–90A tankmásolatokat kap a német hadsereg
Harckocsizók kiképzésére használják majd az életnagyságú járműveket – ezeknek eredeti változatait épp Ukrajnában vetik be az oroszok.

Mint arról a Gagadget beszámol, az ausztrál GaardTech életnagyságú és robotizált tankmásolatokat gyártott le német megrendelésre. A lap arról is ír, hogy a Bundeswehr páncélozott járműveket rendelt tesztelésre és éles lövedékkel tartott kiképzésre. A német fegyveres erőkhöz nem csak a T–72, T–90A tankok másolatai kerültek, de Oroszország legfejlettebb T–14 Armata harckocsijának életnagyságú modellje is. Ez utóbbi már csak azért is érdekes, mert az Armata jelenleg nem áll számottevő mennyiségben az oroszok rendelkezésére – mint arról a lenti cikkünkben írtunk:

T–14 Armata, az orosz szupertank, amelyet arra terveztek, hogy megnyerje ezt a háborút Ukrajnában alapvetések kezdenek megdőlni haditechnikai értelemben, de milyen szerephez jut az újgenerációs orosz tank, melyet kifejezetten az ilyen konfliktusokra terveztek?

A GaardTech harckocsi-másolatai aktív, a valós járműnek megfelelő hőkibocsájtó elemekkel (hőképpel), aktív harci radarjelekkel és passzív radarjelekkel is el lettek látva. A robottankok mozoghatnak és támadást is szimulálhatnak. Egyébként az ausztrál gyártó a tankokon kívül a mostani háborúból szintén ismert gyalogsági harcjárművek, a BMP–3, BMD–4 és BTR–71 robotizált másolatait is kínálja, de kínai eszközket is lehet rendelni tőlük.

A gyártó a Twitteren is megosztotta a hírt, ahol mindezt azzal egészítették ki, hogy az érzékelőrendszereket is stimuláló, realisztikus ellenséges haderő az okos lövegtornyokkal történő kiképzések során megkerülhetetlen.

A Gagadget értesülései szerint a GaardTech Európa több országába is küld ilyen kiképzési darabokat, amire egy 2022-ben aláírt 385 ezer dolláros szerződés keretében kerül sor.


Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Felszerelték a B-2 Spiritet az USA legújabb atombombájával
Felszerelték a B-2 Spiritet az USA legújabb atombombájával
Remélhetőleg sosem fogják élesben bevetni.
“Elképzelhetetlen” veszélyben a kereskedelmi repülőjáratok az egyre hevesebb GPS-támadások miatt
“Elképzelhetetlen” veszélyben a kereskedelmi repülőjáratok az egyre hevesebb GPS-támadások miatt
A kereskedelmi járatok a Közel-Kelet felett “elképzelhetetlen” fenyegetéssel szembesülnek újabban: a GPS-rendszert ért, eddig példátlan “spoofing” támadások miatt szeptember óta több tucat esetben hibásodtak meg a navigációs rendszerek. A helyzetet rontja, hogy egyelőre nem lehet pontosan tudni, ki áll a támadások mögött, és ezek elhárítására sincs jelenleg ötlet.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.