A Samsung bemutatta a hűtőt, amin egy kisebb tévé méretű kijelzőn filmeket is lehet nézni

2023 / 01 / 13 / Bobák Zsófia
A Samsung bemutatta a hűtőt, amin egy kisebb tévé méretű kijelzőn filmeket is lehet nézni
A jövő hűtői nem csak figyelik, hogy melyik élelmiszer fogyott el és receptajánlatot készítenek a meglevő alapanyagok alapján, hanem a kedvenc sorozatainkat is lejátszák. A 2023-as CES-en a Samsung az okoshűtőinek még fejlettebb verzióját is bemutatta.

A Samsung Family Hub hűtői állnak talán a legközelebb ahhoz, ahogyan egy igazán huszonegyedik századi hűtőszekrényt elképzelünk: az élelmiszereket egyszerűen hidegen tartó, passzív berendezésből az IoT rendszer segítségével interaktív konyhai eszközt kreáltak, ami kamerával és kijelzővel van felszerelve. A Family Hub rendszer lényege, hogy a hűtő megkönnyíti a konyhai munkánkat a sokféle integrált funkcióval, amelyek a SmartThings okosotthon rendszer segítségével érhetőek el.

Az alkalmazást letöltve lehetőség nyílik arra, hogy távolról is benézzünk a hűtő belsejébe és ellenőrizzük, miből kell újat vásárolni, de az app recepteket is kínál a meglevő élelmiszerek figyelembevételével. A hűtő menedzselésére szolgáló funkcióval állíthatjuk a hőmérsékletet és összeköthetjük más konyhai eszközökkel a berendezést, hogy egy közös rendszert alkotva könnyebben kezelhető legyen a lakás okosotthon hálózata, anélkül, hogy minden készüléket külön-külön, manuálisan kellene kontrollálni. Ezek a funkciók a gyakorlatiasabb célokat szolgálják, de emellett egyre több olyan opció is a Family Hub rendszer részéhez tartozik, ami nem kifejezetten az élelmiszertárolással vagy háztartással kapcsolatos, hanem pusztán a szórakoztatás kedvéért integrálták a hűtőbe.

Ilyen például a legfeltűnőbb újítás is a berendezésen: a 32 hüvelykes, vagyis 81 centiméter képátlójú kijelző, amin filmeket, sorozatokat is lehet nézni. A kisebb televíziónak is beillő képernyőn meg lehet jelenteni az aktuális információkat, időjárási adatokat, naptárat, feljegyzéseket, bevásárlási listákat és más hasznos dolgokat, valamint a televízió vagy okostelefon képét is lehet rá tükrözni, amennyiben Samsung márkájú eszközökkel rendelkezünk és zenét is lehet lejátszani a Spotify, Amazon Music és más alkalmazásokkal. A Family Hub hűtőszekrény-család tagjai már korábban is rendelkeztek kijelzővel, de a régebbi modellek képernyője még fele ekkora volt, a megnövelt méret és a hűtőn elérhető csatornák (a Samsung TV Plus 190 csatornája, ami egyelőre az Egyesült Államokban és Koreában lesz elérhető) a legújabb verziót, a Bespoke 4-Door Flexet még futurisztikusabbá teszik.

A hűtőt a Samsung a még év elején, a Las Vegas-i CES kezdete előtt bemutatta, de a kiállításon nyílt lehetőség rá, hogy a látogatók élőben is megnézzék az óriáskijelzős berendezést és akár a saját képeiket is feltölthették a hűtőre a Google Fotók alkalmazással, ami szintén a készülék részét képezi.

A Samsung a hűtőt, mint ahogy a Bespoke széria más berendezéseit is, a modern okosotthonok alapvető célját jelentő feladat megvalósítására szánta: ez pedig a minél nagyobb kényelem megteremtése a lakók számára, hogy a házimunka egyre kevesebb időt és energiát vonjon el más tevékenységektől. Kérdés azonban, hogy a másfél millió forint körüli árú hűtőszekrény mennyire jelent ilyen tekintetben hasznos segítséget, és mennyire járul hozzá a cég másik fontosnak tartott céljához, a spóroláshoz, mikor a rengeteg plusz funkció és a kijelző nyilvánvalóan jelentősen megemeli a készülék energiafogyasztását is.

(Fotó: Samsung)

Lassacskán beérik a Samsung forradalmi tévétechnológiája A koreai gyártó 2023-ban kettő, az eddigieknél kisebb MicroLED-es tévét is piacra dob, igaz, az áruk miatt az ilyen kijelzővel ellátott készülékek a hétköznapi felhasználók számára várhatóan még hosszú évekig nem lesznek valódi alternatívái az OLED-nek és az LCD-nek.


Sztárok ölelgetik önmagukat a mesterséges intelligenciának köszönhetően
Sztárok ölelgetik önmagukat a mesterséges intelligenciának köszönhetően
A végeredmény az internetezőket is erősen megosztotta.
Így omlott össze az amerikai légi közlekedés a Crowdstrike-leállás miatt
Így omlott össze az amerikai légi közlekedés a Crowdstrike-leállás miatt
Péntek reggel egy frissítési hiba miatt kritikus rendszerek tömkelege mondta fel a szolgálatot világszerte, ami a bankok, kórházak és médiavállalatok mellett több légitársaságnál is komoly fennakadásokat okozott.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.