Szaúd-Arábiában olyan felhőkarcolót építenek, amilyet még nem látott a világ 2023 / 02 / 19 / Bobák Áron

Bár Szaúd-Arábiában az elmúlt időszakban szinte minden a grandiózus Neom-projektről szólt, amelynek keretében többek között egy 170 kilométer hosszú felhőkarcolót és egy síparadicsomot is felépítenek a sivatag közepén, a jelek szerint a kreatív ötletekből azért jut a fővárosnak is: itt, vagyis Rijádban fog felépülni a következő években a Mukaab nevű felhőkarcolói ugyan magasságában nem vetekedhet a jelenlegi rekordtartókkal, ám 400x400x400 méteres méreteivel mégis olyan épület lesz, amilyet korábban még nem látott a világ. A hatalmas kocka egyszerre lesz lakóépület, irodaház, szálloda, múzeum és pláza, a futurisztikus hangulatot pedig fejlett holografikus megoldások fogják teljessé tenni.
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Megfizethető árú csúcskategóriás telefont mutatott be a Xiaomi
Megfizethető árú csúcskategóriás telefont mutatott be a Xiaomi
A Xiaomi 13T Pro 144Hz-es képfrissítésű OLED kijelzővel, 120 wattos gyorstöltéssel és 350 ezer forint alatti árcédulával igyekszik magához édesgetni azokat, akiknek nem opció, hogy félmillió forintot fizessenek ki egy olyan telefonért, amiben minden megtalálható, amit egy mai csúcskészüléktől elvárhatnánk.
Irán a mesterséges intelligenciát használná az iszlám vallásjogi döntésekhez
Irán a mesterséges intelligenciát használná az iszlám vallásjogi döntésekhez
Eddig átlagosan 50 nap volt egy fatva megalkotása, olykor több év, de az MI segítségével akár már öt óra alatt elkészülhet egy törvény.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.