Szétkapták a Honor hajlítható telefonját, hogy megnézzék, mitől hajlik

2023 / 02 / 09 / Bobák Áron
Szétkapták a Honor hajlítható telefonját, hogy megnézzék, mitől hajlik
Hamarosan a globális piacra is megérkezik a Honor Magic Vs, a szétszerelős videóiról híres JerryRigEverything csatornának viszont már most sikerült megkaparintania egyet a telefonból, ami természetesen nem is maradt egyben.

A videó készítői természetesen elsősorban a telefon nyitómechanikájára voltak kíváncsiak, ami a Honor állítása szerint mindössze négy komponensből áll, és mintegy 400 ezer hajlítást bír ki anélkül, hogy tönkremenne. Utóbbit egy ilyen videó keretében nehéz lett volna igazolni, a zsanér viszont láthatóan valóban jóval egyszerűbb felépítésű, mint a hasonló elven működő telefonoknál, ami az egyik oka lehet annak, hogy várhatóan a Honor Magic Vs lesz az első olyan táblagéppé szétnyitható telefon, ami 500 ezer forint alatt debütál a globális piacon.

A Honor által szponzorált videóból néhány olyan érdekesség is kiderül, amit eddig nem tudtunk a Magic Vs-ről. Ezek közül a legfontosabb, hogy bár a Magic Vs hivatalosan nem rendelkezik vízállósággal, ám a készülékház belsejében számos gumitömítés található, ami azt a célt szolgálja, hogy a víz és a por ne találjon magának utat a hangszóróknál és a zsanérnál a készülék belsejébe. Bár gyakorlatias szempontból kevésbé fontos, de azt is érdekes látni, hogy a készülék belső kijelzője még akkor is üzemképes marad, miután félig "lehámozták" a készülékről.

A Honor Magic Vs abban is különbözik az eddig látott hajlítható készülékektől, hogy a két oldala között egyáltalán nincs rés a zsanérnál, a 21:9-es képarányú előlapi kijelzőjének köszönhetően pedig összecsukva meglehetősen hasonlít egy hagyományos okostelefonhoz. A készülék globális bemutatójára a február végén kezdődő barcelonai Mobil Világkiállításon, azaz az MWC-n kerül majd sor, itt már vélhetőleg a pontos árakról és az értékesítés kezdetéről is kapunk majd infókat.

(Fotó: Honor)

A Honor jelentősen alálicitált a Samsungnak az új hajlítható telefonjával, ami Európában is kapható lesz A Honor Magic Vs jóval szélesebb kijelzővel, ugyanakkor várhatóan jóval barátságosabb árcédulával érkezik, mint a Samsung Galaxy Z Fold 4.


Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.