Szinte teljesen valósághű arcokat animálhatunk percek alatt egy új szoftverrel

2021 / 02 / 12 / Bobák Áron
Szinte teljesen valósághű arcokat animálhatunk percek alatt egy új szoftverrel
A MetaHuman Creatorral egyenesen a böngészőből hozhatók létre a szinte fotorealisztikus digitális emberek, amelyek aztán bármilyen, Unreal Engine-nel készült játékban felhasználhatóak lesznek.

"Egészen mostanáig a három dimenziós tartalmak létrehozásának egyik legfáradságosabb része a valósághű emberek megalkotása volt" - írja az Epic Games alelnöke, Vladimir Mastilovic az Epic Games szerdán kiadott sajtóközleményében, amelyben a cég bejelentette legújabb fejlesztését, a MetaHuman Creatort. A böngészőből elérhető, felhőalapú program igazi mérföldkő lehet a digitális emberi alakok létrehozásában, hiszen annyira leegyszerűsíti a folyamatot, mintha csak egy játékban kéne megalkotnunk a saját karakterünket. A normális esetben hónapokig tartó, három dimenziós szkennelést és jó pár programozót igénylő feladat helyett a MetaHuman Creatorral egy-két kattintással beállíthatjuk az arc és a test többi részének fontosabb paramétereit, majd ha szükségünk van rá, akár a végletekig részletezhetjük - még az emberek fogának a típusát is külön beállítva.

Hogy az Epic Games-nek miért éri meg egy ilyen program kiadása, az eléggé nyilvánvaló, hiszen miután a megalkotott karakterünket letöltöttük a Quixel Bridge segítségével, azt a szintén az Epic által fejlesztet Unreal Engine-nel tudjuk majd használni, ez pedig vélhetőleg még több fejlesztőt fog arra sarkallni, hogy az Epic grafikus motorját használják a fejlesztéseikhez. Az 1998 óta már az ötödik kiadását taposó grafikus motor eddig is a legnépszerűbb volt a fejlesztők körében (érdemes megnézni a Wikipedia végtelenül hosszú listáját az Unreal Engine-t használó játékokról), az Epicnek viszont így is elkél az erősítés.

A játékfejlesztő nyáron rendesen összerúgta a port az Apple-lel és a Google-lel is a Fortnite miatt, az adok-kapok pedig azzal a veszéllyel fenyegetett, hogy a fejlesztők esetleg elpártolnak az Unreal Engine-től, ha az Apple megszakítja a fejlesztői együttműködést a céggel. Bár egy októberi bírósági határozat megtiltotta az Apple-nek, hogy megvonják az Epictől a fejlesztői eszközöket, de a szövevényes ügy még hozhat újabb fordulatokat, így az Epic nyilvánvalóan mindent megtesz érte, hogy addig is minél jobban magához kösse a fejlesztőket.

A hírről beszámoló The Verge szerint egyelőre nem lehet tudni, hogy az Epic pontosan mikor bocsátja a fejlesztők rendelkezésére a programot, de aki első kézből szeretne értesülni az újdonságokról, az már most feliratkozhat az Unreal Engine oldalán a MetaHuman Creatorral kapcsolatos friss hírekre.

További cikkek a témában:

Ez a képszerkesztő program ezerszer látványosabbá teszi a fotóinkat A Luminar AI-jal nem csak az eget cserélhetjük le egy kattintással, de a tükröződések is alkalmazkodnak a megváltozott háttérhez.

Apple Epic fail? A Fortnite forradalma felforgatná a játékok világát Az Epic Games két napja leértékelte, és saját csatornáján keresztül árulni kezdte a Fortnite virtuális valutáját, majd ezt követően az Apple és a Google egyaránt törölték a játékot alkalmazásboltjaikból. Az Epic Games peres eljárást indított mindkét vállalat ellen, olyan háborúba kezdve, ami az egész piacról szól.

Fortnite IRL - az Apple az Unreal engine beszántásával fenyegeti az Epicet, ha nem kapitulálnak Az Apple előhúzta az aduászt, ami a fejlesztői megállapodás megszakítását jelentené az Epic Games-szel. Ez az összes iOS és Mac fejlesztői eszközhöz való hozzáférés megtagadását jelentheti, amitől konkrétan összeomlana az Unreal ökoszisztéma. Ez pedig sokkal több mindent jelent ma már, mint gondolnánk.


Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.