Milliószámra telepítik a napelemeket a világ egyik technológiai fővárosában

2019 / 11 / 17 / Bobák Áron
Milliószámra telepítik a napelemeket a világ egyik technológiai fővárosában

Dél-Korea a világ egyik legnagyobb technológiai központja, a Samsung és az LG hazája, akik az 5G-hálózatot is először vezették be. Kevesen gondolnák, hogy zöld energiában annyira le vannak maradva, hogy még mi is előttük járunk. Ez azonban hamarosan gyökeresen megváltozik.

A Solar City projekt keretében ugyanis az ázsiai ország az összes középületre és a lakóotthonok negyedére is napelemeket telepít 2022-ig. A projekt célja, hogy az ország csökkentse a függőségét a széntől, gáztól és az atomenergiától, ami 2017-es adatok szerint az ország energiatermelésének mintegy 92,1%-át tette ki (2019-es adatok szerint amúgy az ország 47-ik helyen állt a World Economy Forum energiátállási indexén, hét hellyel hátrébb, mint Magyarország).

Szöul az utóbbi időben számos intézkedést hozott, amivel megfizethetőbbé és elérhetőbbé tették a lakosok és a cégek számára a napenergiához való hozzáférést, sőt, bizonyos esetekben kötelező érvénnyel vezették be a megújuló energiára való áttérést.

A cél viszont ennél is jóval impozánsabb: félmillió tonnával csökkenteni a széndioxid-kibocsátást, aminek édekében 2022-ig az összes középületet és egymillió laksást is napelemekkel látnának el. A projekt már most is érezteti a hatását, hiszen a város széndioxid-kibocsátása száz tonnával csökkent, és 160 ezer háztartás már most is napelemmel termeli az energiát.

(Forrás: WEForum, Fotó: Getty)


Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
A memoQ az egyik legnépszerűbb fordítástámogató szoftver a szakmabeliek körében, a 10.1-es verzió óta pedig a szoftver webes változata már a képernyő-felolvasó programokkal is kompatibilis, így biztosítva, hogy a vakok és gyengénlátók is önállóan, külső segítség nélkül tudják használni a szolgáltatást.
Mikrofarmokkal tervez újfajta életmódot divatba hozni egy amerikai cég
Mikrofarmokkal tervez újfajta életmódot divatba hozni egy amerikai cég
Az árát nehezen hozza be, de állandóan kéznél lévő, vegyianyagmentes zöldségeket biztosít a bárhol elhelyezhető mikrofarm, ami az öntözésen kívül önállóan működik.
Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.