Milliószámra telepítik a napelemeket a világ egyik technológiai fővárosában
Milliószámra telepítik a napelemeket a világ egyik technológiai fővárosában
2019 / 11 / 17 / Bobák Áron

Dél-Korea a világ egyik legnagyobb technológiai központja, a Samsung és az LG hazája, akik az 5G-hálózatot is először vezették be. Kevesen gondolnák, hogy zöld energiában annyira le vannak maradva, hogy még mi is előttük járunk. Ez azonban hamarosan gyökeresen megváltozik.

A Solar City projekt keretében ugyanis az ázsiai ország az összes középületre és a lakóotthonok negyedére is napelemeket telepít 2022-ig. A projekt célja, hogy az ország csökkentse a függőségét a széntől, gáztól és az atomenergiától, ami 2017-es adatok szerint az ország energiatermelésének mintegy 92,1%-át tette ki (2019-es adatok szerint amúgy az ország 47-ik helyen állt a World Economy Forum energiátállási indexén, hét hellyel hátrébb, mint Magyarország).

Szöul az utóbbi időben számos intézkedést hozott, amivel megfizethetőbbé és elérhetőbbé tették a lakosok és a cégek számára a napenergiához való hozzáférést, sőt, bizonyos esetekben kötelező érvénnyel vezették be a megújuló energiára való áttérést.

A cél viszont ennél is jóval impozánsabb: félmillió tonnával csökkenteni a széndioxid-kibocsátást, aminek édekében 2022-ig az összes középületet és egymillió laksást is napelemekkel látnának el. A projekt már most is érezteti a hatását, hiszen a város széndioxid-kibocsátása száz tonnával csökkent, és 160 ezer háztartás már most is napelemmel termeli az energiát.

(Forrás: WEForum, Fotó: Getty)

Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Hatalmas segélyforrást hoztak létre az ENSZ klímakonferenciáján
Hatalmas segélyforrást hoztak létre az ENSZ klímakonferenciáján
Nagy bejelentéssel indult az ENSZ klímakonferenciája, de a neheze még hátra van
A Google geotermikus energiával működteti két adatközpontját is
A Google geotermikus energiával működteti két adatközpontját is
Ez a Google első geotermikus projektje, amely a cég két, Nevadában lévő adatközpontját látja el tiszta energiával.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.