Teljes gázzal megy neki a NASA az UFO-kutatásnak

2022 / 08 / 21 / Felkai Ádám
Teljes gázzal megy neki a NASA az UFO-kutatásnak
„Ez nagyon fontos számunkra, kiemelt kérdésként kezeljük.” – Rengeteg részlet derült ki arról, hogy kik és hogyan vezénylik le a NASA kutatását az azonosítatlan repülő tárgyak után. Ismerjük immár a határidőket is.

Minta azt korábban mi is megírtuk, a NASA júniusban bejelentette, hogy hivatalosan is kutatni fogja az UFO-kkal – vagy manapság a katonai nomenklatúrából átvett kifejezéssel élve, az UAP-okkal kapcsolatos jelenségeket.

A NASA is kutatni fogja az azonosítatlan légi jelenségekkel kapcsolatos megfigyeléseket Az amerikai űrügynökség múlt csütörtökön jelentette be egy új tudományos testület felállítását, amelynek feladata az azonosítatlan légi jelenségekről (UAP) szóló tanulmány elkészítése lesz.

Szerdán pedig több minden kiderült azzal kapcsolatban, hogy az ügynökség pontosan hogyan is képzeli el ezt a munkát – számol be róla a Space.com.

Nyár elején a NASA több pontban jelölte ki a munka csapásirányát: a fő cél a már rendelkezésre álló adatok azonosítása és vizsgálata, a megfigyelések legjobb módjainak kidolgozása a jövőre, valamint annak meghatározása, hogy ezen adatok segítségével miként kaphatunk választ az immár egyre többeket érdeklő talányra – vagyis az azonosítatlan repülő objektumok eredetére. Szerdán pedig már tehát több részlet is kiderült: a mostani kutatást David Spergel asztrofizikus, a New York-i Simons Alapítvány elnöke vezeti. Az egész várhatóan legfeljebb 100 ezer dollárba kerül, és idén ősszel kezdődik és körülbelül kilenc hónapon át tart. A tisztviselők elmondták azt is, hogy a NASA keményen dolgozik azon, hogy betartsa ezt az ütemtervet.

A vizsgálóbizottság 15-17 főből áll majd – ezek az emberek a világ vezető tudósai, adatkezelői, mesterséges intelligencia-kutatói, légiközlekedés-biztonsági szakértői lesznek, és mindegyiküknek meghatározott feladata van a kutatásban. A jelöltek listáját Bill Nelson, a NASA feje fogja jóvá hagyni.

A NASA vezetője olvasta a jelentést az UAP-okról, és szerinte ezek nem ellenséges országok repülő eszközei Bill Nelson a jelentés titkosított részét is olvasta, és ennek kapcsán tette a fenti, figyelemreméltó kijelentést.

A vizsgálat célja azonban az is (Nelson korábbi szavaival összecsengésben), hogy az UAP-kutatás bekerüljön a szigorú, objektív tudományos fősodorba. Miként az egyik tisztviselő fogalmazott:

„A NASA valóban egyedülálló helyzetben van az UAP kérdés kezelésében, mert tudjuk, hogyan használjuk a tudomány és az adatkezelés eszközeit, hogy felismerjük, mi történik odafenn az égbolton. És őszintén szólva a közvélemény egyetlen más ügynökségben sem bízik annyira, mint bennünk.”

(Kép: Pixabay/Jan-Mallander)


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Már repülhet is a fúziós űrhajtómű
Már repülhet is a fúziós űrhajtómű
Felével növeli meg a tolóerőt ez a régi-új technológia.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.