Bekapcsolta a vezetéssegítő rendszert az autópályán, majd lefeküdt a Tesla hátsó ülésére aludni

2021 / 01 / 22 / Bobák Áron
Bekapcsolta a vezetéssegítő rendszert az autópályán, majd lefeküdt a Tesla hátsó ülésére aludni
A nézettségre vadászó videós ráadásul nem is a Tesla nemrég kiadott "teljes önvezetés" funkcióját használta, hanem a régebbi Autopilotot.

A 2014-ben bemutatott funckió az autópályán való közlekedést könnyíti meg a sofőrök számára, többek között képes automatikusan tartani a sávot, fékezni vagy kikerülni az útakadályokat. A szabályok szerint azonban a vezető nem, hogy nem alhat menet közben, de a kormányt sem lenne szabad elengednie, így a Mr. Hub nevű vloggernek különböző trükkökhöz kellett folyamodnia, például súlyt helyezett a kormányra, így a kocsi úgy érzékelte, mintha fogná azt. Johnathon Cox ezután úgy tett, mintha a volán mögött aludna, majd miközben az anyja az anyósülésről videózta, átmászott a Model 3 hátsó ülésére, és betakarózott, az erről szóló videót pedig feltöltötte a TikTokra.

Bár egyelőre nem érkezett róla hír, hogy a rendőrség hogyan reagált az esetre, az biztos, hogy a videós eléggé megkönnyítette a dolgukat, ugyanis később egy “hogyan készült” videót is közzétett a Youtube-on, amiben az elejétől a végéig bemutatja a videó készítésének a körülményeit.

Bár a Tesla trükkös elnevezései miatt sokan úgy gondolhatják, hogy a kocsijaik képesek teljesen önállóan vezetni magukat, erre valójában sem az “autópilóta”, sem pedig a tavaly ősszel bemutatott “teljes önvezetés” (FSD) nem képes. A Consumer Reports tesztje a fejlettebb FSD-vel kapcsolatban is megállapította, hogy a tízezer dolláros extra funkció nem teszi önvezetővé az autót, és több esetben emberi beavatkozásra van szükség.

Mivel a videó nézettségének növeléséhez nem akartunk hozzájárulni, így azt direkt nem ágyaztuk be a cikkbe, de aki szeretné, ide kattintva megnézheti. (Electrek)

További cikkek a témában:

150 km/h-val száguldott az önvezető Tesla, miközben a sofőrje békésen aludt Csak a rendőrautó szirénájára ébredt fel.

A sávváltás már prímán megy, a kanyarodásra még gyúrnia kell az önvezető Teslának Megjelentek az első videók arról, hogyan vezetnek a "teljes önvezetés" funkcióval ellátott Teslák.

Néhány Teslában mától már elérhető a "teljes önvezetés" funkció Elon Musk Twitteren jelentette be, hogy elkezdik ellátni az autóikat a "full self-driving" szolgáltatás béta verziójával, ami szerinte "kvantumugrás" lesz ahhoz képest, amit a kocsik eddig tudtak.


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Gyors és olcsó: hatalmas, felfújható űrállomásokat bocsátanak fel két éven belül
Gyors és olcsó: hatalmas, felfújható űrállomásokat bocsátanak fel két éven belül
A Max Space stadion méretű, de olcsón és könnyen telepíthető űrállomásokat ígér. A 2026-ban fellőtt első modult követően pedig ilyenekben élhetnek az emberek majd a Holdon, és aztán a Marson is.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.