Tévé után már hűtőt és mosógépet is vehetünk a Hisense-től

2023 / 11 / 28 / Bobák Áron
Tévé után már hűtőt és mosógépet is vehetünk a Hisense-től
A világ negyedik legnagyobb tévégyártója Magyarországon is elkezdi forgalmazni az intelligens nagy háztartási gépeit, köztük egy olyan hűtőszekrényt is, amelyet 21 colos táblagéppel szereltek fel.

A Hisense-t itthon már valószínűleg nem sok embernek kell bemutatni, hiszen bár a cég mindösszesen öt éve van jelen a magyar piacon, a termékeiket forgalmazó Gorenje Magyarország adatai szerint 2023 első negyedévében már a harmadik legnagyobb tévégyártónak számítottak hazánkban az eladott készülékek száma alapján. Azt már kevesebben tudják, hogy a Samsunghoz, az LG-hez és más globális technológiai vállalatokhoz hasonlóan a Hisense sem csak a televíziós piacon van jelen, hiszen a cégcsoport az okostelefonoktól kezdve a közlekedésszabályozó-rendszereken keresztül a háztartási gépekig bezárólag rendkívül széles portfólióval rendelkezik. Bár ezeknek a termékeknek egy része egyelőre csak lokálisan, bizonyos piacokon érhető el, az elmúlt évek dinamikus terjeszkedésének eredményeként a Hisense egyre több szegmensben jelenik meg a nemzetközi porondon is. A terjeszkedés legújabb állomása, hogy a Magyarországon eddig is kapható televíziók és klímaberendezések után a Hisense hazai termékpalettája hamarosan intelligens megoldásokkal ellátott hűtőszekrényekkel és mosógépekkel is bővül, amelyek a prémium kategóriát fogják képviselni a Gorenje Magyarország portfóliójában.

Ez a döntés elsőre meglepőnek tűnhet, hiszen ahogy az a bemutatón elhangzott, a háztartási nagygépek piacán a GfK piackutató adatai szerint rendkívüli visszaesés volt megfigyelhető az év első kilenc hónapjában, a kereslet csökkenése pedig az Európai Unió országai közül éppen Magyarországon volt a legszembetűnőbb: a hazai piacon mintegy 25%-kal kevesebb háztartási nagygépet értékesítettek, mint az előző év azonos időszakában. Füle Norbert, a Gorenje Magyarország ügyvezetője elmondta, hogy a csökkenő kereslet számos különböző tényezőnek tudható be, amelyben a magas kamatkörnyezet mellett szerepet játszott az újépítésű lakások visszaesése és a felújítások elmaradása is, aminek a negatív hatásai a beépíthető gépek szegmensében volt a leginkább érzékelhető. Bár ez a trend egyértelműen rányomta a bélyegét a hűtőszekrények és mosógépek eladásaira is, amelyek forgalma 15 valamint 38 százalékkal esett vissza, a Gorenje ennek ellenére mégis 7,2 százalékkal tudta növelni az eladásait a hazai piacon, a 22,4 százalékos részesedésükkel pedig immár piacvezetőnek számítanak a Whirlpool valamint az Electrolux előtt a háztartási nagygépek piacán.

Nagy Gábor, a Gorenje-Hisense háztartási nagygépeinek termékmenedzsere szerint a jó piaci eredmények komoly szerepet játszottak benne, hogy csúcskategóriás hűtőkkel valamint mosógépekkel bővítsék a Hisense hazai kínálatát, amelyeket tudatosan a Gorenje készülékei fölé pozícionálnak. Bár Nagy szerint hazánkban az okos háztartási gépek iránti kereslet egyelőre még kisebb, mint Nyugat-Európában, azonban az érdeklődés érezhetően folyamatosan növekszik, az ilyen eszközök által kínált kényelmi funkciók pedig egyre több vásárlót győznek meg arról, hogy érdemes okoseszközökre váltaniuk.

Az okoshűtő azt is tudja, hova pakoltuk az uborkát

Ezekre a kényelmi funkciókra jó példát szolgáltatnak a Hisense hamarosan itthon is elérhető Pureflat hűtőszekrényei, amelyeket a beépített Wi-Fi-nek köszönhetően közvetlenül a telefonunkról is irányíthatunk. A ConnectLife alkalmazás segítségével többek között beállíthatjuk a hűtő és a fagyasztó hőmérsékletét, energiafogyasztását, emellett azt is megnézhetjük rajta, hogy milyen élelmiszerek vannak a hűtőben, ezek melyik polcon helyezkednek el, és mikor raktuk be őket. Az alkalmazásnak emellett is számos hasznos funkciója van, hiszen amellett, hogy bevásárlólistát is készíthetünk vagy személyre szabott recepteket kereshetünk vele, a telefonunk azt is jelzi, ha a jégadagoló szűrője cserére szorul, ha pedig a hűtő meghibásodik, akkor az appon keresztül ezt kényelmesen bejelenthetjük a szerviznek.

A Pureflat-szériából már megjelenésre is látványosan kiemelkedik az RQ760N4IFE típus, amelynek ajtaját a Hisense egy 21 colos képátlójú táblagéppel látta el. A hűtőszekrényen így akár zenét vagy filmeket is lejátszhatunk, megnézhetjük az időjárást, vagy megoszthatjuk rajta a családi fotókat. A széria többi tagjához hasonlóan ennél a modellnél is elérhető a My Fresh Choice funkció, amelynek segítségével a 232 literes fagyasztó egyik oldalát hagyományos hűtőként is használhatjuk, az aktuális igényeknek megfelelően, emellett szintén mindegyik hűtő rendelkezik antibakteriális hátfallal és közvetlenül a vízhálózatra csatlakozó jégadagolóval is, ami fél nap alatt akár 2,2 kilogramm jeget tud legyártani.

Nem kell többé mosószert adagolni

Legalább ilyen hangsúlyosan jelenik meg a konnektivitás a Hisense 5S szériájú mosó-, szárító- valamint kombi (mosó-szárító) gépeinél, amelyeknél a mosás minden elemét nyomon követhetjük a telefonunkon. Az alkalmazással távolról ellenőrizhetjük a mosási programot, a víz hőmérsékletét, a hátralévő időt, emellett tippeket is kaphatunk a mosási szokásainkhoz a jobb energiafelhasználás érdekében. A mosógép az appon keresztül azt is jelzi nekünk, ha befejeződött a mosás, emellett figyelmeztet, ha tisztítani kell a szűrőt vagy újra kell tölteni a mosószert, és az esetleges meghibásodásokat is jelzi.

Az 5S-széria egyik leghasznosabb funkciója az Autodosing, amely a ruhák tömege alapján és azok szennyezettségi szintjének megfelelően automatikusan annyi mosószert adagol a mosáshoz, amennyire szükség van, így a használatával jelentős mennyiségű mosószert takaríthatunk meg. A mosógép 24 ciklusra elegendő mosószert és öblítőt tud tárolni, így a Hisense szerint elegendő havonta egyszer újratölteni a rekeszeket.

(Fotó: Hisense)

Kipróbáltuk az egyik legolcsóbb Mini LED-es tévét, ami megfizethető áron ad kiemelkedő képminőséget A Hisense 65 colos U8HQ tévéje kevesebb, mint félmillió forintba kerül, ennek ellenére számos olyan funkcióval rendelkezik, amit eddig csak jóval drágább készülékeknél láthattunk.


Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
Az internetes kereskedelem széles termékpalettájával és az egyre kedvezőbb ajánlatok térnyerésével egyre csak nő az online vásárlások száma. Ezzel párhuzamosan a vásárlásokat érintő csalások és visszaélések száma is egyre gyakoribbnak bizonyul. A megoldás a megfelelő körültekintés és a tájékozódás. Nagyban növeli a vásárlás biztonságát a piactereken az adásvételi szerződés készítése, amelyet a Szerzivel ma már könnyen és egyszerűen elkészíthet otthonról.
Már készítik a terepet Bill Gates nátriumhűtésű atomreaktorának
Már készítik a terepet Bill Gates nátriumhűtésű atomreaktorának
Wyomingban üzemel majd a nátriumhűtésű gyorsreaktor, amit Bill Gates 2008-ban alapított cége, a TerraPower fog felépíteni. A létesítmény az üzletember szerint az eddigieknél biztonságosabb és hatékonyabb lesz, a hozzá tartozó energiasziget konstrukcióját pedig hamarosan el is kezdik, pedig az engedélyeket az atomreaktorra még nem kapták meg.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.