Tíz kilométer per órás sebességgel halad a lebegő mini-nyaraló a vízen

2022 / 04 / 13 / Bobák Zsófia
Tíz kilométer per órás sebességgel halad a lebegő mini-nyaraló a vízen
Nem csak egy James Bond főgonosznak lehet saját rejtekhelye a tengeren, a Jetson családba illő jacht-kapszulát megalkotó stúdió bemutatta terveit a vízen úszó nyaralókra.

A kém, aki szeretett engem című James Bond film főgonoszának, Karl Strombergnek Atlantisz névre keresztelt vízi rezidenciája és James Bond lebegő luxusmentőkabinja
egyszer már inspirációul szolgált egy vízen úszó nyaralókabin létrehozásához: az Anthénea cég tíz év tervezés után 2019-ben mutatta be a napelemmel működő lebegő lakosztályait amelyeket eredetileg szállodák kiegészítésére szántak, de végül minden vásárló számára elérhetővé tették, hogy bárki hozzájuthasson a saját bejáratú vízi rejtekhelyéhez. Az Anthénea tervezője, Jean-Michel Ducancelle a 15 éves korában látott James Bond film hatására alkotta meg a kabinokat, amelyek formáját a Bond menekülését segítő kapszula, a funkcióját pedig Stromberg vízközeli életmódja inspirálta.

A közel félmillió dolláros, nem csak egy helyben való nyaralásra, hanem közlekedésre is alkalmas kabinoknak most vetélytársa akadhat a Pearlsuite képében, bár az olasz tervezésű lebegő kapszulák egyelőre csak koncepciótervek formájában léteznek. A Lazzarini Design Stúdió korábban már számos különleges formavilágú vízi járművet dobott piacra, ezért nem kizárt, hogy a Pearlsuite valódi mása is megszületik egyszer, addig is a stúdió részletes leírással mutatja be a leendő nyaralóhelyeket azok számára, akik unják a szárazföldi hoteleket és a gumimatracot.

A Pearlsuite külső formájában szintén a James Bond film kabinjára hasonlít leginkább, az Anthéneánál kisebb és kompaktabb tér jellemzi, de a 22 négyzetméteres podokban így is megtalálható minden, ami általában egy szállodai szoba berendezését alkotja: nappali, ágy, konyha és mellékhelyiség is tartozik a kabinokhoz. Az elektromos meghajtás 5 csomós, vagyis 9-10 km/h-ás sebességet biztosít a kapszuláknak, így kényelmesen odébb lehet parkolni velük, ha környezetváltozásra vágyik az ember. Az energiaellátást a napelemek fedezik és az egységek kívánság szerint felszerelhetőek a stabilitást biztosító giroszkóppal is. A tervezőiroda a rendeléseket elsősorban a szállodaüzemeltetőktől várja, mivel a podokkal átépítés nélkül, könnyen és egyszerűen lehet bővíteni a szálláshelyek méreteit.

(Autoevolution Fotó: Lazzarini Design)

Saját helikopterleszállóval is rendelkezne a jövő kétéltű luxusléghajója Az olasz Lazzarini Studios által tervezett és minden létező extrával ellátott Air Yacht vízben és levegőben is egyaránt képes lenne mozogni.


memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben.
Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ  Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben. Szenzitíven és nyitottan álltak a fiatalokhoz, kérdezték őket a digitális trendekről is: a TikTok az új YouTube, a Facebook régóta a boomereké, chatelni pedig már csak Instagramon szokás – beszámoló
A víz alatti biciklivel olyan gyorsan úszhatunk, mint a halak
A víz alatti biciklivel olyan gyorsan úszhatunk, mint a halak
A halaknak valóban nincs hasznára a bicikli, nekünk viszont igen – akár a víz alatt is.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.