Tíz kilométer per órás sebességgel halad a lebegő mini-nyaraló a vízen

2022 / 04 / 13 / Bobák Zsófia
Tíz kilométer per órás sebességgel halad a lebegő mini-nyaraló a vízen
Nem csak egy James Bond főgonosznak lehet saját rejtekhelye a tengeren, a Jetson családba illő jacht-kapszulát megalkotó stúdió bemutatta terveit a vízen úszó nyaralókra.

A kém, aki szeretett engem című James Bond film főgonoszának, Karl Strombergnek Atlantisz névre keresztelt vízi rezidenciája és James Bond lebegő luxusmentőkabinja
egyszer már inspirációul szolgált egy vízen úszó nyaralókabin létrehozásához: az Anthénea cég tíz év tervezés után 2019-ben mutatta be a napelemmel működő lebegő lakosztályait amelyeket eredetileg szállodák kiegészítésére szántak, de végül minden vásárló számára elérhetővé tették, hogy bárki hozzájuthasson a saját bejáratú vízi rejtekhelyéhez. Az Anthénea tervezője, Jean-Michel Ducancelle a 15 éves korában látott James Bond film hatására alkotta meg a kabinokat, amelyek formáját a Bond menekülését segítő kapszula, a funkcióját pedig Stromberg vízközeli életmódja inspirálta.

A közel félmillió dolláros, nem csak egy helyben való nyaralásra, hanem közlekedésre is alkalmas kabinoknak most vetélytársa akadhat a Pearlsuite képében, bár az olasz tervezésű lebegő kapszulák egyelőre csak koncepciótervek formájában léteznek. A Lazzarini Design Stúdió korábban már számos különleges formavilágú vízi járművet dobott piacra, ezért nem kizárt, hogy a Pearlsuite valódi mása is megszületik egyszer, addig is a stúdió részletes leírással mutatja be a leendő nyaralóhelyeket azok számára, akik unják a szárazföldi hoteleket és a gumimatracot.

A Pearlsuite külső formájában szintén a James Bond film kabinjára hasonlít leginkább, az Anthéneánál kisebb és kompaktabb tér jellemzi, de a 22 négyzetméteres podokban így is megtalálható minden, ami általában egy szállodai szoba berendezését alkotja: nappali, ágy, konyha és mellékhelyiség is tartozik a kabinokhoz. Az elektromos meghajtás 5 csomós, vagyis 9-10 km/h-ás sebességet biztosít a kapszuláknak, így kényelmesen odébb lehet parkolni velük, ha környezetváltozásra vágyik az ember. Az energiaellátást a napelemek fedezik és az egységek kívánság szerint felszerelhetőek a stabilitást biztosító giroszkóppal is. A tervezőiroda a rendeléseket elsősorban a szállodaüzemeltetőktől várja, mivel a podokkal átépítés nélkül, könnyen és egyszerűen lehet bővíteni a szálláshelyek méreteit.

(Autoevolution Fotó: Lazzarini Design)

Saját helikopterleszállóval is rendelkezne a jövő kétéltű luxusléghajója Az olasz Lazzarini Studios által tervezett és minden létező extrával ellátott Air Yacht vízben és levegőben is egyaránt képes lenne mozogni.


Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
A Toyota két új, elektromos koncepcióautót mutatott be
A Toyota két új, elektromos koncepcióautót mutatott be
A két új, kifejezetten európai piacra szánt elektromos autó két éven belül kereskedelmi forgalomba kerül a gyártó ígérete szerint.
Hidrogénbuszokkal utazhatunk decembertől néhány helyen az országban
Hidrogénbuszokkal utazhatunk decembertől néhány helyen az országban
Két darab, hidrogént fogyasztó, vízpárát eregető busz indult el próbaüzemben, hat magyar város közlekedésében próbálják ki őket.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.