Túl van a nyolcadik tesztjén a SpinLaunch, amivel rakétákat fognak az űrbe lövöldözni 2022 / 05 / 08 / Bobák Áron

A centrifugális erőt kihasználó "űrparittya" most még csak 7,5 kilométer magasra juttatta el a tesztlövedéket, de a készítői azt ígérik, hogy még idén elérik a Föld körüli pályát is. Ahogy korábban írtunk róla, a már a NASA által is támogatott SpinLaunch egészen egyedi módszerrel igyekszik eljuttatni a rakétákat a világűrbe: a teszteken egy 33 méter széles gyűrűben gyorsítják fel a három méter hosszú lövedéket, amit aztán parittyaként kilőnek a levegőbe. A végső - várhatóan még idén elkészülő - változat, ami nagyjából akkora lesz, mint egy futballpálya, közel 8000 km/h-s sebességre fogja gyorsítani a benne elhelyezett rakétát, amelynek így csak az atmoszféra felső részében kell majd bekapcsolnia a saját hajtóműveit, hogy elérje a Föld körüli pályát. A SpinLaunch ezzel jelentős mennyiségű üzemanyagot spórol meg, jóval olcsóbbá, gyorsabbá és fenntarthatóbbá téve az űreszközök pályára állítását.
Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
Az internetes kereskedelem széles termékpalettájával és az egyre kedvezőbb ajánlatok térnyerésével egyre csak nő az online vásárlások száma. Ezzel párhuzamosan a vásárlásokat érintő csalások és visszaélések száma is egyre gyakoribbnak bizonyul. A megoldás a megfelelő körültekintés és a tájékozódás. Nagyban növeli a vásárlás biztonságát a piactereken az adásvételi szerződés készítése, amelyet a Szerzivel ma már könnyen és egyszerűen elkészíthet otthonról.
A Naprendszeren kívülről érkezett, és elindította a jégkorszakot a Földön
A Naprendszeren kívülről érkezett, és elindította a jégkorszakot a Földön
Egy új kutatás szerint a Naprendszeren kívülről érkezett az a valami, ami a bolygónkon jelentős klímaváltozást okozott.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.