Túl van a nyolcadik tesztjén a SpinLaunch, amivel rakétákat fognak az űrbe lövöldözni 2022 / 05 / 08 / Bobák Áron

A centrifugális erőt kihasználó "űrparittya" most még csak 7,5 kilométer magasra juttatta el a tesztlövedéket, de a készítői azt ígérik, hogy még idén elérik a Föld körüli pályát is. Ahogy korábban írtunk róla, a már a NASA által is támogatott SpinLaunch egészen egyedi módszerrel igyekszik eljuttatni a rakétákat a világűrbe: a teszteken egy 33 méter széles gyűrűben gyorsítják fel a három méter hosszú lövedéket, amit aztán parittyaként kilőnek a levegőbe. A végső - várhatóan még idén elkészülő - változat, ami nagyjából akkora lesz, mint egy futballpálya, közel 8000 km/h-s sebességre fogja gyorsítani a benne elhelyezett rakétát, amelynek így csak az atmoszféra felső részében kell majd bekapcsolnia a saját hajtóműveit, hogy elérje a Föld körüli pályát. A SpinLaunch ezzel jelentős mennyiségű üzemanyagot spórol meg, jóval olcsóbbá, gyorsabbá és fenntarthatóbbá téve az űreszközök pályára állítását.
Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Disztópia, újfajta szórakozás, a technológia térnyerése vagy egy eszköz, ami sok problémát meg tud oldani - a szexuális célokra szánt emberszerű gépeket nagyon eltérő szemszögekből lehet nézni, de egy biztos: a robotok készülnek és egyre emberibbé válnak. Legújabb sorozatunkban partnerünkkel, Magyarország legnagyobb felnőtt áruházával, a Vágyaim.hu csapatával együtt kutatjuk, merre tart az emberiség a szexualitás egyre digitálisabb ösvényein...
Leegyszerűsítheti az űrhajósok életét egy új magyar űrviselet
Leegyszerűsítheti az űrhajósok életét egy új magyar űrviselet
Az izmok és csontok leépülésének súlyos következményei lehetnek itt a Földön, de mikrogravitációs környezetben a folyamat különösen gyorsan megy végbe, így a folyamatos edzés nélkülözhetetlen az űrállomáson töltött idő alatt. Mi lenne, ha ki lehetne váltani a napi több óra tréninget egy speciális ruhával?
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.